BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Östgötagatan 40

  • 1 rum och kök
  • 35 kvm
  • Såld
  • 5552
  • 517
  • 3879
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna underbara sekelskiftesetta med fungerande öppen spis och ett bedårande vackert burspråk. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret 1904 som höga golvsocklar, stuckaturer, takrosett, spegeldörrar och speglade fönster- och dörrnischer. Det förra sekelskiftet gör sig även påmint genom den generösa takhöjden om hela 3,45 meter och de höga fönsterpartierna, vilket skapar en skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt i stabil och välskött förening.

Föreningens vackra hus - Byggnadsår 1904
På föreningens fastigheten Pelikanen 8, som ligger i hörnet av Östgötagatan och Skånegatan, uppfördes under åren 1903-1904 ett ståtligt hus med ett vackert hörntorn. Byggnaden ritades av arkitektfirman Dorph & Höög där Dorph & Höög var arkitekter på modet under den här tiden. I den kulturhistoriska klassificering som Stockholms Stadsmuseum har gjort är föreningens fastighet, som enda fastighet i kvarteret, grönmarkerad. Det betyder att fastigheten har ” bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt”.

Vardagsrum – Öppen spis & burspråk
Vardagsrummet har en underbar atmosfär som karaktäriseras av rummets vackra burspråk, den fungerande öppna spisen och den härliga takhöjden om 3,45 m. I rummet får man på ett naturligt sätt plats för såväl säng, soffgrupp som matsalsbord.

Kök
Väldisponerat kök där dubbla överskåp ger gott om förvaring. Köksutrustningen består av spis med tillhörande ugn, spisfläkt samt kyl/frys som är placerad i anslutning till hallen.

Hall
Välkomnande och hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. För förvaring finns en rymlig garderob med skjutdörrar. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Loft/entresolplan
Den väl tilltagna takhöjden har gjort att man kunnat bygga ett mycket bra och luftigt loft/entresolplan i anslutning till hallen. Här finns gott om plats för en rejäl säng och ett sängbord.

Badrum
Välplanerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av badkar, tvättställ, toalett, handdukstork samt badrumsskåp.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd om ca 4,5 kvm.