BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Tanto

Flintbacken 28, 3 tr

  • 4 rum och kök
  • 94.5 kvm
  • 8.500.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Gavel 4:a med kanske ett av Söders bästa läge där man från balkongen har en fantastisk utsikt över Årstavikens vatten. Ljus och mycket väldisponerad lägenhet där det finns tre bra sovrum samt gott om förvaring. Fräscht badrum och gästtoalett som renoverades i samband med stambytet. Vardagsrum i vinkel med fönster åt två väderstreck. Matrum med härlig utsikt över vattnet. Nyrenoverat kök med skåpsinredning från Ballingslöv. Mycket välskött förening med god ekonomi. För medlemmarna finns allehanda service som b.la festlokal, gym, bastu, övernattningslägenheter och en roddbåt.

Hall - så välkomnande
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna ljusa bostad av en generös hall i två delar. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger grå kalksten med golvvärme. Perfekt att landa matkassar, placera lortiga barnskor och välkomna gäster i. Det finns bra plats för klädavhängning direkt innanför entrén. I anslutning till hallen finns dessutom en garderob där man kan stuva undan ytterkläder mm. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man får direkt en känsla av att bostaden skänker lugn och trivsel.   

Gästtoalett - helkaklat
I anslutning till hallen ligger gästtoaletten som totalrenoverades i samband med stambytet 2019. Blått Höganäskakel på väggarna och ljusgrått klinker från Höganäs på golvet med tillhörande golvvärme. Det finns vägghängd wc, handfat och spegel.

Kök - nyrenoverat och inbjudande
Rakt fram från hallen ligger köket, vars matplats är placerad vid fönstret. Det finns gott om förvaring i köksskåpen från Ballingslöv. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/frys samt ett städskåp. På golvet ligger grå kalksten med tillhörande golvvärme och väggarna är målade i en magiskt grön nyans som harmoniserar med trädkronorna utanför fönstret.

Vardagsrum/matsal - i vinkel
Går man till höger från entrén kommer man in i vardagsrummet och det är nu man slås av det fantastiska ljuset, rymden och den hänförande utsikten över vattnet. I och med att det är ett hörnläge har man fönster åt två väderstreck. Solens strålar letar sig in över parkettgolvet av ek och de vitmålade väggarna. Rummet blir en given plats för socialt umgänge och matsalsdelen på gaveln blir en naturlig förlängning av sällskapsytan. Här åtnjuts härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. Från vardagsrummet finns även utgången till den underbara balkonen i väst. Här sitter man på första parkett och kan njuta av solnedgången.

Sovrum 1 - med magisk utsikt 
Det största, med magnifik utsikt från bred fönstervägg ut mot vatten och grönska. Den blåa fondväggen ger en lekfull kontrast mot de i övrigt vitmålade väggarna. Golvet är belagt med ekparkett och det finns gott om garderober för förvaring.

Badrum och klädkammare
Bredvid matplatsen ligger en passage där en rymlig klädkammare samt det stilrena badrummet är beläget. Badrummet som totalrenoverades i samband med stambytet 2019 har grönt Höganäskakel och ljusgrått klinkergolv från Höganäs, med tillhörande golvvärme. Det finns dusch med vikväggar, handfat med tillhörande förvaringslådor, handdukstork, badrumsskåp, vägghängd wc och spotlights i taket.

Sovrum 2 - svalt och rogivande 
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang efter behov. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Förvaring i 4 garderober med tillhörande överskåp.

Sovrum 3 - med många funktioner
Detta är lägenhetens minsta sovrum med plats för enkelsäng och tex ett skrivbord. Perfekt för minstingen i familjen, den övernattande gästen eller som ett arbetsrum som så många drömmer om. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Fantastiskt hem för kommande familj. Ett hem på första parkett, med utsikt över vatten och grönskande idyll. En blick mot den vackra järnvägsbron. Njut av årstidernas färger, vackra promenadstråk eller varför inte ett dopp från bryggan vid Årstaviken? 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök . Lägenhetsnummer 330. Föreningen HSB Brf Tanto i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.500.000 kr /bud. Månadsavgift 4 101 kr (värme, vatten, bredband, kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 637 kr/mån (7 644 kr/år) varav el 430 kr/mån, försäkring 207 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 190 kr.

Byggnadsår
1964

Uppvärmning
Fjärrvärme

Allmänt om föreningen
Brf Tanto består av fem krökta 60-talshus med 729 lägenheter. 49 lägenheter är fortfarande upplåtna med hyresrätt (varav 24 st är studentbostäder) vilken är en dold tillgång för föreningen. Husen är belägna vid Tantolunden och Årstaviken - innerstans bästa miljö. Här finns stadens puls runt hörnet, men även vatten och grönska, charmiga kolonilotter och behagliga strandpromenader. Brf Tanto är en populär och mycket välskött förening som förvärvade fastigheten år 1980. Föreningen äger marken inklusive parkeringsområdena och de omkringliggande gårdarna.

Ekonomi
Föreningen har en fortsatt god ekonomi och balansräkningen är stark. Lån per kvm/bostadsyta 3350 kr (enl årsredovisningen 2019).

Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar. Beslut om eventuell avgiftshöjning för 2022 kommer att fattas i november/december 2021 då budget för nästa år fastställs. 

Utförda renoveringar/åtgärder
Renovering av fastigheternas hissar - 2005-2008
OVK - 2009
Brandskyddsöversyn - 2010
Renovering av hyreslägenheter och hyreslokaler - 2010
Sopsugsprojekt avslutat - 2010
Målning trapphus - 2010
Passagesystem - 2010
Säkerhetsdörrar till alla hyreslägenheter - 2010 
Fortsatt installation av rörelsestyrda armaturer i syfte att minska elförbrukningen - 2010
Nödbelysning brandtrappor - 2012
Injustering radiatorer - 2012
Fortsatt arbete med installations av rörelsestyrda armaturer - 2012
Fasadfogarna renoverades 2012-2015
Renovering av A, B, C och E-parkeringarna - 2011- 2016
Byte av fönster i markplan på samtliga hus - 2015-2016
Nya lekredskap på A-gården - 2016
Stambyte på Sockerbruksgränd - 2017
Stambyte på Flintbacken 2-10 - 2018/2019
Stambyte på Flintbacken 14-28 - 2019
Stambyte på Tantogatan 41-47 - 2020
Renovering betong nedre stomme i Hus C/garage 2018 - 2020

Planerade renoveringar
Stambyte (ett hus kvarstår) 2017 - 2021
Renovering betongfasader/lutande balkongelement, 2019 - 2022
Översyn tak.

Gemensamma utrymmen
I fastigheterna finns gym, bastu, snickarverkstad, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, festlokal, tre övernattningslägenheter och en roddbåt. Flertalet moderna tvättstugor och grovtvättstugor finns att tillgå. Föreningens hus är omgärdade av grönskande innergårdar utrustade med lekredskap, utemöbler, planteringar och fruktträd. Det finns en mysig grillplats med härlig utsikt för föreningens medlemmar.

Kabel-TV & Bredband
Föreningen har avtal med Com Hem gällande digital TV. Stockholms Stadsnät har installerat fiber i föreningens hus. 1000 Mbit/1000 Mbit ingår i avgiften.

Bilplats
Parkeringsplatserna är belägna i anslutning till fastigheterna (348 st) kostar från 400 kr. Garageplatserna (111 st) finns under hus C, Tantogatan. P-platser och garage tillhör inte lägenheten utan hyrs separat, f.n kö.

Pantsättning
Bostaden är pantsatt.

Överlåtelseavgift
1190 kr, betalas av säljaren.
476 kr i pantsättningsavgift.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Högalids församling sträcker sig från Södermalms västra udde, längst ut på Reimersholme och bort mot Rosenlundsgatan i öster. Området är känt för sina många grönområden och härliga promenadvägar längs Årstaviken i söder och Riddarfjärden i norr. Det finns även tre holmar i församlingen, populära Reimersholme, lugna Långholmen med strand- och klippbad samt Årsta holmar. Det största grönområdet är Tantolunden där det finns orörd natur, kolonilotter, fina parkleker och gott om badplatser i form av flera bryggor och en barnvänlig sandstrand. På Zinkensdamm IP kan man titta på bandy eller själv åka skridskor under vintern. 

Nya Hornstull
Området som förr kallades knivsöder har idag genomgått en spännande förvandling. I och med att nya Hornstull öppnade under våren 2013 finns här en galleria i två plan med ett 40-tal konceptbutiker, caféer och restauranger. Ett guldkorn som är värda att nämna är kvartersbiografen Bio Rio.

Service
I området finns all tänkbar service som vårdcentral, systembolag, apotek, flertalet mataffärer och gym (SATS, Friskis & Svettis mm).

Kommunikationer
Högalids församling följer den röda t-bane linjen från Slussen med stationerna Mariatorget och Zinkensdamm som närmsta stationer. Buss 55 stannar i området och buss 3 samt 4 går ute på Ringvägen. Det är även nära till Södra station där pendeltåget går.

Båtplats
För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de båtklubbar som finns utmed Pålsundet däribland Heleneborg båtklubb www.heleneborgs.se