BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Annedal

Emils gata 9

  • 4 rum och kök
  • 96 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna fyrarummaren med Annedals bästa läge! Denna ljusa bostad har ett härligt ljusinsläpp med fönster i flera väderstreck, detta tillsammans med den öppna planlösningen ger hela lägenheten rymd och charm. Den väl genomtänkta ytan är fördelad på tre stora sovrum med plats för garderober, ett badrum med tvättmaskin och torktumlare, ett välutrustat kök som ligger i en öppen planlösning med vardagsrummet vilket bjuder in till socialt umgänge. Dessutom har du en mysig balkong på ca 9 kvm som vetter mot söder med utsikt över föreningens innergård. Trevligt område med både ICA- butik, flertalet restauranger och caféer. Behagligt promenadavstånd till Sundbyberg med goda kommunikationer och gott service utbud.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 51301. Föreningen BRF Trollskogen i Mariehäll.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 466 kr (Värme, kallvatten, förråd ingår). Andel i föreningen är 1.172 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

FÖRENINGEN
Mitt i Annedal med bekvämt avstånd till parker, skola och förskolor har Järntorget byggt Brf Trollskogen.
105 stycken ljusa och moderna bostadsrätter och två lokaler fördelade på sex trapphus.
Föreningen bildades 2014 och är en äkta bostadsrättsförening.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har tecknat ett avtal med Ownit för distribution av bredband/tv/telefon. 500-1000 Mbps per lägenhet och ett flex abonnemang för TV, detta debiteras varje lägenhet 288 kr/månaden av föreningen.

PARKERING
Föreningen äger ett parkeringsgarage med plats för 71 bilar. Kostnad 1200 kr/mån. Aimopark administrerar allt gällande parkering i garaget.
15st laddplatser: 1300kr/mån samt att man blir debiterad förbrukningen via avin för årsavgiften som skickas ut månadsvis.

CYKELFÖRRÅD
I källaren finns ett cykelförråd och det finns även ute på gatorna i området.

VARMVATTEN
Varmvattenkostnad tillkommer på månadsavgiften. Debitering sker efter den verkliga förbrukningen var tredje månad.

KÄLLSORTERING och MILJÖRUM
Källsorteringsrum finns på gatuplan på Suddagummans Gata 7.

AVGIFTSÄNDRINGAR
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar enligt samtal med föreningen 2021-05-19.

Senaste OVK (obligatoriska ventilationskontroll) genomfördes Februari 2020.
Delat ägandeskap kan godkännas. Juridisk person godkänns ej som medlem.
Överlåtelseavgift: 2,5% av gällande PBB
Pansättningsavgift: 1% av gällande PBB
Föreningen har en egen hemsida: www.trollskogen.org

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Annedal som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a. Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker.

De senaste åren har Annedal utvecklats enormt med fler och fler nyöppnade restauranger och minilivs samt nyöppnade ICA Annedal. En hel del butiker har tagit sig in i området och närservice som skrädderi. En kort promenad från bostaden ligger bland annat sushi-restaurang, pizzeria och ett närlivs samt ICA Annedal.

För den promenerande binds Annedal på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med sin konsthall och restaurang Parkliv. För den båtintresserade finns två båtklubbar i den absoluta närheten.

Likt Sundbybergs Centrum ligger även nya Bromma Blocks och Bromma Flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.

Några minuter bort finns flera olika busslinjer som går till ett stort antal när- och ytterområden runtom Stockholm, flygbussarna till Arlanda går från området. Nyöppnade tvärbanan tar dig till Sundbyberg C vidare till Solna Station eller Alvik C i Bromma åt andra hållet.

I området finns ett stort och gott utbud av skolor och förskolor. Mariehällsskolan med plats för ca 450 elever från förskoleklass upp till årskurs 5, samt två förskolor med 10 avdelningar, varav den ena kan integreras med skolbyggnaden. Idag finns ett 7 förskolor i absolut närhet och ca 3 km från Mariehäll ligger Sundby skola med ca 900 elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Man tar sig även enkelt via kommunikationerna till Bromma- och Blackebergs gymnasium.