BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Björnberget - Kummelnäs

Björnbergsvägen 9

  • 5 rum och kök
  • 102.7 kvm
  • Såld
  • 1204
  • 3
  • 2045
Värdera din bostad

Beskrivning

Beskrivning

Charmigt och välskött ”Villa Villerkulla” på en underbart belägen stor tomt på toppen av Björnberget i Kummelnäs. Här bor man med strålande utsikt över inloppets vatten och med sol från tidig morgon till sen kväll. Från hus och trädgård ser man segelbåtar och färjor passera i en strid ström på väg till eller från skärgården. På tomten har man även en alldeles egen trädkoja i form av en Vikingline-färja och likaså flera bra småhus och ett växthus.

Den stora tomten sluttar uppåt berget och har mycket fina byggrätter; detaljplanen medger 140 kvm i byggyta i två hela plan samt garage, uthus och Attefallshus. Endast marken närmast gatan är prickad och det är således möjligt att skjuta ett nytt hus eller en tillbyggnad uppåt berget för att optimera utsikten. Kommunalt vatten och avloppär anslutet och klart.

Nuvarande villa är ursprungligen från 40-talet men tillbyggt i flera omgångar - senast 2015. Idag är det en charmig permanentbostad i två plan om totalt 111 kvm. På det övre planet finns en stor matplats med tak öppet upp i nock och eldstad. I öppen planlösning är ett rejält kök med kalkstensgolv och extra bred gasolhäll beläget. Vardagsrummet ligger ett par trappsteg ner och är nätt till storleken, men har å andra sidan utgång till en ljuvlig balkong. På det övre planet finns vidare två sovrum, ett badrum och ett arbetsrum. På villans entréplan är ytterligare ett sovrum med en mysig kamin beläget, samt wc, rymlig entré och förråd.

Här bor man naturskönt i en idyllisk miljö men ändå i ett ”nära” läge. Det är ingen genomfartstrafik och det enda ljud som hörs kommer från båtar som passerar på inloppet till Stockholm. Bad finns på morgonrocksavstånd i Sågsjön. Här har även samfälligheten en egen bastuflotte och ett par kajaker.