BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Strängnäs

Malmby Marieberg 3

  • 6 rum och kök
  • 135 kvm
  • 4.995.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till ett drömhus från 1800-talet som ligger gömd bakom en syrenklädd väg invid ett vackert soldattorp och ängar. Från den lilla anonyma grusvägen når man en alldeles sagolik vacker och grönskande plats invid skogen där detta helt ofattbart vackra hus är beläget. Direkt fångas man av den vackra inramningen av naturen, alla blommor, bergsknallen med utsiktsplatsen, ekarna som vetter mot ängen som är perfekt för en hängmatta, den vackra rabatten som ramar in huset samt den vackraste av alla punchverandor man skådat. Detta hus är ovanligt bra planerat med två våningar med stora ytor på varje våning. Matsal, vardagsrum, kök, punchveranda, tvättstuga och badrum på nedervåningen. Kontor, tre sovrum, vardagsrum samt toalett på ovanvåningen. Förutom detta stora hus med härliga ytor finns förråd, utedusch, vedbod, påbörjad jordkällare, carport och förråd. Detta hus med dess gröna oas måste upplevas på plats! Möjlighet att arrendera stor mark invid fastigheten om man exempelvis drömmer om betesmark för djur. Dessutom finns en ridklubb (Strängnäs Ridklubb) samt stall i närheten med gångväg från huset. 

Se separat dokument gällande renoveringar och materialval. Genomgående påkostade materialval och smakfullt renoverat. 

Tomten
Magisk och sagolik vacker tomt med nivåskillnader samt flertalet platser för utemöbler. Grusad vacker gång som leder in till carporten med plats för bilen samt förvaring. Längs ena sidan har man en skogstomt med bland annat en terrass för stolar så man kan njuta av kvällssolen som går ner över ängarna. Förutom huvudhuset finns utedusch, påbörjad matkällare, vedbod, bastu och förrådslänga. På tomten finns alla tänkbara vackra buskar, fruktträd och blommor. Väl omhändertagna rabatter som blommar efter säsong. Inte en centimeter har lämnats åt slumpen. 

Nedervåning

Punchveranda/entré
Vacker punchveranda som har plats för både avhängning av ytterkläder samt kökssoffa och bord. Detta vackra rum suddar ut gränsen mellan ute och inne. Grönskan utanför blir som en tavla framför de handlblåsta fönsterglasen. Handgjort lerklinker på golvet och en vacker tapet. 

Tvättstuga
Invid badrummet finner man tvättstugan som har gott om arbetsyta och förvaring tack var förvaringen bakom linnedraperiet. Josef Frank tapet på väggar. Tvättmaskin.

Badrum med dusch med badkar och ångbastu 
Bakom tvättstugan finns det påkostade och smakfulla badrummet med både badkar samt dusch. Mysigt med fönster ut mot den insynsskyddade trädgården. Stor dusch som rymmer hela familjen. Lyxigt och härligt med ångbastu som är integrerad med duschen. Klinker på golvet samt kalkputsade väggar i mullvadsgrå nyans. Här finns också ett badkar.

Kök
Fullt utrustat kök som vetter ut mot den vackra och charmiga uteplatsen under äppelträdet. Köket känns lantligt franskt och här finns både modern maskinpark men också en vacker vedspis. Plats för mindre matgrupp även här. Fönster i två väderstreck. Vackert schackrutiga furutiljor. 

Vardagsrum & Matsal
Fantastiskt rum med fyra fönster i tre olika väderstreck. Längst in i rummet möts man av en diskret men vacker platsbyggd förvaring som går från golv till tak. Väl tilltagen matplats med stort matbord för fler än 12 personer. Stor rektangulär och praktfull kakelugn som går att använda, blir som ett smycke tillhörande rummet. Framför kakelugnen ryms mysig soffgrupp om så önskas. 

Övervåning 

Kontor/vardagsrum
Direkt i anslutning till trappan finns ett utrymme som går att göra till ett extra sovrum. Detta rum används idag som kontor och kreativ hörna. Den vackra murstocken delar av rummet i två delar på ett naturligt sätt. Vardagsrummet utgör andra halvan av allrummet och här kan du ha större soffgrupp samt fåtöljer. 

Stora sovrummet 
I anslutning till detta harmoniska sovrum finns förutom en hel garderobsvägg en klädkammare. I sovrummet som vetter ut mot bergsknallen får du enkelt plats med både större säng samt sängbord. 

Sovrum 2 & 3
I dagsläget används dessa rum som barnrum samt kontor/gästrum. Lättmöblerade rum med fönster och dörr, som rymmer både säng och skrivbord om så önskas. 

Toalett
Vacker toalett med blommig tapet, handfat samt wc.