BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Skebokvarnsvägen 296, högst upp!

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • 2.095.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna renoverade 2:a belägen i populära Högdalen. Mycket välplanerad är det som bäst beskriver ditt nya hem samt förstås det höga läget med fin utsikt från samtliga rum vilket verkligen skapar en ljus och luftig känsla! Här får man en mycket fin lägenhet som renoverats med varsam hand och med en smart och social planlösning mellan kök-matplats-vardagsrum, ljust luftigt med generösa fönster. Lägenheten ligger med ett bra läge med direkt närhet till Högdalens centrum bara några minuters promenad till t-bana och bussar där butiker och service finns. Stabil bra förening. Ett boende att trivas i året runt!

- Högt läge
- Utmärkt skick
- Yteffektiv planlösning
- 5 min till t-bana
- Balkong i perfekt solläge

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 97. Föreningen HSB Brf Magelungen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.095.000 kr . Månadsavgift 3 360 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav el 150 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Brf Magelungen

Byggnadsår
1955.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Allmänt om föreningen
Brf Magelungen bildades 1954. Föreningens fastigheter innehåller 500 lägenheter fördelade på 4 st 10-våningshus och 11 stycken 3-våningshus. Föreningen har även 40 st lokaler av olika slag, 36 st garage och 120 st parkeringsplatser. Föreningen är mycket välskött och har två heltidsanställda fastighetsskötare. Marken upplåts med tomträtt.

Utförda renoveringar/åtgärder
1992/93 Ny fasadbeklädnad och tilläggsisolering samt nya balkonger på höghusen.
1993/94 Omläggning av samtliga tak på låghusen.
1995/98 Helrenovering av tvättstugorna.
1998/99 Ombyggnad av hissar i de fyra höghusen, bredbandsuppkoppling installeras i alla lägenheter.
2001/03 Stambyte och ny el med jordfelsbrytare i samtliga hus. Nya balkonger och omfärgning av fasader på låghusen. Gym med bastu och gästrum öppnas.
2005/06 Källsortering av hushållssopor införs och enhetsmätning av el införs.
2008 Tilläggsisolering av fönster.
2013 Nya garageportar samt värmeåtervinnande ventilation i höghusen.
2014 Tilläggsisolering vindar låghus samt värmeintjustering.
2016 Föreningen byggde ny övernattningslägenhet.
2017 Inför matavfallssortering.
2018 Hissarna i höghusen.
2019 Trappbelysning, asfalteringsarbete, införande av digitalt bokningssystem för tvättstugorna.

Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftsändringar, kontrollerat med styrelsen 22/1-2019.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har utrustat 6 rum för hushållssopor. Dessa finns vid portarna Skebokvarnsvägen 249, 263, 281, 286, 300 samt Önskehemsgatan 12. Ett grovsoprum finns vid Skebokvarnsvägen 285.

På varje gård finns cykelrum, där gamla portnyckeln passar. Nycklar till barnvagnsrum kan utkvitteras på fastighetsexpeditionen.
För medlemmarna finns moderna tvättstugor i portarna Skebokvarnsvägen 257, 273, 282 samt 296.
Samtliga tvättstugor har två maskiner av märket Wascator. Torktumlare och torkskåp finns. I tvättstugan 273 finns grovtvättmaskin.
Samlingslokalen, Skebokvarnsvägen 265 rymmer 50 personer. I köket finns spis med ugn, diskmaskin, kaffebryggare, bestick, glas och porslin. Kostnad 300 kr/tillfälle.
Föreningen har ett övernattningsrum (ingång på gaveln i port 271) som går att hyra för 300 kr/natt. I anslutning till rummet finns gym och bastu.
Det finns även lekplatser, grillplatser samt en gemensam boulbana med tillhörande utrustning.

Kabel-TV & Bredband
Basutbud för kabel-tv ingår i avgiften. Leverantör: ComHem.
Bredbandsuppkoppling kan erhållas från antingen Bredbandsbolaget eller Comhem. Medlemmarna står själva för kostnaden.

Bilplats
Brf Magelungen har 35 garage och 117 parkeringsplatser med motorvärmareuttag. Väntetid garagekön fn ca 10 år och för p-plats 1år. En garageplats kostar ca 750 kr/mån och en parkeringsplats kostar 180 kr/mån.
Kostnadsfri datumparkering längs med gatorna i området. I området finns också flertalet 7-dygns parkeringar.

HSB Stockholm
Föreningen kräver att man är /blir medlem i HSB Stockholm för att kunna erhålla medlemskap i bostadsrättsföreningen. Kostnad för detta är 500 kr/person. Man betalar dessutom en avgift om 150 kr/hushåll och år.

El
Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang och elen debiteras på samma faktura som månadsavgiften.

Rumsbeskrivning

Hall
Praktiskt mörkt kakel vid ingången. Gott om utrymme för avhängning

Vardagsrum
Ljust parkettgolv och ljusmålade väggar. Lättmöblerat vardagsrum med plats för hela sällskapet. I anslutning till den mysiga balkongen

Kök
Totalrenoverat kök med stilrena gråa köksluckor och vitt kakel. Goda arbetsytor och generöst ljusinsläpp från stort fönster. Köket är utrustat med spishäll, ugn och micro i ergonomisk ståhöjd, köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin

Matplats
I direkt anslutning mellan kök och vardagsrum finner man en generös matplats med utrymme för 4-6 personer

Sovrum
Ljusa väggar och parkettgolv. Generöst ljusinsläpp från fönster i insynsfritt läge. Goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober

Badrum
Helkaklat badrum utrustat med badkar, handfat med förvaring under, spegel med förvaring och ett uppskattat vädringsfönster. Förberett för tvättmaskin

Områdesbeskrivning

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information och öppettider: www.hogdalencentrum.se/

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se