BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Tanto

Flintbacken 16, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
  • Såld
  • 6640
  • 550
  • 1589
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade och färgstarka lägenhet med varsamt bevarad 60-tals charm och en stor härlig balkong i soligt läge. Bra förening med välskötta hus och stora lummiga bakgårdar och angränsande grönområden med många uteplatser för lek och umgänge samt möjlighet att odla i rabatter och pallkragar. Lägenheten har en modern layout med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor i kombination med en genomgående planlösning och lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. För medlemmarna finns allehanda service som b.la festlokal, gym, nyrenoverad bastu, övernattningslägenheter och en roddbåt. Söders bästa läge, ett stenkast från det böljande vattnet vid Årstaviken och badbrygga, och gångavstånd till både Hornstull, Medborgarplatsen och Skanstull.

Hall - möblerbar med bra förvaring
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm. Det finns bra plats för ytterkläder direkt innanför entrén. I anslutning till hallen en klädkammare som slukar det mesta. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Badrum - nyrenoverat och stilsäkert
I angränsning till hallen ligger det fräscha och nyrenoverade badrummet (stambytt 2019). Utrustningen består av dusch med vikväggar av glas, handfat med tillhörande förvaringslåda, badrumsspegel, spotlights i taket och handdukstork. Förberett för tvättmaskin. Ljust klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. 

Kök – fokus på njutning & umgänge
Rakt fram från hallen ligger det trivsamma och ljusa köket. Det finns gott om förvaring i köksskåpen som har gullackerade originalluckor och beslag från Byggfabriken. Utrustningen består av induktionsspis med tillhörande ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys samt städskåp. Ovanför den generösa rostfria diskbänken sitter vitt kakel. I köket ligger fokus på funktion och umgänge, där matplatsen vid fönstret blir en given plats för måltider med nära och kära. Svart/vit-rutigt linoleumgolv med lekfullt gula inslag samt vitmålade väggar.  

Vardagsrum – underbar atmosfär
Underbart vardagsrum med en behaglig atmosfär som karaktäriseras av dess stora fönsterparti ut mot balkongen och Årstaviken. Maximalt ljusinsläpp över ekparkett i original. Den tapetserade fondväggen ger en fin kontrast mot de i övrigt ljusgrå väggarna. Här ryms utan problem en soffgrupp och även matsalsmöbler för middagar med utsikt över vatten, himmel och solnedgång. Utgång till balkongen.  

Balkong – följ båttrafiken
Härlig balkong med markis och utsikt över grönska och Årstaviken. Bästa sydvästläge med sommarsol större delen av dagen och kvällen. Drar man för inlgasningen får man ett mysigt extrarum där kan man njuta av utsikten och lugnet från tidig vår till sena hösten, med infravärme för kyligare kvällar.

Sovrum – lugnt och rogivande 
Vägg i vägg med köket ligger bostadens större sovrum, som nås både från köket och från hallen vilket skapar en trevlig runtgående planlösning. Plats för säng och möblemang efter behov. Det finns två garderober med tillhörande överskåp. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger laminat.

Sovrum – en egen oas för minstingen
Bredvid vardagsrummet, med bästa utsikten ligger det mindre sovrummet. En egen oas för minstingen i familjen. Alternativt kan rummet nyttjas till gäster eller som arbetsrum, där man kan låta allt ligga framme. Laminatgolv och tapetserade väggar.  

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.