BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Fredhäll

Rålambsvägen 69, 5tr

  • 2 rum och kök
  • 47.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna trivsamma 2:a med gavelläge högt upp i fastigheten med balkong i två vädersträck! Lägenheten har en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för både matgrupp och soffgrupp. Vacker fiskbensparkett på golvet och en tilltagen takhöjd om ca 2,70 m. 

Balkongens utformning gör det möjligt att njuta av både morgonsol och kvällssol från balkongen. Vill du njuta av kvällssol har du vacker utsikt över Tranebergssundet, morgonsolen avnjuts bäst åt andra hållet bland grönskande trädtoppar och hustak. Balkongen kan med fördel möbleras med både sittgrupp och sittbänk och har plats för både planteringar och grillmöjligheter. Här kommer garanterat mycket tid spenderas under sommarmånaderna. 

Köket är modernt med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och generösa arbetsytor. Klinkers på golvet, bänkskiva i ek samt spotlights i taket. Utrustat med kyl och frys, induktionshäll, ugn, och ny diskmaskin från 2021. Rofyllt sovrum med garderob och plats för dubbelsäng. Fönster åt två håll som ger ett fint ljusinsläpp. Fräscht och helkaklat badrum utrustat med WC, duschväggar samt handfat med kommod. I hallen finns gott om förvaringsutrymme bakom inbyggda skjutgarderober. Till lägenheten hör ett källarförråd. Säkerhetsdörr. 

Föreningen BRF Solstugan i Fredhäll bildades 2010 och är en äkta förening som äger marken. Föreningen består av 37 bostadsrätter och 1 hyresrätt samt två lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1935 och renoverades 1995. Föreningens ekonomi är god och inga planerade avgiftshöjningar finns i dagsläget. På entréplan finns en gemensam tvättstuga och cykelförråd finns på gården. Föreningen har 9 st p-platser med separat kö. 

Lägenhet som passar utmärkt för dig som vill bo naturnära med närhet till grönska och vatten likväl närheten till city. Kristinebergs tunnelbanestation ligger ca 4 min från porten och tar dig in till Fridhemsplan på 3 minuter och till T-centralen på 10 minuter. Bostaden ligger ett stenkast från populära Solstugan samt Fredhälls badklippor. 

Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

- Hörnbalkong i två väderstreck
- Högt läge fastigheten 
- Öppen och social planlösning
- Fiskbensparkett
- Generös takhöjd
- Bra förvaringsmöjligheter
- 4 min till Kristinebergs T-bana
- Nära Solstugan och Fredhälls badklippor

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 5tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 29. Föreningen Brf Solstugan i Fredhäll.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 202 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 2.736 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskatt.

Överlåtelseavgift

1 190 kr.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Föreningen
Brf Solstugan är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 37 bostadsrättslägenheter, 1 hyreslägenhet och två lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Huset är byggt 1935.

Utförda renoveringar
1995 totalrenoverades hela fastigheten:
- stambyte
- fasadrenovering
- balkongrenovering
- byta av elstigare
- trapphusrenovering
- hissrenovering
- byte av fönster
2014 - Nya balkonger och renovering av fasad

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade inom den närmaste framtiden.

Gemensamma utrymmen
På entréplan finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp.

Parkering
Föreningen har 9 st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö. I övrigt råder boendeparkering i området. Utanför porten finns tillgång till en M-bilpool.

Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Inga planerade avgiftshöjningar.

TV och internet
Huset är uppkopplat med en fiberanslutning från Obenetwork som ger en snabb uppkoppling. En obligatorisk avgift för Bredband och TV-basutbud från Sappa tillkommer månadsavgiften om 214 kr/mån. 

Övrigt
Till bostaden disponeras ett källarförråd. Föreningen godkänner ej juridisk person. Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Fredhäll tillhör Kungsholmen och kännetecknas som ett av Stockholm innerstads grönaste och mest badvänliga områden sommartid med bl.a. populära klippbadet Fredhällsklipporna och stora gröna Fredhällsparken. Fredhäll planerades och byggdes på 1930-talet med visionen att bygga hem i samklang med naturen och präglas av en stilren och tidig funkisarkitektur.

Gröna omgivningar, promenadstråk, närhet till vatten, caféer och kvarterskrogar. På promenadavstånd finns utmärkta matbutiker (Hemköp Matpressen), bank, systembolag och apotek.

Bad och solmöjligheter finns på Fredhälls klippor samt vid Fredhällsbadet bara några minuter bort. Under vår och sommar kan man njuta av den vackra sjöutsikten från uteserveringen på restaurang Solstugan. Även Rålambshovsparken, som är en av stockholms största parker, finns bara några minuter bort.

Bra kommunikationer med T-bana Thorildsplan och Kristineberg tar dig till Fridhemsplan på 2-3 minuter och alldeles intill går innerstadsbussarna 1, 49 och 62.