BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge

Gränsvägen 20

  • 2 rum och kök
  • 43 kvm
  • 573
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Gränsvägen 20!

Här finner vi en stilfull 2:a med stor öppenhet och alla kvaliteter man kan tänkas önska i sitt nya boende.
Bostaden genomsyras av mycket naturligt ljusinsläpp, god förvaring och trevliga sociala ytor.
Man välkomnas av en generös hall med goda avhängningsmöjligheter tack vare flertalet garderober. Vi finner här även ett fräscht badrum, bra sovrum med plats för dubbelsäng. Det väldisponerade vardagsrummet har en given  matplats vid fönstret. Utöver detta ett härligt kök med ny induktionshäll och goda ytor för att utveckla dina kulinariska egenskaper.
Vacker ekparkett pryder golven och lägenheten ligger på första våningen.

Utöver kvalitéer i bostaden så finner vi bekvämligheter såsom tvättstuga i samma byggnad och gott om utrymme att förvara då det tillhör ett förråd och ett matförråd till bostaden.

Här finns det plats att trivas, varmt välkommen på visning!

- Välplanerad 2:a
- Ljusa ytskikt
- Nära kommunikationer
- Nära centrum
- Nära skolor

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1/3. Lägenhetsnummer 99-2403-2-70-9.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 920 kr (Värme, Vatten, , kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.73441 %.

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

476 kr

Pantsättningsavgift

1 190 kr.

Allmän information
HSB Brf Höjden är en populär och trygg förening med 96 bostadsrätter. Föreningen äger fastigheterna Ribby 2:199 och Ribby 2:200 i Haninge kommun på adresserna Åkervägen 2-4 samt Gränsvägen 12-22. Fastigheterna är belägna i ett lugnt och fint område med närhet till naturområden och kommunikation. BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Bostadsrättstillägg ingår.

Det finns tre stycken tvättstugor i källaren på Gränsvägen 12, 18 och 22. Du kan bara använda den som finns i ditt hus. Du som bor på Åkervägen använder den på Gränsvägen 12.

Föreningen äger marken. Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen godkänner ej juridisk person. Medlemskap i HSB krävs.

Föreningens ekonomi
Inget beslut om avgiftsförändring i dagsläget.

Föreningens planerade och utförda renoveringar:

2009 Stambyte även el (alla fastigheter)
2014 Grunden Dränering
2016 Fasad hus C Fasadrenovering och takbyte
2017 Fasad hus B,A,D Fasadrenovering Hus A även takbyte
2017 Stamspoling planerad under hösten
2020 Installation av solpaneler pågår

Gemensamma utrymmen
I gamla pannrummet har föreningen en samlingslokal och lite gymredskap som föreningens medlemmar får använda. Lokalen ligger i källaren på gränsvägen 16. Kontakta någon i styrelsen för mer information. Det finns 3 stycken tvättstugor i föreningen. En på gränsvägen 12, en på gränsvägen 18 och en på gränsvägen 22. För allas trevnad finns det några enkla regler för användandet av tvättstugorna

Gårdsplats
Det finns mysig och välplanerad gårdsplats, perfekt för grillning. Det finns även lekplats, utmärkt för barnfamiljer.

Parkering
Information till dig som är boende: Ca 50 st parkeringsplatser för boende finns på baksidan av husen på gränsvägen 12-18 samt åkervägen 2-4. Gästparkering finns bakom åkervägen 2-4 och ett fåtal bakom gränsvägen 12-14. Som boende måste du ha ett parkeringstillstånd, ett sådant hämtar du ut hos den som är ansvarig för parkeringen. Se under fliken Styrelse.
Gäster parkerar mot avgift och automaten hittar du på baksidan av åkervägen 2-4. I övrigt se skyltarna vid parkeringarna. Det är under inga omständigheter tillåtet att parkera inne på gården.

Garage
Föreningen erbjuder ett antal garage till uthyrning. Det är kö till garagen och man anmäler sig genom att kontakta HSB. Avgiften varierar beroende på storlek, men ligger på ca 200 - 400 kr / månad.

Rumsbeskrivning

Hall 
Välkomnande hall med goda avhängnings och förvaringsmöjligheter. Dubbla stora garderober hittar ni här och hallen förbinder alla lägenhetens rum. Vacker ekparkett pryder golven och flyter med fördel i resterande rum. I hela lägenheten finner vi ljusa kulörer på väggarna.

Kök
Härligt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Vita skåpsluckor och vitt kakel som stänkskydd. Här har du all anledning att finna sann matglädje. Utrustningen består av spishäll, ugn och integrerad mikrovågsugn samt kombinerad kyl/ frys.

Badrum
Helkaklat badrum i moderna färgval och utrustning såsom dusch, WC, kommod. Här har vi även badrumsskåp för bra förvaring.

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med gott om ljusinsläpp, Här får vi plats med både soffgrupp och mindre köksbord om så önskas. Härligt socialt rum där alla i sällskapet finner plats att trivas. 

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Gott om förvaring även här i form av garderober. Även här finner vi ljusa väggar och ekparkett.

Områdesbeskrivning

Västerhaninge

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Kring Gränsvägen finner vi en Coop och Millas restaurang.

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter.