BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby - Älvsjö

Järflottavägen 19

  • 5 rum och kök
  • 120 kvm
  • Såld
  • 6755
  • 1014
  • 7568
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta riktigt fina hus om totalt 158 kvm med friköpt och högt belägen lättskött tomt mot allmänning i bästa sydvästläge. Bra läge i Örby villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Huset ligger med ett högt fritt läge och mot allmänning vilket verkligen ger en extra grönskande och harmonisk känsla. Huset byggdes 1959 och här finns mycket väldisponerade ytor på två plan, 3-5 sovrum, stora renoveringar gjorda, värmande och mysig kamin, mycket generös terrass och suveränt läge i barnvänliga Örby. En lättillgänglig planlösning med ett modernt fint kök och en öppen social planlösning mot vardagsrummet. Ett nedre plan med allrum/tv-rum eller kanske som sovrum, ytterligare sovrum och förvaringsmöjligheter på detta plan. Låga driftskostnader. Närhet till kommunikationer, t-bana ca 12 minuters promenad i Högdalen, bussar 2 minuter exempelvis. 

- utmärkt skick
- suverän altan i bästa sydvästläge
- tomt mot allmänning
- närhet t-bana och bussar
- mycket barnvänlig tomt och område
- social planlösning, möjligt med bord för 4-20 personer

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
En fin tomt där man verkligen har allt man kan förvänta sig av en mysig och barnvänlig tomt. Ett läge mot allmänning i bästa sydvästläge, plats för barnens lek och studsmatta. Vill man låta sina gröna fingrar få utlopp för blommor och odlingar är det förstås möjligt. Verkligen en lättskött fin tomt för hela familjen. I direkt anslutning till huset på baksidan finns en trädäckad altan mot gräsmatta och allmänning - privat och utan insyn. Tomten omgärdas av en syrénhäck, och det finns även körsbärsträd, päronträd, krusbär och vinbär i trädgården.

ÖVRE PLAN – MYSIGT OCH SOCIALT

Kök
Väldisponerat och modernt kök från 2014/20 med social öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för stora familjemiddagar och barnkalas. Plats finns för stort köksbord med 4-20 sittande med ett långbord in mot vardagsrummet.  Elegant bänkskiva, goda arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, micro, kyl och frys i fullhöjd med även ismaskin och vatten, samt en integrerad diskmaskin. Riktigt fint fiskbensparkett, vilket det är på hela övre plan. 

Terrass baksidan - sydvästläge mot allmänning
På baksidan av huset har man husets generösa terrass var solen finns under stora delar av dagen och mot kvällen. Att tomten gränsar mot allmänning ger helt klart en extra dimension och extra lekyta för barnen att upptäcka. 

Vardagsrum
Ljust fint vardagsrum med generösa fönster ut mot trädgården. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp, läshörna och barnens lek - ett rum verkligen för hela familjen och i direkt anslutning till köket. Fiskbensparkettgolv på detta plan - elegant och snyggt. Kamin för härligt mys. Från vardagsrummet har man direkt utgång till terrassen. 

Badrum
Ingång till ett badrum med dusch, wc, handfat. Kakel och klinker. 

Sovrum 1, 2
Två utmärkta och rogivande sovrum, samtliga utan insyn och med fönster ut mot den lugna trädgården. I båda rummen finns förvaring i inbyggda garderober. Ett optimalt planerat övre plan var man verkligen nyttjat ytorna på ett utmärkt sätt. 

NEDRE PLAN – MÖJLIGHETERNAS PLAN

Badrum / tvätt
Ett badrum  och tvättstuga var det finns bra med plats för tvättbestyren och barnens lek i badkaret. Plats finns även för linneförvaring om så önskas. Tvättmaskin och torktumlare. 

Sovrum 3
Ett rogivande sovrum även på detta plan, perfekt som tonårsrum eller arbetsrum. Plats för en 160-säng som smart placeras i en alkov. 

Allrum / sovrum 4
På detta plan finns ytterligare ett allrum / sovrum 4, generöst och med suverän förvaring i garderobsvägg.  

Hall 
Välkomnande rymlig hall med praktiskt bra förvaring och garderob.

Förråd & WC
Utmärkta förrådsmöjligheter i dels matkällare, men även förråd med ingång från hallen var också pannrum och extra wc finns. 

Garage - kanske möjliga sovrum?
Ett utmärkt garage med direkt ingång även från allrummet. Om behov finns för fler sovrum skulle man förstås kunna bygga detta. Möjligheternas nedre plan som sagt.