BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten - Västertorp

Bandyvägen 91

  • 5 rum och kök
  • 106 kvm
  • 8.250.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

I ett av Västertorps absolut populäraste områden finns nu ett trevligt kedjehus med friköpt tomt till salu. Tomten är som gjord för fri hopp och lek, med eller utan boll. Här kan barnen tramsa runt och stoja bäst de vill, och du kan sitta kvar lugnt i solstolen. Räkna med att det blir en och annan pratstund med grannarna också. Det ingår liksom i konceptet.

Uppdelningen mellan våningsplanen är idealisk, med sociala ytor i entréplan, badrum och två privata sovrum en trappa upp och ytterligare rum i källaren. Men vi får inte glömma garaget, hur bra är inte det?! I grunden ett riktigt schysst familjehus, med massor av möjligheter att öppna upp, flytta funktioner och skapa ditt önskehem. Här har du din diamant att putsa på - Ja, du fattar.

Precis intill entrén har du en större stensatt uteplats där större fester kan börja med en välkomstdrink om årstiden är inställd på det. Plats finns för många sittande, om man vill fortsätta att sitta ute. Barn och vuxna kan spela kubb och krocket tills grillen börjar leverera. Det här huset är lätt att ta till sig från alla håll.

Lagom öppenhet och transparens gör att du anar funktioner och planlösning redan när du stiger in i hallen på framsidan. Flera garderober gör att denna entré tar för sig form av vantar, mössor och jackor. Halvväggen mot matrummet och vardagsrummet gör att det inte rasar in kall luft så fort dörren öppnas. Aha, det finns även bra förvaring runt hörnet till vänster också, perfekt!

Planlösningen är inte helt öppen, utan du har en fin markering av gränserna. Vardagsrummet är föredömligt rymligt och ljuset får löpa amok via altandörren samt de stora fönstren och när solen gjort sitt kan du låta den öppna spisen ta över ljussättningen. Som du ser får både soffhörna och loungemöbel plats. Men hur just du vill möblera är såklart upp till dig. Varma dagar kan vi tipsa om att öppna dörren och släppa in himlen och vinden. Här finns alla förutsättningar för ett mysigt sommarliv. Kanske bygga en altan utanför altandörren och som sedan går runt huset? För visst hade det varit fint att ha en uteplats mot söder och trädgården på framsidan? Men låt inte mig gå loss på planeringen, det är ditt nöje.

Själva matplatsen är kanske husets gulligaste plats, som ett eget burspråk med bra koll ut mot baksidan för att se vad kidsen håller på med. Köket är ett klassiskt arbetskök, praktiskt och effektivt. Den mysiga mathörnan invid fönstret ger fin kontakt med baksidan.

Trappan nästan mitt i huset är bra på många vis. Lite småpampigt skulle man nog kunna säga. Känslan när du tittar upp kan nog bara uppfattas på plats. Två sovrum placerade i varsitt hörn av huset. Sovrummen är i bra storlek och har plats för såväl dubbelsäng som ett mindre möblemang. Kanske en till byrå eller varför inte en mysig läshörna? Frågan är om du får välja sovrum eller om barnen väljer först?

Ta trappan ner till källaren och låt fantasierna ta fart. Idag finns det ett allrum, verkstad, förråd och inte minst en generös tvättstuga. Vad vill du göra av detta utrymme? Du har världens möjlighet att inreda om du vill. Ytterligare ett sovrum och ett hemmakontor kanske? Möjligheterna är oändliga!

På Bandyvägen finns en fantastisk grannsamverkan och trevliga sammankomster såsom tomtetåg, majbrasor och loppisar. Husen på Bandyvägen är kulturminnesmärkta med en gul klassificering som innebär att området har en positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för närområdet. Samtliga hus är uppförda i början av 1950-talet med HSB Riksförbund som byggherre och arkitektritade av Jarl Bjurström. Bostaden har ett strategiskt läge med närhet till kommunikationer, service, skolor, förskolor, grönområden och framför allt Mälarens vatten med dess uppskattade och välbesökta badplatser.