BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bandhagen

Bandhagsplan 9, vån 6

  • 2 rum och kök
  • 44.5 kvm
  • 1.895.000 kr /UTGÅNGSPRIS
  • 5296
  • 1147
  • 2882
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 6/10, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2080-4-610-4. Föreningen HSB Brf Bandhagen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.895.000 kr /UTGÅNGSPRIS. Månadsavgift 3 060 kr (Värme, VA, kabel-tv, tvättstuga, sophantering ingår).

Driftskostnad

Totalt 330 kr/mån (3 960 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 80 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är beroende på antalet personer i hushållet och dess konsumtion.

Byggnadsår
1953

Uppvärmning
Fjärrvärme

Allmänt om föreningen
HSB:s Brf Bandhagen bildades på mitten av 1950-talet och innehar fastigheterna kv. Bandlisten 1, Glasteglet 2, Stjärnvalvet 1, Kryssvalvet 5, Löpskiftet 1, Rullskiftet 2, Murbruket 1, och Pettringen 2 med tomträtt. Föreningens fastigheter innehåller 544 st bostadsrättslägenheter. Föreningen har även 101 lokaler av olika slag däribland hela Bandhagens centrum med affärer, lokaler, friskola etc. Ca 25% av föreningens årliga intäkter kommer från hyresgäster till dessa lokaler.

Gemensamhetsutrymmen
Lokalen på Bandhagsplan renoverades 2009 och är lämplig för allehanda sammankomster och hyrs ut till medlemmar. Lokalen har ett fullutrustat stort kök, ett stort rum med soffgrupp, bord, stolar, ytterligare ett mindre rum, två toaletter, visst förrådsutrymme samt en ljudanläggning. Lokalen kan hyras för olika ändamål och totalt får upp till 50 personer vistas i lokalen.
Övernattningslokal finns att hyra på Kallforsvägen. Här finns bl.a. sovalkov med dubbelsäng och litet kök.
Det finns 16 små hobbylokaler med snickarbänk för utlåning, här kan du ex. måla om en köksstol eller snickra en egen hylla.
Ett flertal cykelställ och barnvagnsrum finns inom föreningen.

Utförda renoveringar
2015-2018 Underhåll av värmesystem.
2015- Tvättstugor och portar, nytt kombinerat entré och bokningssystem. Besiktning och driftåtgärder för dag- och avloppsledningar.
2014- Renovering av hyreslokaler. OVK har genomförts samt SBA (systematiskt brandskyddsarbete) där exempelvis nödbelysning installerats i källare. Större underhåll på föreningens markområde. Nya lekplatser har byggts och trädfällningar utfördes i ett led att förnya vegetationen.
2012-Värmepump installerad på Bandhagsplan 9.
2010- Utbyte av värmeväxlare
2009- Föreningslokalen på Bandhagsplan 3 renoverades.
2008- Målning av trapphus. Renovering av tvättstugor Bandhagsplan 9-11. Iordningsställande av uthyrningsrum Kallforsvägen 29.
2002-2004 byttes stammar och el.

Kommande renoveringar
Fönsterbyte pågår.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv erbjuds via ComHem och basutbud ingår i månadsavgiften. För leverans av bredband finns möjlighet att ansluta till ComHem eller Bredbandsbolaget (fiber).

Bilplats

Föreningen har 48 garageplatser, (500kr/mån), 91 st parkeringsplatser med el (250kr/mån) samt 3 parkeringsplatser utan el. För närvarande kö, för mer info kontakta HSB Stockholm.

Ägande
Delat ägande godkänns, juridisk person godkänns inte.

Rumsbeskrivning

Genomgående minitvåa med burspråk och balkong mitt på mysiga Bandhagsplan. Lägenheten flödar i ljus och fina 50-tals detaljer. Balkong mot torget och söder. Gott om förvaring och stambytt helkaklat badrum. Fina detaljer såsom parkettgolv, beslag och fönsterbänkar i kolmårdsmarmor. 30 meter till t-banan som tar dig till centralen på 20 min! Hiss!

Hall
Välkomnande hall med gott om förvaring i tre inbyggda garderober, ett linneskåp och ett städskåp. Vitmålade väggar och plastmatta på golvet. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum
Härligt rum med stort fönsterparti i burspråk och utgång till balkongen. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel, läshörna och matplats. Nyslipad holländsk parkett på golvet och vitmålade väggar.

Balkong
Mysig balkong mot söder och Bandhagens charmiga torg. Här finns plats för sittmöbel och planteringar.

Kök
Trivsamt arbetskök med moderna skåp och lådor. Utrustat med spis, fläkt, kyl/frys och diskbänk. 

Plastmatta på golvet och vitmålade väggar. Gulligt fönster med bänk i kolmårdsmarmor.

Sovrum
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och byrå. Det finns även möjlighet att bygga en hel garderobsvägg eller att dela av rummet för att förstora köket. Vitmålade väggar och plastmatta på golvet. Fin fönsterbänk i kolmårdsmarmor.

Badrum
Stambytt och helkaklat badrum med beige kakel på väggarna och brunt klinker på golvet. Utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp, dusch och handdukstork.

Förråd
Ett vindsförråd ingår i överlåtelsen.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger i porten.

Övrigt
Fönsterbyte pågår.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Bandhagen
Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelse av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturhistoriskt värdefull av Stockholm stadsmuseum. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen.

Service
Mindre centrum med apotek, Ica-butik, grekisk restaurang, pizzeria och café m.m.

Högdalen
För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 1 station bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
Tunnelbanans gröna linje tar dig till centralen på 18 minuter, Gullmarsplan nås på 10 minuter. Flertalet busslinjer till bl.a. Älvsjö, Ikea, Skarpnäck, Midsommarkransen och Bagarmossen.

Skolor och barnomsorg
Bäckahagens skola (åk. F-9) och Bandhagens skola (åk. F-6).
Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen.