BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kvarnholmen

Kvarnholmsvägen 96, 8tr

  • 1 rum och kök
  • 30 kvm
  • 2.895.000 kr Budstart
  • 3329
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk utsikt över Stockholms inlopp - Lyxig studiolägenhet med påkostade materialval - Genomtänkta förvaringslösningar - Perfekt belägen centralt på omtyckta kvarnholmen!

Välkommen hem till denna lyxiga studioetta som erbjuder alla rätt för dig som söker efter det där lilla extra! Högt upp i huset på våning 8 hittar du 30 exemplariskt disponerade kvadratmeter med en utsikt som inte görs rättvisa på bild. Här är varenda millimeter väl genomtänkt i både färg och form samt materialvalen och de fasta installationerna håller den högsta kvalitén.

Väl inne i lägenheten disponerar du över en hall som erbjuder utmärkt förvaring, smakfullt undangömd bakom skjutdörr. Ett studiorum med alkov och tre tilltagna stora fönster som vätter mot väst och Stockholms inlopp där kryssningsbåtar gästspelar din utsikt med jämna mellanrum. Ett påkostat och fullt utrustat kök med generös bänkyta och förvaring. Slutligen ett rymligt helkaklat badrum med tvättpelare och takdusch.

Den här fantastiska bostaden görs endast bättre av att du i huset har bekvämligheter som källarförråd, gym, garage, restauranger och en trevligt bar!

- Kontakta mäklaren för mer information - 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 8 av 11, hiss finns. Lägenhetsnummer 13107.1902. Föreningen Brf Bageriet 3.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr Budstart. Månadsavgift 2 395 kr (Värme, vatten, kabel-TV och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.4834 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 150 kr/mån, vatten/avlopp 200 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 163 kr.

Byggnadsår
2015-2018

Uppvärmning
Vattenburen värme via radiatorer.

Ventilation
FTX-ventilation (mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning) i högdelen och FX (mekanisk frånluft) i lågdelen.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Bageriet 3 registrerades hos Bolagsverket den 16 december 2014. Föreningen äger fastigheten Del av Nacka Sicklaön 38:19 och har byggt om (konverterat) befintliga byggnader på fastigheten för att i densamma upplåta lägenheter med bostadsrätt. Ombyggnation på Fastigheten påbörjades under Q4 2015 av Oscar Properties. Byggnaden innehåller 127 bostadslägenheter om 1-9 rok. Därtill har föreningens fastighet del i fyra st. gemensamhetsanläggningar, bland annat boendegarage, gård samt kommersiellt garage och gästparkering.

Kommande avgiftsförändringar
Framtida avgiftsförändringar är idag inte känt.

Kommande renoveringar
Inga beslut om några kommande renoveringar.

Kabel TV, internet och telefoni
Via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 Mbit/s, samt telefoni ingår i avgiften. Ownit levererar en TV-box och en router till varje lägenhet.

Gemensamhetsutrymmen
Samtliga lägenheter har ett tillhörande förråd. Postboxar inne i husets entré. Miljö- och återvinningsrum, cykelförråd, barnvagnsrum och rullstolsrum.

Garage
P-platser i intilliggande nybyggt underjordsgarage (gemensamhetsanläggning). En plats kostar 1000kr/mån. 

Juridisk person
Juridisk person godkänns ej

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomi
Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp  (1163 kr) och pantsättningsavgift  med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (465 kr)

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö. Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en popolär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.
Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com