BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Reimersholme

Anders Reimers Väg 13

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • Såld
  • 8000
  • 543
  • 4192
Värdera din bostad

Beskrivning

Fint renoverad studiolägenhet med absolut kanalläge vid underbara Pålsundet. Här bor man högt upp i huset med fransk balkong och sjöglimt. Stora vackra fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en mycket ljus och luftig atmosfär. Bevarade tidstypiska detaljer som djupa fönsterbänkar i natursten ger hemmet extra karaktär. Badbrygga utanför porten och både gym och bastu i föreningen. Ett boende att trivas i året runt.

Attraktiv boendemiljö - Invid Pålsundet och Mälaren
Huset ligger med ett underbart läge invid Pålsundet och Mälarens glittrande vatten. Här bor man med lummig natur, mysiga bad, härligt vatten, underbara strandpromenader mer eller mindre direkt utanför porten. Börja dagen med en perfekt motionsrunda runt Reimersholme och intilliggande Långholmen, avsluta med bastubad och ett dopp i kanalen från föreningens badbrygga som ligger utanför porten.  

Flexibilitet
Lägenheten kan på ett enkelt sätt byggas om så att man skapar ett rymligare sovrum eller en planlösning mer i enlighet med originalet som en traditionell tvåa. Se förslag på alternativa planlösningar.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum – Studio
Modern öppen planlösning som karaktäriseras av gediget ljusinsläpp och accessen till lägenhetens franska balkong. Här finns plats för både en rejäl soffgrupp och övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Fransk Balkong
Fina pardörrar som i öppet läge suddar ut gränsen mellan ute och inne. Här kan man i lugn och ro sitta med kaffekoppen och blicka ner mot Pålsundet och Långholmens fängelse.

Hemtrevligt Kök - Fokus på umgänge
Hemtrevligt kök renoverat 2020 med fokus på njutning och umgänge, där man genom en öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl/frys (2015), diskmaskin (2016), spishäll (2020) samt inbyggd ugn och micro (2020).

Sovrum - Rogivande
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng, förvarings eller annat passande möblemang.

Badrum
Väldisponerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av tvättställ, toalett, handdukstork samt dusch med tillhörande takdusch. Plats finns för badkar eller tvättmaskin.

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här möts man direkt av bostadens vackra ljusinsläpp och fina ekparkettgolv som löper vidare in i lägenheten. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Vinds- och källarförråd
Till lägenheten hör såväl ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Övrigt
Lägenheten planlösning gjordes om 2016 där man öppnades upp mellan kök och vardagsrum. Vid ombyggnationen lades nya ekparkettgolv in, väggar och tak målades om och en sovdel byggdes till. 3-fas el drogs in 2020. Lägenheten är uppmätt till 42 kvm men lägenheten är registrerad som en 1:a om 40 kvm i lägenhetsförteckningen.