BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen

Sparbanksvägen 11

  • 3 rum och kök
  • 53 kvm
  • 2.850.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

I denna nyrenoverade och yteffektiva mini 3:a (2 rum och kök enligt föreningen)  kan du njuta av ett underbart ljusinflöde från fönster i två väderstreck. Här finns även en mysig balkong i bästa västerläge som bjuder på sol från lunchtid till kväll. Lägenheten är nyligen renoverad och är mycket väldisponerad med härlig rymd och stora ytor. Det moderna och välutrustade köket renoverades 2020 och har gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor samt en vacker bänkskiva av marmor. Med öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet med plats för både matbord och soffa samt med utgång till den trivsamma balkongen. I renoveringen har man skapat ett ytterligare rum som kan användas som kontor eller barnkammare. Detta rum är placerat intill köket och har ett stort fönster. Master bedroom är ligger mot den lugna innergården och har plats för en stor dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Vidare finns en rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter genom både en klädkammare samt garderober som är placerade i anslutning till badrummet. Badrummet är kaklat och har genomgått en uppfräschning med nya badrumsmöbler i svart. Det är även utrustat med badkar och handdukstork. Säljarna är flexibla med utflyttning och ni kan alltså fritt välja om ni vill flytta in snabbt i lägenheten eller ta god tid på er och flytta in senare om det passar er bättre. Ni bestämmer! 

Lägenheten är belägen i en stabil förening med låg belåningsgrad samt en mysig, lummig innergård som är väldigt uppskattad av de boende i föreningen. På gården finns härliga gröna ytor, fina planteringar, träd, sandlåda, utemöbler och grillplats. Föreningen äger marken.

Trivsamt och centralt läge vid Hägerstensåsens centrum med ICA, buss samt flera restauranger och övrig service i direkt närhet. Endast några minuters promenad till T-bana (Hägerstensåsen) samt kort promenad till Telefonplan med flertalet busslinjer, restauranger, gym mm. I området finns flera förskolor, skolor och lekparker samt en fin Amfiteater. Gångavstånd till Mälaren med vackra promenadstråk och badmöjligheter.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 208. Föreningen Brf Dagtraktamentet 3 och 4.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.850.000 kr /BUD. Månadsavgift 3 313 kr.

Driftskostnad

Totalt 410 kr/mån (4 920 kr/år) varav el 300 kr/mån, försäkring 110 kr/mån.

Byggnadsår
1946

Uppvärmning
Bergvärme med gaspanna

Föreningen och Fastighet
Huset byggdes 1946 och består av 2 flerbostadshus. Föreningen innehar sedan 1980 fastigheterna Dagtraktamentet 3 och 4 med adresserna Förskottsvägen 3-7 samt Sparbanksvägen 9-13. (Föreningen äger marken). Föreningen omfattas av 36 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt.

Utförda renoveringar
1994 Omläggning av tak
1996 Omputsning av fasad
2001 Rörstambyte
2001 Elstambyte
2004 Installation av bredband
2009 Bergvärmeinstallation
2010 Byte av termostater
2011 Målning av fönster
2013 Bullerglas
2015 Stamspolning
2016-2018 OVK-besiktning
2017 Stambyte av samlingsledning i källare
2018 OVK-åtgärder
2018 Renovering av övernattningslokal
2019 Utfördes energideklaration

Kommande renoveringar
Renovering av trapphus samt målning av fönster.

Gemensamhetsutrymmen
Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två maskiner, torktumlare och stort torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns intill entréporten. Föreningen har en mycket fin och lummig gård med grillplats som medlemmarna kan nyttja. På gården finns sopkärl för sopsortering (glas, plast, papper, metall) samt kärl för hushållssopor. I föreningen finns också en snickarbod samt en övernattningslokal som medlemmarna kan hyra.

TV- och internetanslutning
Fastigheten är ansluten till TV och bredband via Com Hem och Bredbandsbolaget.

Parkering
I föreningen finns 11 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 325 kr/mån och 6 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 645 kr/mån. (Ev. kö). I övrigt råder boendeparkering i området.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 183 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
473 kr. Betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Det finns planer på att bygga bostadshus tvärs över gatan. Se vidare information här; vaxer.stockholm/projekt/hyreslagenheter-utmed-sparbanksvagen/

Övrig information
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar m.m. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. 

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är av väsentlig betydelse för köparen. 

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Hägerstensåsen är ett högt beläget och charmigt område med närhet till både grönområden och all tänkbar service. I området finns bl.a. bra kommunikationer med T-bana (röda linjen) och bussar, större livsmedelsbutiker, förskolor, skolor, restauranger och pizzerior. I närområdet finner man populära Telefonplan med Konstfack, restaurang Landet, ett SATS gym, apotek, bank, bibliotek, livsmedelsbutiker m.m. Tycker man om att bada finns Hägerstensbadet med utomhuspool samt Västertorps idrotts- och simhall med gym på gångavstånd.

Här erbjuds flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Mörtviken där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du även njuta av utomhusteater i området.

Endast några minuters promenad till T-bana (Hägerstensåsen). Med T-banan tar det endast ca 15 in till city. Vill du cykla in till Södermalm tar det ca 10 min. Vid Telefonplan finns flertalet busslinjer.