BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Åkers Styckerbruk- Mariefred

Kyrkvägen 20

  • 4 rum och kök
  • 110 kvm
  • Såld
  • 2907
  • 52
  • 12321
Värdera din bostad

Beskrivning

Villa Marieberg

Välkommen till pittoreska lantidyllen i Villa Marieberg endast 5 minuter med bil från Mariefred och 40 minuter från Stockholm. Här bor man naturnära och med en känsla av Katthult och "Emil i Lönneberga". I den mest idylliska delen av gamla Åker Styckebruk ligger detta vackra hus med extremt stor charm och många byggnader utöver huset från 1850-talet. Här finns också en stor inredd lada med plats för sin verksamhet, perfekt för dig med Kennel, yoga, dansstudio eller varför inte festlokal? Invid den invändiga ytan i ladan finns ett kontor. På ovanvåningen finns en egen bar, vardagsrum och sovrum. Här finns också en spa-del med bastu för fler är 6 personer. I anslutning till bastun kan man sätta sig för att få svalka av sig på en av alla altanerna. Förutom över en halv hektar tomt har man också ett nyrenoverat hus på 37. Perfekt att hyra ut då utehuset också har en egen uteplats samt parkeringsmöjlighet. Gästhuset har både badrum, arbetskök, allrum och internet. Lyxigt gästhus eller kontor! Här finns också ett stort garage, vedbod, förråd och lekstuga samt en hundpark. Tomten är helt makalös med sina fruktträd och blomstrande träd, buskar och bär. Gullvivor, syrener, jasmin, kaprifol som klättrar upp längs vägarna och bildar en egen oas av vackra blommor, buskar och vindruvsklasar. 

Huvudhuset (nedervåning)

Hall
Via dom grönmålade pardörrarna når man denna charmiga villa som var den gamla telefonstationen förr i tiden. Här slås man direkt av husets charm via farstun och in i den praktiska hallen med gott om plats för avhängning. Golvet är av handslaget tegel och golvvärme

Kök
Ett otroligt charmigt kök med gula luckor och schackrutigt golv. Vedspis och skafferiet är som en dröm och exempel på husets charm. Ett mysigt och funktionellt kök med fullt utrustad maskinpark. Fönster åt två väderstreck! 

Matsal
Stort och härligt rum som badar i solljus, via ett trappsteg upp når man matsalsdelen som känns som en punschveranda tack vare sina stora fönsterpartier. En alldeles ljuvlig och fungerande kakelugn i rosa toner gör mysfaktorn extra hög. Väggar i rosa toner och målade furutiljor på golv. 

Vardagsrummet
Ett härligt vardagsrum med gott om plats för större soffmöbel och med pardörrar ut mot den inglasade verandan. Även här står en otroligt vacker kakelugn, denna i smaragdgrön ton. Breda furutiljor på golv och träbeklädda väggar. 

Inglasad veranda
Via vardagsrummet når man den inglasade verandan som blir som en förlängning av vardagsrummet. Här kan man njuta av att sitta i gränsen mellan ute och inne under alla månader. I anslutning till den inglasade verandan når man den stora altanen och grillplatsen. 

Badrum
Helkaklat och renoverat badrum med kakel på väggar och kliniker på golv med golvvärme. Toalett, handfat och dusch. 

Huvudhuset (övervåning)

Hall & Terrass
Mysig hall med bröstpanel och vackra tiljor på golv. Genom altandörrarna når man terrassen. Terrassen har utsikt över hela trädgården och åkrarna. 

Sovrum (Master bedroom) & barnsovrummet
Stort och harmoniskt sovrum med plats för större dubbelsäng. Mysigt med kakelugn även här. Vackert trägolv och väggar av trä i grön ton. I anslutning till stora sovrummet finns en omgjort kattvind som kan användas som sovplats för barn eller kanske barnbarn. 

Sovrum 2
Stort och väl tilltaget sovrum med plats för både större säng och arbetsplats. Grå väggar och trägolv samt en gjutjärnskamin. 

Badrum & Tvättstuga
I anslutning till sovrum nr 2 finns övervånings badrum och tvättstuga. Praktiskt med tvättstuga och badrum i ett samt extra förvaring via kattvinden invid. 

Gästhus
Perfekt hus att hyra ut permanent eller kanske några veckor om året. Eller att nyttja som sitt kontor eller verksamhet? Helt nyrenoverat hus med fullt utrustat kök och nyrenoverat badrum, allrum, samt altan. Det finns internet om man vill använda detta som kontor. 

Lada, bar, sovrum, garage & Bastu
Stor och isolerad lada med två dubbelportar. Perfekt för dig som vill bedriva en verksamhet i ladan eller ha en egen yogastudio eller bara festlokal. På nedervåningen finns också kontor. På övervåningen i ladan finns ett vardagsrum, en alldeles egen bar i direkt anslutning till sovrummet. Gott om förvaring. Via trappan ner kommer man in i spa-avdelningen. Nybyggd vedeldad bastu med plats för minst 6 personer. Invid ladan finns också det isolerade garaget. 

Vedbod, matkällare och en isolerad och uppvärmd friggebod/lekhus
På den stora tomten finns förutom ovan angivna byggnader även en jordkällare/vinkällare, ett förrådshus med egen uteplats samt en isolerad och uppvärmd friggebod/lekhus. Dessutom finns det små miniatyrhus till husdjuren. 

Tomten
Denna drömtomt är på över en halv hektar och otroligt vacker med sina träd, buskar, blommor och vackra byggnader. Precis invid åkrar och med utsikt över en hästgård med hagar. Men samtidigt mysigt inramad av uppvuxna träd och buskage. Mellan bastuns egna uteplats och den inglasade verandan, finns den ovala altanen där man ser solen gå ner bakom ängarna. Man är omringat av både kaprifol och vindruvsrankor. 

Parkering
Framför uppfarten finns en stor grusad parkering för flertalet bilar.