BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fogdö- Strängnäs

Fogdö Norra Vik 2

  • 7 rum och kök
  • 235 kvm
  • Såld
  • 1660
  • 141
  • 23990
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till en unik fastighet med sjötomt som har alla rätt för ett kvalitativt liv för livsnjutaren! 

Ett nyproducerat hus från 2014 med förtrollande utsikt över Mälaren. För båtägaren finns det en privat brygga nere vid vattnet med ca 1.4 meters djup vilket är tillräckligt för en större båt. Påväg ner mot bryggan passerar man en sagolik kanal med en trädgårdsbro som man kan paddla kanot under. På den stora tomten om 27 148 kvm så finns även gott om skog som kan brukas efter önskemål!

Väl uppe i huset möts du av ett enormt ljusinsläpp tack vare de stora panoramafönstren som är återkommande i flertalet rum. Med den magiska utsikten och tilltagna takhöjden har du ett otroligt ljusinsläpp och den hänförande ursikten blir som en tavla till alla rum. Här kan avnjutas många trevliga bjudningar och fester i stora sällskap i de spatiösa utrymmena. Det är en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket genererar en ytterst social miljö att umgås i. Köket är modernt med stomme från Puustelli med vit inredning och gott om förvaring och arbetsytor. Det är induktionshäll och fullutrustad maskinpark. Från köket och vardagsrummet kommer du ut till husets stora altan som vetter mot öster där solen målar en tavla på himlen som kan avnjutas varje morgon. I anslutning till altanen så finner vi det inglasade uterummet med egen kamin. Detta är perfekt när du har bjudningar in på vår eller höst och vill variera från det så annars fina vardagsrummet. I anknytning till övre planet har vi även husets garage som har dörr direkt in till huset med även där vattenburen golvvärme. På detta plan finns även två stora sovrum och ett helkaklat badrum. Det är genomgående påkostade materialval med bl.a. fiskbensparkett av ek i vardagsrummet, trestavsparkett i köket och stenplattor i hallen.

Till undervåningen tar vi oss enkelt antingen via trappan, det finns även en hiss i huset men denna är främst avsedd för gods. Det finns idag två rymliga sovrum, en stor tvättstuga, ''krypgrund'' (används idag som mat- och vinkällare) som enkelt kan byggas om till ett ytterligare rum samt husets lyxiga badrum med bastu, altan och bubbelbad. Behöver du varva ner efter en hektisk dag så är det hit du ska gå! 

Huset har mycket mer än detta att erbjuda, något som bara måste upplevas på plats! Det är vattenburen golvvärme i hela huset, även i dubbelgaraget. Huset värms upp bl.a. av bergvärme. På husets tak finns solfångare om ca 10 kvm som värmer upp vatten under sommartid. Under vinterhalvåret så eldar ägarna ca 20 kubik i vedpanna som värmer upp tre tankar om 750 L /st. 

Tröttnar du på det avkopplande livet på landet så har du ca 16 minuter till Strängnäs med flertalet trevliga restauranger och service. För den som saknar storstadslivet tar det endast en dryg timme till Stockholm centrum! 

Varmt välkommen på visning!