BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro Park

Bergtallsvägen 19

  • 4 rum och kök
  • 91 kvm
  • Såld
  • 7277
  • 3083
  • 6055
Värdera din bostad

Beskrivning

En sekelskiftesdröm mitt i Långbro Park, och i den gamla trädgårdsmästarvillan, väntar här på Bergtallsvägen 19! Det här hemmet skiljer sig från mängden och bör tilltala den som söker något extra. Den egna entrén, den trädäckade altanen, flera våningsplan, braskaminen och den otroligt charmiga balkongen ger hemmet mycket karaktär och en påtaglig villakänsla. De småspröjsade fönstren är som smycken i sig samtidigt som de ger hemmet ett riktigt fint ljusinsläpp. Nuvarande ägare har bland annat låtit renovera köket och målat hemmets väggar i väldigt smakfulla färgtoner.

Entré och det första våningsplanet
Föreningens vackra hus ligger inbäddat i grönska och blir till en privat oas under sommarhalvåret. Egen ingång på baksidan av huset, vilken omgärdas av en trädäckad altan där plats finns för en mindre utemöbel och en massa blommor. När det vankas grillmiddagar för större sällskap kommer föreningens gemensamma uteplats till användning, vilken ligger uppe på bergknallen med utsikt över trädtoppar. 

Hallen har vackra fönster i två väderstreck och några trappsteg upp finns det gott om plats för ytterkläder och skor. En lucka finns i golvet och där under finns goda förvaringsmöjligheter.

Några trappsteg till så nås det första våningsplanet som består av kök, vardagsrum, badrum, sovrum och ett trapprum som blir till det perfekta hemmakontoret. 
Köket är riktigt smakfullt renoverat med gråa profilerade luckor och gott om skåpförvaring. Ett köksbord går att duka upp för åtminstone 6-8 personer. En fin detalj är skjutdörrarna som avskärmar mot vardagsrummet. 
Det inbjudande vardagsrummet har vackra fönsterpartier i två väderstreck. Ljuset strömmar in genom fönsterpartierna som också bjuder på fin utsikt över trädtopparna utanför som är i full grönska. Här kan du möblera med en soffa, TV-möbel bokhylla och läsfåtölj.
Sovrummet på det här planet ligger helt fritt från insyn, är i bra storlek och längs ena väggen finns en rymlig garderob med skjutdörrar. Härifrån har du trevlig utsikt över grönskan. Väggarna är tapetserade i en snygg mörkgrå nyans.
Badrummet går i en smakfull färgskala och är utrustat med dusch, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handfat med kommod, badrumsskåp samt WC. 

Vindsplanet
Ytterligare en våning upp så nås vindsplanet. Här finns ett riktigt drömsovrum med snedtak och vinklar, ett allrum med braskamin och balkongen. 
Sovrummet har som sagt mycket charm. Plats finns för säng, nattduksbord, en byrå och fåtölj. Nuvarande ägare har också haft ett hemmakontor i ena hörnet. En till nisch finns där nuvarande ägare förvarar kläder.
För den som är i behov av ett tredje sovrum går allrummet att göras om. Allrummet är idag möblerat för att vara ett sällskapsrum. Braskaminen kommer till användning inte bara under vinterhalvåret utan även under de lite kyligare sommarkvällarna. Även i allrummet finns en nisch där säljarna förvarar kläder. 

Balkongen har ett riktigt fritt och privat läge, den går knappt att skymta från marken. Här uppe har du utsikt över trädtoppar och föreningens trevliga trädgård. Plats finns för bord, stolar och blomlådor. En fin detalj är skjutdörren. 

Allmänt om föreningen och området
Den gamla trädgårdsmästarvillan från början av 1900-talet byggdes om och renoverades under 2013/2014 och inrymmer idag fyra lägenheter. I trädgården finns två odlingslådor som du som bostadsrättsinnehavare får förfoga över. Det finns också tillgång till ett förråd. I månadsavgiften ingår det värme, vatten, internet, tv samt en p-plats. 

Bokstavligen ett stenkast från hemmet finns en park som nyttjas frekvent under såväl soliga sommardagar som vinterdagar, mysiga trädgårdscaféet Bakfickan samt Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare guldkorn i närheten är caféet Fru Marias Bak, restaurangen Aloë med två Michelinstjärnor samt lunchrestaurangen Rinos Bodega.