BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Alphyddan

Alphyddevägen 8, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 97 kvm
  • 4.995.000 kr Budstart
  • 355
Värdera din bostad

Beskrivning

På Sicklas mest soliga framsida hittar ni Alphyddan och denna varsamt omskötta och ljusa lägenhet där varenda millimeter andas elegans!
Härligt belägen mellan natur och shopping finner du dig i en perfekt balans av det lugna och det fartfyllda med lika nära till en härlig skogspromenad som till restauranger och service! Vad mer kan man önska?

Varmt välkomna till Alphyddevägen 8 där jag nu bjuder in till en fantastiskt fin fyrarumslägenhet om 97kvm!
Här disponerar du över en välplanerad och ljus bostad där giftemålet av det charmiga 60-tals detaljerna och det nyrenoverade och stilrena skapar en helt perfekt balans. Öppet och stort vardagsrum med ljusinsläpp utöver det vanliga, betagande stora fönsterpartier och burspråk som ramar in naturen utanför!

Köket är modernt och bjuder på full maskinell utrustning genom integrerad vitvaror, stort fönster år söder och rum för matbord intill. I hallen finns utmärkt förvaring i platsbyggd garderob och en fullskalig klädkammare som minimerar behovet för stående förvaringsmöbler som möjliggör den rymliga känslan som är genomgående för hela bostaden.
Badrummet uppfyller alla önskemål med helkaklad modern design, dusch, golvvärme samt takdusch och tvättmaskin. Bredvid badrummet har du en extra WC som även den är helkaklad och fräsch.

Lägenhetens tre stora sovrum är generösa både i läge på fönster och möbleringsmöjligheter. Helt insynsfritt med fönster som skyddas av ett stort träd på föreningens gård. Samtliga sovrum rymmer dubbelsäng plus skrivbord/extra förvaringsmöbel.

Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen, här avnjuts såväl sommar som vår- & höstkvällar. Det skarpa söderläget bjuder på sol majoriteten av dagen. Ett fulländat boende redo för inflytt där varenda millimeter vill bjuda in familj och vänner för att umgås i goda vänners lag!

- Kontakta mäklaren för mer information -

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3 av 13, hiss finns. Lägenhetsnummer 61. Föreningen Brf Svindersvik 6-8.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr Budstart. Månadsavgift 5 596 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår ingår). Andel i föreningen är 1.03045 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav el 300 kr/mån. Antal personer: 3.

Om föreningen BRF Svindersvik 6-8 finns belägen på Alphyddevägen 6-8 och föreningen omfattar totalt 103 lägenheter i två flerbostadshus från 1961.

Parkering
Från och med den 1 december 2015 har parkeringsavgifter införts på de allmänna vägarna på västra Sicklaön.
Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Garage
Plats att hyra finns i flerbilsgarage uppe vid vändplanen (drivs av Brf Alphyddan Ros) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars). Vid infarten till Alpyddevägen finns även parkeringsplatser utomhus att hyra (drivs av Kaiser Cars).
Nu går det även att hyra garageplats av Parkman i Sickla köpkvarter från 1625kr/mån.

Kabel-TV och bredband
Basutbudet för TV levereras av Comhem och ingår i månadsavgiften.
Fiber via Telia finns indraget och tecknas separat.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns bastum en gymlokal, hobbyrum för enklare project, cykelrum och tvättstuga.

Renoveringar
2020
-Fortsatt underhåll av trädgård
-Byte av radiatorventiler
2019
- Renovering av bastu 
- Underhåll av trädgård
-Underhåll av frånluftsfläktar hus 6
-Radonmätning
2018
-Ny takbeläggning
-Fasadrenovering ink nya balkonger/inglasning hus 8
2017
-Fasadrenovering ink nya balkonger/inglasning hus 6
2016
-Fönsterbyte hus 8
2015
-Fönsterbyte hus 6
-Underhåll hissar
2014
-Underhåll av tvättstugor
2012
Installation av fiberlan
2011
-Sophantering, Moloker för hushållssopor
-Tvättstugor, Byte av tvättmaskiner
-Stambyte
-Hissarna, byte till nya maskiner och korgar
2001-2004
-Omputsning av fasad
1999-2000
-Omläggning av tak
1998
-Renovering av balkonger
1997
-Parkanläggning

Planerat underhåll
-Installation av bergvärme
-Matavfallsmolok

I dagsläget är inga avgiftsändringar planerade 

Pant- & Överlåtelseavgift
1 183kr betalas av köparen
473kr/pant

Övrigt
Delat medlemskap accepteras enligt stadgarna endast av makar, sambos enligt lag om gemensamt boende samt registrerat partnerskap.
Under 2019 amorterades 5,5mkr av föreningens lån.

Områdesbeskrivning

Alphyddan bjuder på det mesta av det bästa - här upplevs både stad, natur och hav. Sickla köpkvarter ligger intill och nås via en gångbro. I området huserar bland annat gemytliga Urban Del såväl som ett stort utbud av dagligvarubutiker, klädes- och inredningsbutiker. Här finns också flera gym, restauranger, caféer och biograf. Själva området Alphyddan ligger högt, ljust och lugnt ovanför både trafik och buller.

I närheten finns även Nackareservatet med badsjö och motionsspår. Vintertid är Hammarbybacken ett bra alternativ för skidentusiaster. Stockholms innerstad nås enkelt med buss, tåg via Saltsjöbanan, cykel eller bil på några minuter. Till Gullmarsplan och Årsta kommer du med tvärbanan.

Mycket spännande händer i området och kommer fortsätta hända de närmsta åren. Det byggs och expanderas för full med visionen om att Sickla och i förlängningen Nacka ska bli en större spelare i storstockholms utbud av shopping, boende, kultur och underhållning! När allt är färdigt ska Sickla kunna ge plats för cirka 4 500 nya bostäder och nya ytor för handel och kontor. Sickla blir en stadsdel med liv och rörelse under fler av dygnets timmar och du kan läsa mer om projektet på kommunens hemsida: www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/sickla/.
En del av detta projekt ämnar att skapa 500 nya skolplatser och 6 stycken nya förskoleavdelningar i Svindersviks skola genom om- och utbyggnad av befintliga skol- och förskolelokaler. Läs mer på: www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/svindersviks-skola/#panel-startpage