BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Odlingsvägen 13

  • 5 rum och kök
  • 134 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Mariefreds mest familjära hus mitt i lantlig idyll endast 37 minuter från Stockholm. Välkomna till ett väldigt barnvänligt område i Mariefred. Bara 5 minuter från tågstationen som tar dig till Stockholm på under 40 minuter. Här bor du med Mälaren ett stenkast från huset och med cykelavstånd in till pittoreska stadskärnan. Vackra Hjorthagen med promenadstråk och joggingspår finns i närområdet. Samfällighetens badstrand och brygga finns 200 meter intill huset och det pittoreska ångloket puttrar förbi och stannar vid Marielundsvikens egna station. Badbrygga och möjlighet till båtplats har du precis intill ditt boende. I ett modernt och optimalt planerat hus med trevlig trädgård finns detta familjevänliga drömboende. Välkomnande framsida med en lummig uteplats intill köksfönstret, stor carport, trädgård med både altan med tak, förråd, lekstuga och plats för studsmatta, allt man kan önska av en villa. Möjlighet till 5 sovrum, två badrum, stort kök och vardagsrum med utgång mot altanen.

ENTRÈPLAN

Hall
Välkomnande hall med plats för ytterkläder i en stor skjutgarderob. Praktisk klinker på golvet och vitmålade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum med fönster. Utrustat med wc, dusch, tvättställ och badrumsskåp.

Tvättstuga med groventré
Praktiskt tvättstuga med egen grovingång. Arbetsbänk med ho och skåp ovan, tvättmaskin och torktumlare. Klinker på golvet och målade väggar. Värmepannan är placerad här.

Kök
Stort kök i vinkel med plats för många. Omlackerade luckor i fin pastellfärg, grått kakel och retrotapet. Utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis och fläkt. Plats för stort matbord framför det stora fönsterpartiet. Ekparkett på golvet och målade/tapetserade väggar.

Vardagsrum 
Generöst och socialt rum med utgång till den stora altanen. Här finns gott om plats för stor soffgrupp invid braskaminen. Den som önskar ytterligare ett sovrum kan med enkla medel dela av rummet som idag används som bibliotek. Ekparkett på golvet och dovt blåmålade väggar.

ÖVRE PLAN

Sovrum
Övre plan inrymmer hela fyra sovrum, varav tre är stora och har samtliga garderober eller klädkammare för optimal förvaring. Det fjärde rummet är något mindre och passar perfekt som barnrum, där en platsbyggd och mysig säng redan har byggts. Ekparkett på hela våningsplanet (laminat i det minsta rummet) och fina karaktäristiska tapeter i samtliga rum. 

Badrum
Stort och härligt badrum med badkar och fönster. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Utrustat med wc, snyggt badkar, tvättställ med kommod och platsbyggd hylla.

ÖVRIGT
Det finns en rymlig carport med förvaring och förråd, gott om plats för två bilar att parkera. Förutom den trevliga entrén vid framsidan av huset finns det en grovingång via tvättstugan. Markiser finns på både fram och baksidan av huset.

TRÄDGÅRD
Häcken på baksidan är bukettapel. Där finns också lite krokus och tulpanlökar som redan är på väg upp i hörnet. I odlingslådan som står i hörnet mot häcken finns det jordärtskockor, de kommer varje år. Det som är planterat på utsidan av altanen i marken är en kaprifol, samt lite smultronplantor som är nya från förra året. I lådorna är det jordgubbsplantor planterade förra året. Mellan boden och lekstugan växer två blåbärsbuskar som ger en helt ok skörd då de börjar komma upp i leverans ålder.

Framsidan
Närmst huset i rabatten växer lavendel och närmast trappen kommer tulpaner.

Odlingslådan till höger
Röda vinbär, sparrisplantor som nu är inne på sitt 3:dje år, olika lökar i form av tulpaner, påskliljor och snödroppar, allium, massvis med oranga och gula ringblommor, stor fingerört (gul mark-krypande).

Odlingslådan i vinkel
Hallon, gul klematis (Radar Love) som tar insyn väldigt bra, stora smörbollar, ringblommor i olika färger, två krusbärsbuskar en gul och en röd, mycket frodig rabarber, smultronplantor av olika sorter, gula lökväxter i form av tulpaner och påskliljor på våren.