BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskedefältet

Dagövägen 15

  • 6 rum och kök
  • 91 kvm
  • 11.250.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Alltså, hallå. Kan det bli mysigare? Det härliga med äldre hus är att det inte är så förutsägbart, inte så kvadratiskt fyrkantigt. Det räcker med lite högre i tak, några extra vinklar och vrår, och en gammal dörr som kräver en liten extra knyck för att gå igen. Men frågan är också vad som är bäst för just barnen? Mysig tomt, kompisar i nästan varenda hus på gatan och bra skogsdungar för kojbygge skulle nog barnen svara. Här kan barnen kan tramsa runt och stoja bäst de vill, och du kan sitta kvar lugnt i solstolen. Räkna med att det blir en och annan pratstund med grannarna också. Det ingår liksom i konceptet.
Tomten är en bit över 500 kvadratmeter. Alldeles lagom stor för att vara lättskött och ändå erbjuda lekyta. Den största delen gräsmatta ligger på husets baksida, som blir en trygg plats för barnen att busa loss på. Som du ser finns det plats för eget fotbollsmål om du inte vill gå bort till lekplatsen varje dag. Trädgården kan vara en av områdets finaste, tycker jag - Här hittar ni allt ifrån krusbär, röda och svarta vinbärsbuskar, äppelträd och plommonträd. Även jordgubbar, hallon och björnbär trivs här.  Säg vad man inte kan göra här. Kliar det i odlingsfingrarna finns även mycket bra förutsättningar för trädgårdsland de lux.

Huset är precis lagom i storlek för familjen som gillar att umgås, men också vara och en för sig ibland. Precis lagom krävande för den som jobbar mycket eller har andra intressen än hemmafix. Här behöver du nämligen inte göra mer än att flytta in, fräscht är det redan. Minst fyra sovrum redo, varav två på övre plan och två i källaren. På entréplan finns kök, matplats och vardagsrum samt utgång till en stor trädäckad altan. I källaren hittar vi förutom sovrummen, tvättstuga, badrum och förrådsutrymmen.

Har man inte redan känt det så slår det en verkligen när man kliver innanför dörren. Det här är ett supertrevligt hus. Den här hallen är som gjord för att ta emot gäster.Tänk vad mycket stök man kan ha här och samtidigt låtsas att det inte finns!

Köket är trevligt planerat vinkel och har plats för flera kockar. Matplatsen intill köket är underbar med riktigt trevligt ljusinläpp. Idag rör du dig fritt mellan rummen genom breda öppningar, vilket inte minst uppskattas av småttingar som kan springa runt-runt. I vardagsrummet studsar ljuset in. Samtidigt finns det stora väggytor att möblera efter och hänga konsten på. Lite småpampigt är det allt att kliva in i vardagsrummet. Det är ett härligt rum med stor frihet. Du kan placera soffan här eller där, eller mitt på golvet om du inte väljer den största varianten. Ju mindre soffa desto större fest. Fördelen med denna luftiga planlösning är att du inte behöver stanna filmen för att gå ut i köket och fylla på chipsskålen en tredje gång. Härifrån kan man också kliva direkt ut på altanen och trädgården på husets baksida.
Den friköpta tomten på 514 kvm öppnar sig fint med plats för både växthus och studsmatta om du skulle ha svårt att bestämma dig. Mot den skyddade baksidan finns en stor altan som gör att sommarsäsongen kan utnyttjas till max. Tänd grillen, blanda din godaste marinad och bjud över några vänner på spontanhäng vilken torsdag som helst, jag lovar att de kommer på tre röda! Sedan går ni och lägger er i mysiga sovrum och vaknar igen till nytt ljus nästa morgon.

Men nu vi tar en sväng en trappa upp. Det naturliga barnrummet är nämligen här, särskilt om ni vuxna bestämmer er för att ha dubbelsängen i rummet intill och leva här uppe när familjen fortfarande är liten. Sen kanske man vänder på steken och låter det äldsta barnet ro om sig själv där nere? Men det ger sig så småningom, fundera på saken.

Och en trappa ner finns hela källaren till förfogande, med två sovrum, arbetsrum, förråd och inte minst ett generöst badrum. Tvätten gör sig tyvärr inte själv här heller, men logistiken är perfekt planerad. Utan onödiga flaskhalsar eller omvägar.

Lika bra att slå fast några saker direkt: Jag förstår varför alla vill bo i Enskede! Ord som småstadsidyll, bullerbykänsla, lekparker med plaskdammar och pulkabackar passar alla in på detta älskade område. Lägg sen till Gamla Enskedes julmarknad, Gamla Enskede Matbod, Matateljén och Robin Delselius bageri... ja då blir känslan total! Bättre än så här kan man nog inte bo och samtidigt ha så nära till stan. Att ta tunnelbanan in till stan och att sommartid kunna beskåda de vackra trädgårdarna är skönt för själen! Varmt välkommen till mysigaste sidan av stan! Till kvarteren som erbjuder allt mellan frukost och finmiddag inom armlängds avstånd.