BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Björkvägen 44A

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • 7.850.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Hur mysigt är inte detta?! Här har ni en lägenhet med förförisk charm i detaljer och proportioner. Ovanligt omskött och smakfullt älskat. Så kan man beskriva Handelshuset på Björkvägen 44. Huset från tidigt 1900-tal är kulturminnesmärkt, med den äran. Och det är inte ett dugg skrytigt, bara omsorgsfullt och stolt bevarat med en gemenskap som andra bara kan drömma om. Här umgås man ganska spontant om man vill, utan måsten, men med respekt för varandra. Det finns plats för alla. Det är tydligt att föreningen älskar sitt hus, troligtvis kommer även du det!

Denna magiska trea har många gamla detaljer bevarade, och nya har varsamt lagts till. De gamla plankgolven har fått komma fram i nästan hela lägenheten, och det börjar så fort du stiger innanför dörren. Hallen är klassiskt placerad med öppningar mot alla rum. Man blir liksom glad att vara hemma. Köket är väldigt trevligt planerat. Stilrent och helt befriat från onödiga detaljer. Alltså, huuur fint är det inte? När du diskat undan alla fat och kastruller, är livet snabbt tillbaka på plus. Till vardags blir detta det naturliga hänget, till frukost, mellis och kvällsmackan. Till helgen kan det vara mysigt att duka fint i vardagsrummet i stället. Men visst är det ganska skönt att ha köket i ett eget rum, så att familjen kan dela upp sig efter aktivitet och humör, vad mer kan man begära?
Vardagsrummet är hemmets största, med härligt ljusinsläpp från öster. Det här blir det självklara rummet att umgås i, i alla fall när man är många. Du kan placera soffan här eller där, eller mitt på golvet om du inte väljer den största varianten. Ju mindre soffa desto större fest. Fördelen med denna planlösning är att du inte behöver stanna filmen för att gå ut i köket och fylla på chipsskålen en tredje gång. Förresten, kolla in de spröjsade fönsterpartierna, hur fint!?
Båda hemmets sovrum är stora och bra. Det som idags används av föräldrarna rymmer en dubbelsäng och har garderober längs hela ena väggen. Även här finns ett stort fönsterparti med utsikt över takåsar som ger ljusinsläpp under dagarna. det andra sovrummet är stort nog för två barn att dela på under många år, så det räcker faktiskt med en sagoläsare. Det är ett rum redo för bandyklubbor, skateboards, mjuka gosedjur och hårda legoklossar som längtar efter att sätta avtryck i din nakna häl.
Badrummet är lagom stort och inrett med både dusch och tvättmaskin. Det är snyggt och alldeles underbart. Och ja, du får plats med både tvätthög och badbalja, schampoflaskor och badankor - om du vill!


På husets baksida ligger en fantastiskt härlig trädgård med bärbuskar, sandlåda och gungor. Duka upp kvällsmaten och låt grillen gå varm när den tiden kommer så får du kanske sällskap av grannarna. Kan vara den mest pittoreska innergården i området!

Bouillabaisse, bulle och smågodis. Att bo så nära allt grundläggande, som du gör här, innebär vissa privilegier. Du har fem minuter till Triangelparken där det finns mysiga restauranger och bageriets lockelser är lätta att köpa med sig hem. Men godiset då, undrar ni? Jo, ICA BEA vid Svedmyraplan har en stor och välsorterad godishylla. Och öppettiderna generösa när blodsockret är lågt!

Startklart för ett nytt steg i livet, om du är redo? Var inte blyg. Kliv in och se dig omkring - Varmt välkommen på visning!

Eftersom det är så många som ringer så ber jag er att göra en intresseanmälan och invänta att jag kommer med mer information. Tack på förhand!