BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Siloplatsen 8, 7 tr

  • 3 rum och kök
  • 81 kvm
  • 5528
  • 864
  • 2943
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska 3:a om 81 kvm med härlig balkong på våning 7 med fantastisk utsikt. 

Här bor du med ett magiskt läge vid Stockholms inlopp med närhet till både stadspuls och natur. Bra förening med flera faciliteter som föreningslokal högst upp i huset, övernattningslägenhet, loungedel med arbetsplatser och bastu med relax.

Du välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhänging och stor klädkammare intill för riktigt bra förvaring. Direkt till vänster finns lägenhetens master bedroom med plats för dubbelsäng. Här finns bra förvaring i hel garderobsvägg med spegeldörrar. Rummet är målat i vitt och i grå kalkfärg. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig med sin fantastiska utsikt över inloppet. Här ryms soffgrupp och matbord för 6-8 personer. I anslutning ligger det stilrena köket med vita luckor med beslag i silver, bänkskiva i grå granit, stänkskydd i vitt kakel och vitvaror i rostfritt så som två kyl/frysar, varmluftsugn, mikro, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Intill finns ytterligare ett rymligt sovrum som idag används som barnrum. Rummet rymmer stor säng och förvaring. Detta sovrum har ett trevligt fönster mot inloppet och härifrån njuter du av den slående utsikten. Balkongen som löper längs lägenhetens vardagsrum är möblerbar med fantastisk utsikt över Stockholm inlopp, här njuter du av båttrafiken och solens sista strålar på kvällskvisten. Badrummet är helkaklat i vitt med klinkergolv i grått. Här finns dusch med duschväggar glas. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk i vitt samt överskåp och spotlights. Stor infälld spegel med vacker hylla i natursten. Hela bostaden har genomgående snyggt parkettgolv och vitmålade väggar. Alla fönster har även vackra fönsterbänkar i natursten. Till lägenheten hör även ett källarförråd. 

Kvarnholmen trafikeras av både buss och båt vilket gör det smidigt att ta sig intill stan eller längre ut i Nacka. I området finns även en trevlig närbutik, sushi, bageri och restaurang. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns ett gym (Puls & Träning) på behändigt avstånd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 7 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 41702. Föreningen Brf Panorama i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 435 kr (Värme, kallvatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 1.0531 %.

Driftskostnad

Totalt 620 kr/mån (7 440 kr/år) varav El 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 140 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Byggår
2018

Uppvärmning
Fjärrvärme

Hiss
Ja

Föreningsnamn
Brf Panorama i Nacka är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 96 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2015 (äger marken).

Kabel TV
Det finns ett avtal mellan din bostadsrättsförening och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning.

Bredband
Det finns ett avtal mellan din bostadsrättsförening och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning.
Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad för ip-TV, bredband och IP-telefoni (fast kostnad).

Parkering
I föreningen finns 91 garageplatser i tre plan under husen. Plats kan hyras till en kostnad om 1 100 kr, 1 300 kr och 1 500 kr beroende på typ plats. Vid intresse, kontakta styrelsen som administrerar platserna, styrelsen@brfpanorama.se.

Gemensamhets utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till gemensamhetslokaler som delas med grannföreningen brf Silouette. Det finns en lounge- och relaxavdelning med bastu högst upp i Fyrtornet. Bastu är gratis söndag-torsdag. Kostar 500 kr/3h fredag-lördag. Därutöver finns ett styrelserum/övernattningsrum i hus 4 med pentry och WC att hyra för 300kr/natt. Förråd för förvaring av barnvagnar på entréplan och cykelförråd finns i källaren. För mer information gällande området och byggnationer på Kvarnholmen, besök http://www.kvarnholmen.com/

Överlåtelseavgift
1 190 kr

Pantsättningsavgift
476 kr

Områdesbeskrivning

Området
Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en popolär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com