BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Tallkrogsvägen 16

  • 5 rum och kök
  • 106 kvm
  • 7.750.000 kr / Såld
  • 3178
Värdera din bostad

Beskrivning

Detta är magi på högsta nivå, det här känns lika flådigt som på ett bättre hotell. Planlösningen är optimal och lägenheten har ett härligt ljus. Ta ett steg in så fattar du vad jag menar. Här sköljer ljuset in dagen lång och ger syre till alla sinnen, här finns många utropstecken!
Och det är fantastiskt lätt att trivas i både lägenhet och område. Magiskt entréplan som är vigt för ett rörligt och socialt liv med köket och matplatsen som naturligt näringscentrum för familj och kompisar. Att komma in här ger en härlig känsla, för det tar liksom inte slut här. Trappan fortsätter sedan till nedervåningen, men vi kommer till det snart.

Ett badrum, två badrum … man kan aldrig ha för många. Men två räcker långt och badrummet på övervåningen ligger intill entrén och blir den självklara gästtoaletten. Samtidigt är det ju ett fullgott badrum, speciellt för dig som gillar att flaxa med armarna när du duschar. 

Alla sovrum i huset har bra storlek och är välplanerade. Låt oss börja med sovrummen på övervåningen. Här är det lätt att komma till ro i med kudden uppuffad i läsläge. Sen kanske det blir så att hela familjen sover här, men det är en annan femma. Barnrummet är inte många steg bort från föräldrasovrummet. Här kan nyfikna barnaögon spana med längtan, både efter kompisar som kanske är ute och leker?

Köksön i sig själv en god anledning att bjuda till fest med buffé. Säkert ett drömkök för väldigt många med både micro och diskmaskin, jo jag tackar. Du dras automatiskt till ljuset och rymden i kök och matsal som blir en gemensam volym. Köksön är både praktisk och social, här samlas gästerna och smuttar på tilltugg och förtäring. Kanske att någon erbjuder sig att ge dig en hand i skalandet eller hackandet. Behöver jag berätta att köket nyligen är uppfräschat och att det är carraramarmor som stänkskydd?

Matplatsen... visst är det fint, utan att den gamla känslan har gått förlorad? Tänk hur många långa middagar och kalas det kan bli här! Nästan hur många som helst får plats, det handlar mest om antalet stolar som ni lyckas skaka fram. Barnen kanske lär sig att gilla fisksoppa i takt med att ni sänker barnstolens sits, vem vet? För extra mys öppna dörrarna till altanen, ja då blir känslan total! Tänd grillen, blanda din godaste marinad och bjud över några vänner på spontanhäng vilken torsdag som helst, jag lovar att de kommer på tre röda! Barnen kan tramsa runt på tomten och stoja bäst de vill, och du kan sitta kvar lugnt i fåtöljen. Räkna med att det blir en och annan pratstund med grannarna också. Det ingår liksom i konceptet. Spabadet som står under bar himmel är bra att ha året runt, lika behagligt njutbar sommar och vinter, ha den uppvärmd så kan det njutas när badlusten faller på.

En trappa ner har du vardagsrummet, två sovrum och ett badrum. Vardagsrummet är ett rum som du gärna bjuder hem både släkt och vänner till – samtidigt. Soffan har en ganska given plats plats mitt emot den öppna spisen där brasan är i full gång och det knäpper och sprakar gemytligt från elden. Här får du gott om plats för fredagsmys och kompishäng. Och kanske till och med chips mellan kuddarna redan på lördag, Härligt!

Bredvid vardagsrummet hittar vi vad som idag används som masterbedroom med egen utgång till altanen. Här finns också en hel garderobsvägg, men hallå, vem vill inte ha det? På altanen kan barnen säkert sova över med sina kompisar, om man är lagom stor och natten är ljum. Det är säkert redan ett beprövat koncept.

Det fjärde sovrummet är ganska stort. Barnfamiljens användningsområde kommer säkert skifta för detta rum, från lekrum, gästrum, arbetsrum och sovrum.

Badrummet på nedre plan inrymmer idag ett stort badkar, mycket praktiskt när ett barn eller två vill bada, bada, bada. Kan hända att en vuxen också vill sjunka ner i varmt vatten en stund. Tänd ett ljus och slappna av, och glöm inte att låsa om dig om du vill slippa plaskande småsällskap!

Sammantaget är det här en bostad du vill uppleva - själfull och stilsäker på bästa adress!