BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Karlbergsvägen 87, 5 tr

  • 3 rum och kök
  • 62 kvm
  • Såld
  • 10713
  • 2314
  • 8540
Värdera din bostad

Beskrivning

Här finner ni en mycket vacker sekelskiftestrea med genomgående planlösning och en stor härlig balkong i sydvästläge mot lugn innergård. Lägenheten ligger högt upp i huset och från bostaden har man fin utsikt över vackra fasader och takåsar. I hemmet finns flertalet attribut från byggåret 1912 som tjusigt trägolv, stuckaturer samt speglade fönster- och dörrnischer bevarade. Det förra sekelskiftet gör sig även påmint genom den generösa takhöjden om ca 3 meter och de höga fönsterpartierna vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Skicket är det allra bästa och hela bostaden är stilrent och varsamt renoverad där man bevarat och förstärkt dess sekelskiftescharm. Här får man verkligen en optimalt planerad lägenhet med god balans mellan de sociala ytorna och de lite mer privata rummen. Ett boende att trivas i året runt i stabil förening.

Underbar boendemiljö
Underbar boendemiljö på en av Vasastans paradgator med endast ca 600 meter till tunnelbanestationen vid Sankt Eriksplan, ett stenkast till pittoreska Rörstrandsgatan med dess stora utbud av småbutiker, caféer och restauranger. Vackra miljöer runt husknuten med Karlbergs Slottspark, Karlbergssjön men också lummiga Vasaparken en kort promenad bort

Vackert hus – Bå 1912
Vackert stenhus uppfört 1912 efter ritningar av arkitektduon Anders Höög och Gunnar Morssing. Huset uppfördes inom perioden för den nationalromantiska eran inom arkitekturen. Här lät man bygga ett ståtligt stenhus med putsad fasad, stora fönster, ett utskjutande burspråk samt brant takfall.

Vardagsrum – Representativt
Härligt vardagsrum som karakteriseras av takhöjden och dess stora och höga fönsterparti. Vardagsrummet har god kontakt mot köket vilket skapar stora sociala ytor och bjuder in till umgänge. Här får man får enkelt plats med såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt passande möblemang utan att den luftiga känslan går förlorad. Rummets stuckatur och höga golvsocklar ger en elegant inramning. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Stilrent kök som går i linje med lägenheten sekelskifteskaraktär. Här har man tagit vara på bostadens generösa takhöjd genom att installera dubbla rader överskåp. Köket är hemtrevligt med fokus på funktion och umgänge. Vardagsrum och kök binds samman av en köksö med sittplatser, vilket skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består av integrerad kyl, frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn och inbyggd tvättmaskin. Generösa bänkytor i vacker granit ger köket det lilla extra. 

Stor balkong – Soligt sydvästläge
På den trevliga balkongen finns gott om plats och här kan man inreda sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol.

Sovrum 2 - Mysigt
Mysigt sovrum med ett stort fönster och tjusig utsikt. I rummet finns gott om plats för såväl en rejäl säng som skrivbord och övrigt passande möblemang. I rummet möts vackra tapeter och fina boaseringar i en väl avvägd harmoni.

Stilrent badrum
Snyggt renoverat badrum med spotlightsbelysning, helkaklade väggar och klinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, duschväggar i klarglas, vägghängd toalett, handdukstork, badrumsskåp samt handfat med kommod.

Hall
Välkomnande möblerbar hall där man direkt möts av lägenhetens charm och vackra trägolv som löper vidare in i lägenheten. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra förråd. 

Övrigt

  • Ny el i hela lägenheten 
  • Plejd är inbyggt och styr alla lampor i bostaden förutom belysningen i badrummet. 
  • Förberett med el för väggmonterade högtalare i kök, vardagsrum och sovrum.
  • Inbyggd tvättmaskin i köket.
  • Bara en lägenhetsdörr per våningsplan i trapphuset.