BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Farsta Strand

Ekshäradsgatan 83, 6tr

  • 1 rum och kök
  • 43 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen in i en hemtrevlig och stor etta med ett väldigt centralt läge nära Farsta C. Lägenheten är högt belägen i huset och därför helt fri från insyn. Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i garderober och stor klädkammare.  Vidare in i lägenheten finns ett stort nyrenoverat kök fullt utrustat och plats för matbord och 4-6 sittplatser. Stambytt och helkaklat badrum utrustat med badkar, wc, handfat med kommod och badrumspegel.  Allrummet är lättmöblerat och rymmer plats för både soffa, fotölj, mediamöblemang och bokhyllor. Rymlig sovalkov som rymmer en stor dubbelsäng. Stora fönster i både kök och vardagsrum ger ett fint ljusinsläpp och en härlig utsikt mot grönskande träd.

Stor förening med stabil ekonomi och ett bra läge med 5-10 minuters gångavstånd till T-bana, pendeltåg och centrum.

-Stambytt
- Högt läge i huset
- Möjlig 2:a
- Renoverat kök & badrum
- Stora rymliga rum
- Nära centrum

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 6 av 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2113-4-160. Föreningen HSB:s BRF Skarpö i Stockholm .

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 623 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 0.36431 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 267 kr/mån, Försäkring 183 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Om föreningen
Brf Skarpö (HSB) är en äkta bostadsrättsförening som bildades och registrerades 1960. Den består totalt av 174 bostadsrättslägenheter och två lokaler med adress Ekshäradsgatan 83-91. Föreningen är välorganiserad och har en anställd fastighetsskötare/vice värd. Föreningen har egenanställd personal som sköter markskötsel, service och trappstädning. Byggnaderna är välskötta, fasaden har klätts om, fönster har bytts till 3-glasfönster, yttertaket har lagts om och renovering av balkongerna har skett och så sent som 2013/2014 har samtliga byggnader stambytts. Nya hissar installerades under 2015/16. Tomten upplåts med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlas år 2021.

Utförda renoveringar
1995 - Takrenovering
1982 - Fasadrenovering (omklädnad)
1995 - Fönsterrenovering
1997 - Trapphusrenovering
1997- Balkongrenovering
2005 - Takbeläggning
2007- Tvättstuga
2013-2014 - Stambyte, nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum
2013-2014 - Nya elstigare / elledningar
2015 - OVK besiktning utförd
2016-2017 Hissrenovering (nya hissar)

Kommande renoveringar
Det finns inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Föreningens ekonomi
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. F.n. inga planerade och beslutade avgiftsförändringar.

Kabel-TV / Bredband
Kabel-TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem (bas igår i avgiften).
Bredband: Leverantör: Comhem alt. Bredbandsbolaget. Br-innehavaren tecknar eget separat abonnemang

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, förråd, samlingslokal, tvättstuga och återvinningsrum. Trevlig gård med grillplatser och lekplats. Till lägenheten hör ett förråd.

Parkering
Garageplats (50 st). Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö, lång väntetid. P-plats 1: Parkeringsplats. Går att hyra för ca 100 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö, finns lediga platser. Totalt finns 70 st. p-platser. P-plats 2: Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för ca 210 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö, finns lediga platser. Goda parkeringsmöjligheter på kringliggande gator samt besöksparkering i anslutning till fastigheten

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen om det är av särskild vikt, så som kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

OBS: Planskissen är inte kontrollerad och godkänd av föreningen.

Områdesbeskrivning

Här bor man i lugna kvarter i hjärtat av Farsta strand. I närområdet finns centrum, naturområden, förskolor och skolor. På bekvämt avstånd ligger sjöarna Drevvike och Magelungen där man badar på sommaren och åker långfärdsskridskor på vintern. Med tunnelbanans gröna linje tar man sig enkelt och bekvämt till Stockholms C. Med bil tar det cirka 10 minuter via Nynäsvägen till Södermalm med dess shopping och uteliv. Farsta centrum har allt du kan önska dig i serviceväg med ett stort utbud av mode, mat, inredning, kultur, systembolag, apotek, banker och trevlig torghandel.

Ett gemytligt boende i ett lugnt, lummigt område vid Farstabadet med strandlek och bad sommartid, skid - och skridsko äventyr vintertid. I närheten finner ni även Ågesta Golfklubb, Farsta IP, badhus och tennisbana. Från bostaden har du även gångavstånd till populära Farsta centrum och tunnelbana, pendeltåg samt buss. Stabil och populär förening med goda förutsättningar för en långsiktigt god ekonomi. Närhet till goda kommunikationer, service och grönområden. Nyinstallerad hiss finns i huset. Källarförråd finns i samma hus som lägenheten. Föreningen har en trevlig gård med grillplatser och lekplats. Vidare finns garage- och p-platser.