BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Gamla huddingevägen 419B

  • 1 rum och kök
  • 32 kvm
  • 1.795.000 kr budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

I populära Örby finner ni denna yteffektiva etta med goda kommunikationer! Bostaden karaktäriseras av sin optimala planlösning och väl tilltaget kök. Här är det lätt att möblerna med en avskild sovalkov med plats för dubbelsäng intill vardagsrummet som ser ut över hela lägenheten. Köket präglas av generösa förvaringsutrymmen som sällan skådas i lägenheter i den här storleken. Mellan kök och vardagsrum finns generösa ytor för exempelvis stort matbord eller kontorsplats.Genomgående fina ytskikt med stilrena materialval i både kök samt badrum som är helkaklat. Hallen erbjuder goda avhängningsmöjligheter samt smart förvaring i ett inbyggt skåp.

Charmiga Örby består av låga lägenhetshus samt villagator med både gamla och nya hus. En kort bit från lägenheten finns bl.a en mataffär. Centralt boende med flertalet förskolor, populära Örbyskolan och Örbycentrum på kort promenad. Här trivs man och det är bara att flytta in!

Generellt om bostaden
- Optimal planlösning
- Generösa förvaringsmöjligheter
- Väl tilltaget kök
- Lättmöblerat
- Generösa fönsterpartier
- Stilrena materialval
- Helkaklat badrum
- Närhet till kommunikation & service
- Populärt område

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 9. Föreningen Brf Sevmund.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.795.000 kr budstart. Månadsavgift 1 556 kr (Värme, Vatten, obligatorisk tillägg om 270 kr/mån för bredband ingår). Andel i föreningen är 0.0152777 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav el 100 kr/mån, försäkring 100 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Allmänt om föreningen
Brf Sevmund är en äkta bostadsrättförening som förvärvade fastigheten 1958. Föreningen äger fastigheten Domkraften 3 i Stockholms kommun och omfattar 38 bostadsrättslägenheter, 9 lokaler och gemensamma utrymmen. Föreningen innehar ca 3314 kvadratmeter yta med borätter 2380 m2 + uthyrda lokaler 934 m2.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och med låg skuldsättning. Totalt lån ca 11 800'. Ca 3 560:-/kvm.

Fastigheten
Föreningen äger marken.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Genomförda renoveringar/åtgärder
2014 - innergårdar
2012 - fönster och fasad
2005 - relining stammar

Löpande underhåll av fastigheter och trädgårdar, se årsredovisning, kontakta styrelsen för exakta detaljer.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har flera lokaler i fastigheten. Tre av dem ligger i gatuhuset med stora fönster mot Gamla Huddingevägen. Storleken är på 33, 30 respektive 110 kvm. Två av lokalerna har entré från Gamla Huddingevägen. Övriga lokaler ligger i fastighetens gårdshus samt i garage/källarplanet. Föreningslokal finns också.

Sophantering
Kärl för hushållssopor ute vid gatan. Aluminiumburkar, glas likväl som papper och kartong lämnas vid avsedda återvinningsbehållare nedanför Örby Skola. Större grovsopor ska lämnas vid Återvinningscentralen i Östberg.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger i gårdshuset i källaren, nås från port 419.

P-platser
Fri parkering på kringliggande gator, viss datumparkering.

TV- och internetanslutning
Tv och bredband via Ownit.

Ägande
Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%. Juridiska personer godkänns inte.

Föreningens hemsida:
www.sevmund.se

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och ljusa väggar. Gott om plats för avhängning och förvaring i inbyggd garderob

Vardagsrum/sovalkov
Lättmöblerat vardagsrum med ljust golv och ljusmålade väggar. I anslutning till stor sovalkov med plats för dubbelsäng

Kök
Ljusa skåpsluckor och mörkt kakel. Väl tilltaget kök med generösa förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, spis och micro i ergonomisk ståhöjd

Badrum
Stilrent badrum med mörkt klinkergolv och svart/vit kakel. Badrummet är utrustat med dusch, wc samt handfat med förvaring ovanför

Förråd
Till bostaden hör ett källarförråd

Områdesbeskrivning

Allmänt om Örby
Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort och redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer som lät uppföra hus med varierande storlekar och former. Villabebyggelsen i Örby utgör idag en av Stockholms äldsta villastäder.

 

Örby Centrum – Under förvandling
Örby centrum ligger inom bekvämt promenadavstånd och här finns livsmedelsaffär (Hemköp) och flertalet restauranger. Inom kort kommer den befintliga centrumbyggnaden att rivas för att ge plats för ny bebyggelse på samma plats. Planens syfte är att förbättra den allmänna platsen i Örby centrum. Här planeras ny bebyggelse som innehåller butiker, kontor, ungdomsgård och bostäder.

 

Älvsjö Centrum och Högdalen
För utökat utbud så ligger Älvsjö C och Högdalen centrum inom bekvämt gångavstånd. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

 

Kommunikationer:
Örby kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana, bussar som pendeltåg. Inom kort gångavstånd ligger Älvsjö station med mängder av busslinjer och pendeltåg med destination Södertälje/Nynäshamn & Uppsala/Märsta/Bålsta. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på endast 9 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala.  Genom Örbys idylliska villaområde tar du dig även till tunnelbanan i Bandhagen/Högdalen med endast 17 min till Stockholms Central.

 

Skolor och Barnomsorg
I området finns förskolor, samt låg-, mellanstadie- och högstadieskola. Det finns också en fritidsgård med organiserad fritidsverksamhet för ungdomar.

 

Natur och rekreation
I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. På promenadavstånd ligger också Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. Genom idrottsklubben Örby IS kan man spela fotboll, innebandy och ishockey.