BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Svartbäcken

Svartbäckens by 444

  • 5 rum och kök
  • 104 kvm
  • 1848
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Svartbäckens by 444!

Här finner vi det optimala boendet för den moderna familjen som bara vill flytta in och må bra.
Ett underbart gavelradhus i barnvänligt område med närhet till det mesta man kan önska med en lättskött trädgård som vätter mot skogsområde och Tyresta by.
Bostaden erbjuder idag ett vackert tilltaget kök med gott om plats för även den stora familjen. Här finner ett full utrustat kök som bjuder in till matlagning och alla typer av sociala sammanhang. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffgrupp och utgång till den underbara balkongen med lummig ostörd utsikt mot skogsparti. Här sitter man gärna med morgonkaffet och andas in lugnet som området har att erbjuda. Utöver den sociala planlösningen så finns det idag fyra bra sovrum, gäst WC och ett nyrenoverat badrum samt dom underbara uteplatserna i olika sollägen.
I Svartbäcken by bor du lugnt med flertalet badsjöar, förskolor, skolor och direkt kommunikationer till Gullmarsplan bakom husknuten. Ett område att verkligen trivas i!

Varmt välkommen med ditt intresse.

- Lugnt och lummigt!
- Barnvänligt område
- Nära förskolor och skolor
- Nära kommunikationer
- Nära badsjöar och Tyresta by naturreservat

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Småhus. 5 rum och kök varav 4 - 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel och träpanel. Tak: Takpannor på läkt och underlagspapp. Grundmur: Betong. Ventilation: Mekanisk. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp. Fönster: 3-glas kopplade fönster med isolerglaskassett (2+1).

Uppvärmning

Direktverkande el-radiatorer, luft-luftvärmepump, Varmvattenberedare.

Driftskostnad

Totalt 3 757 kr/mån (45 086 kr/år) varav el 2 130 kr/mån, vatten/avlopp 450 kr/mån, samfällighet 600 kr/mån, renhållning 175 kr/mån, försäkring 404 kr/mån. Antal personer: 5. Driftkostnaderna är uppskattade. I EL är uppvärmningskostnaderna samt hushållsel inräknade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 459 000 kr
Mark, totalt värde: 1 111 000 kr ().
Summavärde: 2 570 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1977
Värdeår: 1977

Officialservitut dagvattenavrinning, Last
01-ÖSR-1944 - 12

Officialservitut tillträde, Last
01-ÖSR-1944 - 39

Officialservitut dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1944 - 13

Gemensamhetsanläggning HANINGE SVARTBÄCKEN GA:3
GA1

Pantbrev

Totalt: 8st - 2,771,000:-

Parkering

Garage i länga samt flertalet parkeringar i närområde.

Fastighetsavgift
8 437 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 437 kr/år för småhus deklarationen 2021 (inkomståret 2020). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Uteplats
Här möts du av en fantastisk uteplats i trä där du har plats för matgrupp och annat möblemang om så önskas. Här finns en en egen lite odlingslott och ett separat förråd på framsidan. 

Hall
När du kliver in finner du denna ljusa och luftiga hall med god både förvaring och avhängningsmöjligheter. Du finner flera garderober i anslutning och du kommer sedan direkt vidare till köket. Här har vi ett ljust klinker på golvet och väggarna är vitmålade.

Kök
Ljust och luftigt kök med ljusa färgval.  Här finner du utan problem plats för matgruppen som även rymmer den stora familjen. Vi finner utrustning så som ugn och spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Luckorna är av ljusare träslag, väggarna är vitmålade och det ljusare golvet finner ni även i vardagsrummet.

Vardagsrum
Vardagsrummet får ett vackert ljusinsläpp tack vare ett flertal fönster och dörren som leder dig ut till balkongen. Rummet är stort och rymmer både soffgrupp och övrigt möblemang om så önskas. Golvet flyter från köket och här är väggarna tapetserade med en fondvägg.

Tvättstuga
Eget utrymme för tvätt. Här finner vi gott om förvaring, bra arbetsytor och plats för tvättmaskin. Här har man även tillgång till diskho.

WC
Mindre toalett med WC och kommod. Här har man ljusare väggar och en vacker bröstpanel. Här finns även vädringsfönster.

Balkong
Här finner du en trevlig balkong som följer husets fasad. Här kan du njuta av morgonkaffet ostört. Utrymme för bord och stolar finns. 

Hall nedre plan
Utrymme där du kan ha skrivbord. Här är det gott om förvaring i form av garderober. Golven är ljusa och flyter på hela undervåningen. Här är väggarna vitmålade. 

Sovrum 1
Luftigt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om ljusinsläpp då du både har fönster och dörr som tar dig ut till altanen. Här är golven ljusa och väggarna tapetserade.

Sovrum 2
Även detta rum har egen utgång till altanen. Fint ljusinsläpp och plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. Ljusa golv och ljusa väggar finner vi här.

Sovrum 3
Detta sovrum är större. Här har man använt ena väggen för förvaring. Här finner ni plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. 

Sovrum 4
Här finner vi ett bra sovrum med plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. 

Badrum
Stilrent renoverat badrum med smakfulla materialval och golvvärme. Här finner vi WC, kommod, badrumsskåp med belysning och ett större spabad och duschhörna. På golvet finner vi grått klinkers och väggarna är kaklade i vitt.

Altan 
Från två av sovrummen finner vi utgången till detta härliga trädäck. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och matbord om så önskas. Här spenderar du gärna tiden med familjen och låter barnen lika fritt medans du kopplar av i spabadet som ingår med fastigheten.

Områdesbeskrivning

Vendelsö

Förskolor och skolor
Det finns flertalet förskolor i omnejd. Hagaskolan från 6 år till åk 5 på gångavstånd, Lyckebyskolan och Vendelsö Hage ligger med i närområdet. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Fritid
Skog, sjö och äng kännetecknar närområdet och du erbjuds en mängd utomhusaktiviteter, t ex promenader till badplatserna, löpträning, cykelturer, skogspromenader eller kanske skridskoåkning på Drevvikens is.

Service
Endast ett stenkast från bostaden finns Sågen centrum med mataffär, restaurang och kiosk. Med bil tar du dig lätt till större handelsplatser så som Port 73.

Kommunikationer
Ett stenkast från bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20-25 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. I Handen hittar vi även pendeltåg . Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.