BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariaberget

Bastugatan 4, högst upp i huset

  • 4 rum och kök
  • 97 kvm
  • 9.300.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges tillfälle att förvärva en mycket ljus och välplanerad fyra med balkong, högst upp i huset på Bastugatan 4. Njut av fantastiska vyer över Riddarfjärden, Stadshuset och centrala Stockholm, såväl som kulturhistorisk arkitektur utanför fönstren mot Bastugatan.

Här kommer ni bo i en modern fastighet, med hiss, barnvänlig gård och garageutfart direkt ut mot Söder Mälarstrand. Något som är svårt att finna för den som önskar bo i de unika kulturhistoriska kvarteren på Mariaberget. Det höga läget ger naturligt ljus in i lägenheten under hela dagen. Balkongen vetter mot den lugna gården och bjuder på såväl morgon- och kvällssol som magisk utsikt över takåsar och Riddarfjärden.

Kliv in i en stor, välplanerad hall med bra avhängningsplats för ytterkläder samt gott om förvaringsutrymme i skjutdörrsgarderoben. Redan i hallen skymtar Riddarfjärden via effektfullt placerade skjutdörrar med spegelglas i sovrummet intill. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Vackert stengolv i hallen.

I anslutning till hallen finns ett sovrum med en rymlig skjutdörrsgarderob och plats för 180-säng. Lugnt gårdsläge med utsikt över taken och Riddarfjärden.

Vidare in till ett ljust och stort vardagsrum med utsikt mot Bastugatan. Gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Fina ljusinsläpp genom stora fönsterytor i söderläge. Rummet ansluter till kök och sovrum.

Stort kök med ljusa skåpsluckor och gott om arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, vinkyl, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Naturlig matplats för ca 6-8 personer invid fönstren mot balkongen, med magisk utsikt över Stockholm.

Underbar rymlig balkong med svårslagen Riddarfjärdsutsikt. Här njuter ni under sommaren av solen både på morgonen och kvällen.

Ytterligare två sovrum, varav det ena mot gård med en rymlig klädkammare och det andra med fönster mot fridfulla Bastugatan. Klädkammaren kan återställas till wc, så som grannarna har och det ursprungligen var byggt.

Ett modernt och fräscht helkaklat badrum med golvvärme och fönster mot gården. Inredningen består av dusch, handfat, samt tvättmaskin med torktumlare och det finns plats för badkar.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett rymligt källarförråd.

Läget och dess omgivning ger inte mer att önska, här bor man runt hörnet från Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor några minuters promenad från både Mariatorget och Slussen. Under sommaren är detta en grönskande oas och under vintern erbjuds en fantastisk vy över Riddarfjärdens vatten och stadens alla takåsar.

Varmt välkommen på visning!

- Garage där det är lätt att få en plats, med laddstolpar och utfart mot Söder Mälarstrand
- Bästa adress i lugna kulturkvarter på Mariaberget.
- Optimal planlösning.
- Stor balkong.
- Gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober.
- Både Slussen och Mariatorget runt hörnet samt var Lo´s Park och Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden.