BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred/Åkers Styckebruk

Lida Sibirien 1

  • 6 rum och kök
  • 150 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns det möjlighet att bo i ett av Mariefreds och Åkers Styckebruks mest eftertraktade hus. Nu är detta vackra parhus från 1915 som är ett riktigt drömboende möjligt att bli ditt! Parhuset är uppdelat som två fastigheter med varsin fastighetsbeteckning, varsin trädgård, varsin entré och uppfart. Välkomna till en idyllisk landsbygd i utkanten av Mariefred och Åkers Styckebruk med dess unika historia. Endast 45 minuter från Stockholm med bil och tåg når man detta drömboende i ren Astrid Lindgren anda. En blandning mellan pampig sekelskifteskänsla blandas med "Barnen i Bullerbyns" omgivningar. Bland ängar, alléer, och herrgårdar finns detta hus beläget. Utsikten är helt unik i sitt slag och det är svårt att tro att man på bara några minuter kan nå motorvägen mot Eskilstuna eller Stockholm. Precis invid ståtliga Lida Herrgård med sidobyggnader bor man helt avskilt på återvändsgata med öppna fälten framför sig. Hjärtligt välkomna att höra av er. 

Genomgående är huset optimalt planerat med många fina detaljer kvar. En trädgård med både fruktträd och vackra blommor som man kan följa genom årstiderna. När man kör upp eller promenerar upp längs stigen till huset genom skogsbrynet, möts man av blåsippor på vårkanten och ett ovanligt lugn tack vare all grönska omkring huset. På hösten kan man plocka den mest delikata svampen "blomkålssvamp" vid tallarna. Vid entrén har man en välkomnande veranda med plats för mindre bord och sittyta. En trevlig plats att börja dagen på.  Bostaden har sen genomgående en social planlösning med både veranda, altan samt terrass med oslagbar utsikt över det vackraste landskapet. Ett hus med oerhört mycket charm som måste upplevas på plats. Här har man en bostad belägen invid dom sörmländska skogarna och åkrarna intill husknuten. Endast 5 minuter från Mariefred och 10 minuter från Strängnäs.

Fiber indraget! 

Nedervåning

Hall, 
Välkomnande hall med plats för både förvaringsmöbler och ytterkläder. 

Sovrum 1
Stort sovrum som i dagsläget används som tv-rum/umgängesrum. Hörnläge med fönster i två väderstreck.

Gästwc
Fin toalett med wc och handfat i anslutning till hallen. 

Badrum med tvättmaskin
Renoverat 2012 för dusch och tvätt. Tvättstugan finns i källaren. 

Kök
Köket är husets naturliga nav och hjärta med plats för stora middagar. Otroligt gott om förvaring i över- och underskåp längs två hela sidor. Det finns också ett skafferi. Från köket når man en stor altan med utsikt över trädgården, Lida Herrgård och åkrarna. Hemtrevligt kök som är mycket smakfullt och trivsamt. Fungerande vedspis! 

Vardagsrum
I fil med matsalen kliver man in i bostadens mysiga vardagsrum med öppen spis. Här finns altandörrar ut mot den grönskande baksidan där det också finns en vacker plats för sittgrupp. Gränsen mellan inne och ute suddas bort. I vardagsrummet ryms större soffmöblemang samt övrig möbel om så önskas. 

Matsal
Vackert hörnrum som i dagsläget används som matsal men också kan nyttjas som sovrum för den stora familjen. 

Övervåning

Via trappan når man övervåningen och kommer direkt upp i allrummet som idag nyttjas som bibliotek. 

Badrum med bastu
Trevligt badrum med fönster mot lummiga baksidan. Ingen insyn. Badrummet har förutom toalett, handfat med kommod, dusch med skjutdörrar en rymlig bastu. 

Sovrum 2
Väl tilltaget sovrum med fönster mot åkrarna. Här får man gott om plats för större dubbelsäng, skrivbord eller byrå. 

Sovrum 3 & 4
Perfekta barnrum, kontor eller gästrum. Mindre men välplanerade ytor som rymmer mer än man tror. 

Terrass
Från allrummets pardörrar kliver man ut på en helt otrolig terrass med hänförande utsikt och helt utan insyn. 

Källare
Tillsammans med grannfastigheten delar man på en stor källare där det även finns en tvättstuga. Gott om förvaring från golv till tak. 

Tomt
Mysig  och grönskande skogstomt med trädgård nedanför huset. Det finns två uppfarter till huset, en till vänster om fastigheten, samt en framför fastigheten intill trädgården.