BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Björngårdsgatan 9B, 1 tr

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • Såld
  • 7189
  • 1927
  • 3873
Värdera din bostad

Beskrivning

Här finner ni en optimalt planerad lägenhet belägen i ett mycket vackert sekelskifteshus från 1887. Huset ligger med ett mycket attraktivt läge ett stenkast från pittoreska Mariatorget och Swedenborgsgatan med dess rika utbud av restauranger och caféer. Bostadens generösa fönsterytor i kombination med dess takhöjd på över tre meter ger härlig rymd. Bevarade tidstypiska detaljer som kakelugnar, tjusiga trägolv, spegeldörrar, höga golvsocklar, takrosetter och djupa fönsternischer med speglar skapar en underbar atmosfär. 

Hall
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra trägolv. I hallen finns bra avhängingsmöjligheter för ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr (2018).

Vackert vardagsrum
Rymligt vardagsrum med mycket bra möblerbarhet där man på 
ett naturligt sätt får plats för såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt passande möblemang. Den vackra kakelugnen i kombination med den väl tilltagna takhöjden och de bevarade detaljerna från byggåret gör rummet till något utöver det vanliga. 

Stilrent och välplanerat kök
Köket är snyggt renoverat 2015 med vita skåpsluckor och dubbla överskåp. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, spisfläkt, diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro i högskåp. Vitt kakel och spotlightsbelysning ovan bänkytor i sten ger köket det lilla extra.

Rymligt och rogivande sovrum
Rogivande sovrum med fina trägolv och en vacker kakelugn. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. Från rummet når man även lägenhetens rymliga klädkammare. 

Flexibilitet med extra sovrum
Det nuvarande sovrummets dimensioner med ett rum som är ca 5,6 m djupt skapar möjligheten att dela av rummet. Här kan man således på ett mycket enkelt sätt skapa två bra och möbleringsvänliga rum. Det ena rummet med plats för dubbelsäng och det andra som ett enkelrum även det med gott om plats för en rejäl säng. Se föreslag på alternativ planlösning. 

Stilrent badrum
Väldisponerat och stilrent badrum renoverat 2015 med helkaklade väggar och golvet belagt med klinkers. Badrummet är utrustad med golvvärme och badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, tvättställ med tillhörande underskåp, toalett, handdukstork och ett badrumsskåp.

Kakelugnar
I lägenheten finns två vackra kakelugnar som idag är plomberade. Det pågår ett initiativ i föreningen där man ska utreda om kakelugnarna kan öppnas upp igen.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.