BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Nygatan 8B

  • 7 rum och kök
  • 170 kvm
  • Såld
  • 3128
  • 525
  • 20551
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har du en helt unik möjlighet att få bo i ett fantastiskt Townhouse mitt i Mariefreds pittoreska och idylliska stadskärna. Ett boende som sällan kommer ut till försäljning och som har alla rätt för ett kvalitativt liv mitt i stadsidyllen. Här bor du i ett gediget byggt hus fördelat på tre plan med en alldeles egen grön oas till baksida. Bakom de vackra gränderna, syrenträden, och grönskan kliver du in i en bakgård som hämtad från Medelhavet. En grön oas med olika "uterum" för olika tillfällen. Denna hemliga och insynsskyddade bakgård med trädgård blir som en förlängning av huset sommartid med två altandörrar in till köket och matrummet som kan stå öppna från morgon till kväll. Dessutom finns en stor balkong med plats för rekreation med utsikt över historiska byggnader och takåsar. Förutom möjlighet till sex sovrum finns dessutom en studio som nu använts som kontor (isolerat och med golvvärme) och gästhus. Men som tidigare använts som ungdomsrum och egen verksamhet. Till fastigheten hör dessutom ett stort garage och möjlighet till parkering för två bilar på framför garaget. Garaget är ett extra plus med vinden ovanför vilket gör att det går att använda det som garage, förråd, snickarverkstad osv! Detta otroliga hus har allt som går att önska av ett boende. För den sociala familjen kan du ha sammankomster för över 60 personer utan att trängas, tack vare den sociala nedervåningen med öppen planlösning i anslutning till den mysiga innergården. Känner du igen exempelvis den vackra matplatsen kanske du har sett det populära livsstilskontot på intstagram av Marianne https://www.instagram.com/mariannewikner/. Huset har också fotats för flertalet inredningsmagasin. 

På våning två finner du husets privata avdelning med tre sovrum samt stort badrum/tvättstuga. Här finns också en stor walk-in-closet (klädkammare) och helglasade altandörrar ut till balkongen som löper längs med hela huset. En trappa upp till våning tre, finns den våning som i dagsläget nyttjas som bibliotek, kontor, gästrum samt relax med bastu. Här finns vacker vindskaraktär och går att dela av till tre sovrum enligt originalplanlösningen. Se alternativ planskiss. På våning två och tre finns varsitt badrum med dusch, och på våning ett finns en toalett. 

Här bor du mitt i stan bland charmiga kullerstenar, fast med de ljuvliga och lantliga sörmländska vyerna ett stenkast bort. Gångavstånd till affärerna, restaurangerna, golfbanan, skolan samt hamnen. Man har dessutom möjlighet att överta en av Mariefreds hamns bästa båtplatser, med utsikt över Gripsholms Slott. 

En unik atmosfär genomsyrar hemmet tack vare alla lugna och harmoniska materialval. Det finns inte en centimeter i huset som det inte finns en tanke bakom. Allt är ritat, platsbyggt, skapat med kärlek och inredningskunskap och anpassat för att passa in just här på Nygatan 8B, ett Townhouse som kan bli ert boende att älska lika mycket som familjen Wikner gör.