BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Siloplatsen 6, 7 tr

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 7972
  • 591
  • 3859
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna 2:a om 53 kvm högt upp i huset på våning 7 med härlig utsikt. Här bor du med närhet till både stadspuls och natur i en välskött förening med flera faciliteter som övernattningslägenhet, loungedel och bastu med relax.

Via säkerhetsdörr välkomnas du in i en rymlig hall med en väl tilltagen garderob med skjutdörrar. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig med sin härliga utsikt. Här ryms soffgrupp och matbord för 6-8 personer. I anslutning ligger köket med vita luckor, bänkskiva i trä och stänkskydd i flerfärgad mosaik. Vitvaror från Siemens som består av integrerad diskmaskin, kyl/frys i rostfritt, varmluftsugn och mikro i rostfritt. Intill hallen till höger finns ett rymligt sovrum med plats för stor säng och byråer, här finns även en platsbyggd garderob. Rummet är målat i vitt med grå heltäckningsmatta. Från vardagsrummet nås den stora balkongen med trätrall som rymmer loungegrupp och grill. Här njuter du av solen från tidig förmiddag till kväll överblickande Nacka. Badrummet är helkaklat med klinker och kakel i ljus beige. Här finns dusch med glasväggar, takdusch, handfat med kommod i vitt, tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk i ljus laminat samt tre överskåp i vitt. Stor infälld spegel med vacker hylla i natursten. I badrummet finns även ett trevligt fönster med härlig utsikt och ljusinsläpp. Hela bostaden har genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. 

Kvarnholmen trafikeras av både buss och båt vilket gör det smidigt att ta sig intill stan eller längre ut i Nacka. I området finns även ett trevligt närcentrum, sushi, bageri och restauranger. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns två gym (STC) på behändigt avstånd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 7 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 31704. Föreningen Brf Silouette.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 061 kr (Värme, kallvatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 0.5482 %.

Driftskostnad

Totalt 449 kr/mån (5 388 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 199 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 312 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
2017/2018

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Silouette. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 130 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen bildades 2013 (äger marken).

Besök gärna föreningens hemsida: https://silouette.smartbrf.se/

Kommande renoveringar
Inga beslut om kommande renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-11.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga beslut om kommande avgiftshöjningar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-11.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play, inkluderar Telia bredband 100/100 samt TV grundutbud Lagom. Ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till gemensamhetslokaler som delas med grannföreningen. Det finns en lounge- och relaxavdelning med bastu högst upp i Fyrtornet. Därutöver finns ett styrelserum/övernattningsrum med pentry och WC samt förråd för förvaring av barnvagnar och cyklar i källaren.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Parkering
Föreningen har 111 garageplatser vilka kan hyras av medlemmar i mån av tillgänglighet. Garaget, inkl eventuell kö administreras av JM@Home.
A-platser – 1150kr 
B-platser – 1300kr 
C-platser – 1450kr 
För en elbilsplats tillkommer 250kr/månad för laddstolpen, plus förbrukad el.

I dagsläget finns det lediga platser att hyra, till laddplatserna är det kö - uppgifter hämtade från Fastum 2023-09-05.

Övrigt
Föreningen tillämpar IMD av tappvarmvatten.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö. Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information: www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com