BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Omrkärr

Glanshammarsgatan 95

  • 3 rum och kök
  • 59.5 kvm
  • 2.195.000 kr budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

Ormkärrs finaste 3:a till salu! En bostad som uppfyller den mest kräsnes krav. Lägenheten har genomgått en totalrenovering med stilrena och påkostade materialval. Här möts man av en modern planlösning med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen.

Det lyxiga köket har all tänkbar utrustning såsom vitvaror i ergonomisk ståhöjd, integrerad diskmaskin osv. Lägenheten har en trivsam liten balkong mot grönska i bra läge och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Modernt & snyggt renoverat badrum där man har byggt ut badrummet och har större yta än förut, ett härligt kök och generösa fönsterytor i kombination med den utmärkta planlösningen skapar ett magiskt ljusinsläpp och luftig atmosfär.

Ett boende att trivas i året runt!

I direkt närhet har man goda kommunikation såsom buss 143 som går precis utanför till både Älvsjö station där man har pendeltåg eller till Högdalen men anknytning till T-bana. Promenadavstånd till Hagsätra centrum/T-bana som tar dig till T-centralen på 23 min. 

I Hagsätra centrum har man brett utbud av mataffärer, restauranger, apotek osv.

Generellt om bostaden

- Totalrenoverat
- Optimal planlösning
- Stilrena materialval
- Utbyggt badrum
- Generöst ljusinsläpp
- Goda förvaringsmöjligheter
- Närhet till kommunikation & service
- Skuldfri förening

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Föreningen Brf Vårsådden.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.195.000 kr budstart. Månadsavgift 3 602 kr (värme, vatten, kabel-TV, bostadsrättstillägg och källarförråd. ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Område
Vårsådden är belägen mellan Hagsätra och Stuvsta i Stockholms kommun, Vantörs församling.
Området är uppfört 1958-60 av HSB. Arkitekten var Curt Strehlenert HSB:s arkitektkontor. Området består av lamellhus av tegel med långsträckta huskroppar. (3 våningar ej hiss) Husen är genombrutna av gångtunnlar klädda i turkos mosaik.

Byggår
1960, renoveringsår 1994

Föreningen
Brf Vårsådden bildades den 21 januari 1958 och registrerades den 15 februari 1958. Inflyttning skedde under 1960. Föreningen består av 428 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen innehar tomträtterna till, samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna i kvarteret Rågaxet 1, Hövolmen 1, Höräfsan 1, Vårsådden 1 samt Rågåkern 1.

Utförda renoveringar
2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen
2013 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning
2008 Samtliga tvättstugor totalrenoverade.
2005 fick vi nya fasadfogar mellan huskropparna.
2003 har husen genomgått en omfattande renovering som innefattar bland annat ny takpapp, stuprör, fläktar (tryck- och temperaturstyrda) samt nya rökluckor som samtidigt är ljusinsläpp på översta våningsplanen.
1994 genomfördes stambyten.

Förråd
Till lägenheterna tillhör ett källarföråd samt en mindre matkällare

TV- ocn internetanslutning
Kabel-TV via Com hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredbandet levereras via Bredbandsbolaget med en hastighet om 100 Mbit/s. Med uppkoppling via Bredbandsbolaget kan du välja IP-telefoni. Internet finns också tillgängligt via Com hem.

Grovsopor
Container flyttas runt i området 1 gång per vecka efter uppgjort schema på Fjugestagränd 19 Glanshammarsgatan 93-97 och Gällerstagränd 1.Schema finns på anslagstavlan i porten.
Stora kartonger skall ovillkorligen skäras i delar eller plattas ihop.Hela kök eller väggar som du river, kör du direkt till ÅVC och lämnar där.

Parkering
I området finns 238 parkeringsplatser och 70 garageplatser. Uthyrning hanteras av HSB Stockholm lägenhetsadmin.

Gemensamhetsutrymmen
En föreningslokal finns på Glanshammarsgatan 101. Lokalen får användas för lugnare tillställningar och möten av föreningens medlemmar mot en depositionsavgift. Bastu finns på Fjugestagränd 17. Snickerilokal finns på Fjugestagränd 23 för mindre snickeri- och målningsarbeten. Vävlokaler finns vid föreningslokalen och Fjugestagränd 11.

Inom området finns 8st tvättstugor som bokas vid respektive stuga. Tvättstugorna är belägna på följande adresser:

- Fjugestagränd 11 och 17
- Glanshammarsgatan 93
- Stjärnsundsgatan 11 och 27

Förvaltning
HSB Stockholm utför ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning via ABC-Förvaltning med kontor i området. Som boende i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm. Köparen betalar en engångssumma för en andel i HSB på 500 kr (per köpare) samt en årsavgift för medlemskapet på 125 kr (per hushåll).

Rumsbeskrivning

Hall
Genomgående ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Gott om utrymme för avhängning

Vardagsrum
Ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Lättmöblerat vardagsrum med plats för hela sällskapet. Öppen planlösning mot köket

Kök
Vita skåpsluckor och vitt kakel ovanför bänkskivan. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, micro i ergonomisk ståhöjd, ugn samt integrerad diskmaskin. 

Master-Bedroom
Ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för stor dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i stor garderob

Sovrum
Ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Perfekt som barnrum eller kontor. Gott om förvaring i inbyggda garderober

Badrum
Exklusivt badrum med gråa klinkerplattor och vitt kakel. Badrummet är utrustat med regndusch, inbyggt WC, spotlights, handfat med förvaring, golvvärme samt förberett för tvättmaskin/torktumlare. Badrummet är totalrenoverat och i samband med det gjorde man badrummet större genom att ta plats från inbyggda garderoben från andra sidan väggen

Förråd
Till bostaden hör ett förråd

Områdesbeskrivning

Allmänt om Ormkärr
Lugnt och barnvänligt område med bevarad grönska mellan den blandade bebyggelsen som råder. Området består till största del av två bostadsrättsföreningar och ett antal radhuslängor. Området uppfördes på sent 50 tal och tidigt 60 tal. På senare år har moderna kedjehus byggts. Området gränsar ut mot skog och Stuvstas fina villor.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen. En kort promenad från husen finns Hagsätra centrum med utbud av mataffärer.

För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår.

Högdalen
För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 2 stationer bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
Ormkärr kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana och bussar. På gångavstånd ligger även Stuvsta station med pendeltåg. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på ca 10 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. Tunnelbanan nås till fots eller med buss och tar dig till stockholm central på ca. 25 minuter. Älvsjö nås enkelt med buss.

Skolor och Barnomsorg
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.