BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Traneberg

Sulitelmavägen 35

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 3.795.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad tvåa med underbar balkong och svårslagen utsikt över hela Västerort. Genomgående social lägenhet med stora sällskapsytor, fantastiskt ljus och ett rymligt kök med matplats. Väl tilltaget sovrum med plats för både större säng samt förvaring. Helkaklat badrum i lyxig standard med dusch, handfat, toalett och handdukstork. Möjlighet att installera tvättmaskin finns.

Vardagsrummet är stort och öppet med plats för soffgrupp och egen läshörna. Härifrån tar du dig ut på lägenhetens balkong med milsvid utsikt och morgonsol. Vidare finns köket i anslutning med en stor matplats. Köket har ett härligt ljusinsläpp och är synnerligen välplanerat. Mycket generös förvaring och väl tilltagna arbetsytor gör detta till ett trivsamt och inbjudande kök. Utrustat med allt du behöver såsom diskmaskin, kyl och frys samt induktionshäll med ugn och fläkt.

Lägenheten har alla klassiska Tranebergsdetaljer som fiskbensparkett och härliga fönsternischer. Dessutom är det högt i tak och härliga fönsterbrädor i marmor. 

Brf Drommen med sina 12 lägenheter är en av Tranebergs bästa föreningar. Låg belåning och välplanerad förening som disponerar en fastighet i mycket gott skick. Föreningen förfogar över tvättstuga samt förråd till alla lägenheter. På tomten finns uteplats med grill och möbler under sommarhalvåret.

- Svårslaget läge med charmig utsikt och morgonsol
- Skuldfri förening
- Låg avgift
- Några minuter till tunnelbanan
- Högt i tak med härligt ljusinsläpp
- Gott om förvaring
- Rymligt förråd
- Återvändsgata
- Högst upp i huset

Varmt välkomna till ett högklassigt boende i lugn miljö med Mälaren som närmsta granne! Genomgående välplanerat och påkostat boende i ett lugnt område, endast en kortare promenad till centrala Stockholm. Lägenheten tillhör en stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustad fastighet. Var god kontakta mäklaren för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 6. Föreningen Brf Drommen 1.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag. Fönster: 2-glas. Eldstad: Nej.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.795.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 609 kr (Värme, Vatten, Fiber ingår).

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 2. Schablonuträkning.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr.

Byggnadsår
1938

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen består av 12 lägenheter med bostadsrätt och är belägen högt upp i Traneberg i ett fritt läge på en återvändsgata. Brf Drommen är en utav området bästa och äldsta föreningar med en fläckfri ekonomi.

Utförda renoveringar
2021 har brandskydd skett, bla sotning av eldstäder.
2020 stamspolning
2015 - Fönsterrenovering
2012 - Fasadrenovering och byte av plåtdetaljer (Fönsterbleck etc) samt byte av entrédörrar. Uppdatering av tvättstugan.
2006 - Installation av säkerhetsdörrar samt byte av andra dörrar i huset (källardörrar etc). Värmerören i byggnaden rengörs, fjärrvärmepannan åtgärdas, elysator införskaffas och expansionskärl flyttas för att säkerställa värmedistributionen till respektive lägenhet. Rökkanaler öppnas och tätas.
2004 - Ny el och trefas till huset. Nya radiatorventiler i alla lägenheter.
2003 - Nytt tak
2001 - Fjärrvärme installeras
1994 - Stambyte

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabel-tv. Föreningen drog under 2018 in fiber i huset. Detta är via Bahnhof med hastighet på 1000 Mbits/s. Kostnad för detta är 186, 25 kr/månad. Dem 24 första månaderna står föreningen för denna kostnad då flera medlemmar hade långa uppsägningstider på tidigare abonnemang. Efter det kommer det troligtvis bli en obligatorisk kostnad för varje medlem. Fibern installerades 2018-10-01 så troligtvis kommer detta övergå till en obligatorisk kostnad per 2020-10-01.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga, torkrum (upphängning), cykelrum och utemöbler på sommaren.

Parkering
Boendeparkering i området finns. Kostnad 500 kr/mån.

Mark
Föreningen innehar tomträtt för marken. Avgälden för Drommen 1 gäller fram till 2027-09-30.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatessbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se.

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. För närmare information besök www.sl.se för turlistor och trafikinformation.

Tvärbanan går norrut från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Söderut kan du lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad. Framöver kommer tvärbanan att expandera mot Bromma flygplats, Ursvik och Kista. Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.