BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Fridhemsplan

Sankt göransgatan 64b, 1tr - ACCEPTERAT PRIS

  • 1 rum och kök
  • 24 kvm
  • 3.000.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris - Varmt välkommen till ett optimalt cityboende på lugn gata men samtidigt mitt i stadens puls runt hörnet. Här bor du med närhet till allt som kan tänkas behövas med en låg avgift i en stabil förening som ger en väldigt låg boendekostnad. Perfekt för förstaboende eller pendlaren med goda kommunikationer med både bussar och t-bana med både gröna och blåa linjen någon minut bort. Fridhemsplan har ni utanför dörren som är en bra knytpunkt med både Västermalmsgallerian, gym, mysiga caféer och Kronobergsparken ett stenkast bort. Läget är oslagbart med närhet till promenadstråk längs vattnet och även härliga Rålambshovsparken. 

Lägenheten har genomgående smarta lösningar, smakfulla ytskikt, ett vackert vitlaserat trägolv som tillsammans med de ljusa väggarna och framtagna tegelväggen skapar fantastiska kontraster. I hallen finns två stora garderober och ingång genom en säkerhetsdörr. Köket/vardagsrummet är relativt nyrenoverat med arkitektritade lösningar, golvet är slipat och vitaliserat 2020. Väldisponerade ytor med smart sovloft med uppgång genom en ordentlig trappa samt plats för en 1,20 säng. Vid väggen finns även uttag för sänglampa och mobilladdare. Utrymmet undertill kan användas antingen som klädkammare eller varför inte arbetshörna. På väggen mittemot soffan finns en utmärkt plats för en vägghängd Tv.

Köket är yteffektivt med ordentlig förvaring, matplats med häll, ugn, kyl/frys, fläkt samt en diskmaskin. Ett charmigt litet fönster bjuder på både ljusinsläpp samt vädringsmöjligheter och sist men inte minst, ett rymligt badrum. Balkongen ligger i rakt söderläge och kan på sommarhalvåret nyttjas som ett mysigt extrarum med sol från morgon till kväll.. Här har ni en härlig och fri utsikt mot staden samt Kronobergsparken.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd för ytterligare förvaring. I husets entréplan har föreningen ett gemensamt vardagsrum och en övernattningslägenhet som boende kan nyttja. På gården finns cykelskjul och parkeringplatser med låga avgifter. Ett perfekt boende som erbjuder allt och lite till.

Ring för visning!

- Stabil förening, som är utnämnd till Stockholms bästa, med låga avgifter

- Fräscha ytskikt i smakfullt utförande

- Mysig balkong med utsikt mot Kronobergsparken

-T-bana, mataffärer och butiker direkt utanför porten

- Yteffektiv med platsbyggd loftsäng och lättmöblerade ytor

-Bra förvaringsmöjligheterFöreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 25. Föreningen Brf Kronobergsgården.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.000.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 1 438 kr (värme, vatten och grundutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 0.0122 %.

Driftskostnad

Totalt 270 kr/mån (3 240 kr/år) varav el 130 kr/mån, försäkring 140 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggår
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Fläktstyrt till- och frånluftssystem.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Kronobergsgården äger och förvaltar fastigheten Grinden 2 - Kungsholmen, precis invid Kronobergsparken i Stockholms stad. Pa? fastigheten finns ett hus, färdigbyggt 1942, med 68 bostadslägenheter (en upplåten som hyresrätt och två? ännu inte upplåtna som bostadsrätter) samt en lokal upplåten med hyresrätt. Det är en tidigare uthyrd lokal som, i föreningens regi, under de senaste åren har byggts om till två? bostadslägenheter. En annan lokal har samtidigt anpassats för att användas som vardagsrum och gästlägenhet för boende i huset. 

Förening är en äkta bostadsrättsförening bestående av 68 lägenheter varav 67 bostadsrätter och 1 hyresrätt samt 1 lokal som idag är uthyrd till bowlinghall. Bowlinghallens intäkter från hyran är för närvarande nästan exakt lika stor som avgifterna från alla de 65 bostadsrätterna. 

Kommande/Utförda renoveringar
Föreningens hus är i gott skick. 

2020 - Har ett antal renoveringsprojekt som egentligen påbörjades under 2019 färdigställts. Det handlar bland annat om byte av samtliga dörrar och portar i fastigheten. 
2020 – Radonmätning och energideklaration. Radon fanns det nästan inget av i huset. 
2018 - Tidigare lokal håller på att byggas om till 2 stycken bostadsrätter
2018 - Säkerhetsdörrar installerade
2017 - Fiber indraget i fastigheten
2012/2013 - Byte av vindsdörrar.
2012 - Bilgrinden på gården har åtgärdats. Ventilationen har setts över och ett brandspjäll i källaren har installerats för att få bättre luftcirkulation och varmare entré och trappuppgångar.
2010 - Fjärrvärmeväxlaren byttes och taket målades om.
1999 - Renovering av gårdsbjälkslaget (bowlinghallens tak tillika parkeringsplatsernas golv).
1993 - Fastigheten stamrenoverades i kök och badrum samt hade ett el-stambyte. Fasaden renoverades.

För närvarande finns inga större renoveringar planerade. Föreningen arbetar med att ta fram en långsiktig underhållsplan. (Kontrollerat med styrelsen 14/6-21)

Förenings ekonomi
I dagsläget inga planerade avgiftsändringar. Föreningen har endast 3357kr/kvm enligt årsredovsining. (Kontrollerat med styrelsen 14/6-21)

Kabel TV & Bredband
Kabel-TV/Bredband: Kabel-TV levereras via Telenor/Bredbandsbolaget och
Bredband levereras via Open Universe.

Bilplats
Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser för uthyrning. Just nu är det lång kö till parkering som inte följer med lägenheten, som annars kostar 800 kronor per månad. Det finns även boendeparkering i området, Taxa 3. (Kontakta Stockholm stad för mer info)

Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor belägna på vinden. Den större tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Den mindre tvättstugan har 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt torkskåp. 

Hyreslägenheten används som vardagsrum och gästlägenhet för boende i huset. 

På föreningens gård finns tidningsåtervinning samt kärl för hushållssopor. Här finns även utrymmen för medlemmarnas cyklar bakom låst gallergrind.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
1 183 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
473 kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Välkommen till Kungsholmen och Fridhemsplan. Här finner du all tänkbar service en innerstadsboende kan önska. På gatorna kring lägenheten och i populära Västermalmsgallerian finner du bl.a. välsorterade mataffärer, bra shopping, caféer och konditorier, flertalet bra restauranger och gym.

Kommunikationerna är också ideala med tunnelbanans blåa och gröna linje samt flertalet busslinjer.

Några hundra meter bort ligger härliga Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Passa på när tillfälle ges för en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.