BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen - Liljeholmskajen

Vingårdsgatan 3, 3 tr

  • 4.5 rum och kök
  • 95.5 kvm
  • 8.000.000 kr / KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING
  • 7107
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna bostad i ett oslagbar läge intill vattnet som erbjuder rymlig balkong i västerläge. Mycket ljus och smakfull lägenhet med utsikt över glittrande Mälaren och Tanto. Möjlighet att använda den befintliga walk-in-closet med fönster och omvandla lägenheten till en 5:a. Här har ni närhet till vackra grönområden, lekparker, skolor, restauranger, gym, affärer och kommunikationer såsom pendeltåg, tvärbana, T-bana och flertalet bussar. På sommaren kan ni ta er ett dopp från badbryggan som ligger utanför fastigheten.

Stort och lättmöblerat vardagsrum med delvis öppen planlösning mot kök. Vardagsrummet rymmer utan problem en ordentlig soffgrupp, fåtölj, soffbord och mycket mer om så önskas. Från vardagsrummet når ni ut till den mysiga balkongen med eftermiddagssol och fungerar väldigt bra som ett extra rum sommartid. Balkongen är rymlig och är en perfekt oas för frukost såväl som middagar.

Ett fint, socialt och fullt utrustat kök med gott om förvaring samt stora arbetsytor. Här finns gott om utrymme för matplats invid fönstret för stora sällskap om ca 8-10 personer.

Lägenheten har tre till fyra rymliga sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Ett rum som är mindre används idag som walk-in-closet och skulle utmärkt passa som ett extra rum eller ett arbetsrum vid behov. Detta rum har även ett fönster.

KONTAKTA MÄKLAREN VID INTRESSE OCH VISNING!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4.5 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 03051. Föreningen Brf Vingården.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.000.000 kr / KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING. Månadsavgift 5 337 kr (Värme, vatten, bredband och kabel-tv. ingår). Andel i föreningen är 0.00716 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Antal personer: 5.

Byggnadsår
2004/2005

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Vingården är ett av de första husen längs Liljeholmskajen och Årstaviken. Föreningen äger marken. Huset byggdes av JM 2004-2005. Totalt rymmer huset 169 lägenheter, fördelade på 9 trapphus. Huset varierar från 8-9 våningar och innehåller en källarvåning. I entréplanet finns totalt 6 lokaler för uthyrning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem

Gemensamhetsutrymmen
- Garage med 42 st platser, varav 10 st med laddningsstationer. Pris från 1450 kr/mån 
- Gästlägenhet (hyra 400 kr/natten)
- Cykelförråd med kajakförvaring 
- Källarförråd
- 2 st Tvättstugor med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, torkskåp och mangel 
- Barnvagnsförråd
- Snickeri hörna med måleriutrymme
- Innergård med sandlåda, grill och utemöbler

TV- och internetanslutning
Basutbud för TV från ComHem samt bredband från ComHem med 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Framtida renoveringar
Fastigheten har uppvisat vissa förhöjda fuktvärden på vissa yttre delar av fasaden. Styrelsen utreder skadan och för dialog med byggherren JM. Föreningens ekonomi är solid och har under ett par år gjort extra amorteringar. Detta har skapat ett ekonomiskt handlingsutrymme vilket innebär att kostnaden för att åtgärda fasaden, enligt styrelsens bedömning av allt att döma kan hanteras inom nuvarande avgiftsnivå. Målsättningen är att ha ett färdigt beslutsunderlag till stämman 2021, som medlemmarna kan ta ställning till.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift uttas med 1 190 kr och debiteras av förvärvaren.

Pantsättningsavgift
 476 kr/pant och debiteras köparen.

Övrigt
Lägenheten är idag enligt lägenhetsförteckningen 4 rok. Men disponeras idag av nuvarande säljare som 4,5 rok.