BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sven Wallanders väg 85

  • 2 rum och kök
  • 37 kvm
  • 3.695.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Sven Wallanders väg 85!

Här finner vi ett vackert fritidshus med alla rätt.
Boendet erbjuder en genomtänkt planlösning med tilltaget sovrum, fräscht badrum, härliga sociala ytor och uteplatser för alla typer av sociala sammankomster under dagens alla soltimmar. Vackert kök med bra förvaring och arbetsytor uppmuntrar till att skapa goda middagar till hela familjen. Det ljusa vardagsrummet bjuder in för hela familjen att samlas och umgås med extra mysfaktor tack vare braskaminen. Här finner du utgång till uteplatserna och en fantastisk stor tomt med flertalet olika växter så som rosenbuskar, äppelträd, blodlönnar, spireahäck och plats för din fantasi att frodas och utveckla den redan vackra oasen.

Med andra ord en fastighet som måste upplevas på plats.

I eftertraktade Årsta havsbad finner du ett lugnt barnvänligt område med direkt närhet till allt från havet till restaurang och affär. En plats för vart än i livet du befinner dig.

Varmt välkommen med ditt intresse!

- Sällan till salu!
- 1437kvm tomt!
- Underbara uteplatser
- Välplanerad och ljus
- Lugnt och trivsamt område
- Plats för 3 bilar
- Nära hav, restaurang och dagligvaruhandel

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Småhus. 2 rum och kök varav 1 sovrum.

Byggnadssätt

Stomme: Träregelstomme. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt/Enskilt sommarv.. Avlopp saknas. Fönster: 2-glas. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Direkt el och täljstenskamin.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.695.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 1 773 kr/mån (21 279 kr/år) varav värme 692 kr/mån, el 267 kr/mån, vatten/avlopp 182 kr/mån, samfällighet 325 kr/mån, renhållning 135 kr/mån, försäkring 173 kr/mån. Antal personer: 5. Uppgifterna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 325 000 kr
Mark, totalt värde: 1 322 000 kr ().
Summavärde: 1 647 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1947
Värdeår: 1947

Gemensamhetsanläggning HANINGE STADSBERGA GA:1
GA1

Vattenskyddsområde
Akt: 01-A:B-2024
Beslutsdatum: 1981-03-31
Senaste ändring: 1991-12-09

Pantbrev
Totalt 2st - 1 950 000:-

Parkering

Flertalet parkeringar på uppfart.

Fastighetsavgift
8 437 kr/år. 

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 437 kr/år för småhus deklarationen 2021 (inkomståret 2020). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret. Då fastigheten är byggd 2015 så är den befriad från fastighetsskatt tills 2025.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Hall
Mysig mindre hall med möjlighet att hänga av sig ytterkläderna, ljusare golv och vita väggar.

Vardagsrum
Husets mittpunkt, här finner ni plats för både soffgrupp och mindre matgrupp. Kaminen ger en fantastisk mysfaktor. Här har vi ett ljusare plankgolv och vita väggar.

Kök
Underbart kök där man finner allt som kan tänkas behöva för att testa på sina kulinariska kunskaper. God förvaring i symbios med arbetsytor gör det svårt att inte trivas att laga mat här.  Utrustning såsom: Ugn med spis, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/ frys. Vägarna är tapetserade och golven finner vi vackert plankgolv.

Badrum
Helkaklat badrum med praktiskt fönster för naturligt ljusinsläpp och dusch. Utrustning såsom: WC och handfat.

Sovrum
Sovrum med fint ljusinsläpp, här har ni plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Nymålade vita väggar och vackert plankgolv förgyller rummet.

Områdesbeskrivning

Området bildades 1929 av HSB. Sven Wallander som då var chefsarkitekt på HSB låg bakom idén. Tanke var att man skulle kunna tillbringa semestern på landet med lagom avstånd till Stockholm. Med trädgårdsodlingar, bad, fiske, bärplockning och svampplockning skulle fler lockas att bo på landet i mellankrigstiden. Många försökte på bästa sätt att självhushålla och möjligheterna att komma bort från stan. Eftersom många flyttat till Årsta havsbad för att bo permanent de senaste åren räknas området sedan 2015 som en tätort.
Många bostäder på ett litet område kännetecknar Årsta havsbad och dess speciella karaktär. Än idag kan man hitta originalhus i området.

När man besöker torget i Årsta havsbad idag domineras platsen av restaurant Horsfjärden samt mataffären som de senare åren utvecklats och utökat öppettiderna. Här tar du dig lätt via buss mot Haninge/ Västerhaninge för större utbud av centrum och dagligvaruhandel.

Som bilburen tar du dig snabbt till riksvägar som tar dig till Nynäshamn eller Stockholm.