BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga

Solberga ängsväg 10

  • 2.5 rum och kök
  • 70 kvm
  • 2.595.000 kr Budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

Magisk uteplats och 2,5 rum på populär adress! Lägenheten ligger ett stenkast ifrån Älvsjö torg, kommunikationer samt Älvsjöstaden vilket gör att den är placerad i Älvsjös absoluta toppläge.

Bostaden är väl omhändertagen med fina materialval, fina ytskikt samt en uteplats där många fina sommarkvällar kommer spenderas. Väl tilltagna rum och en bostad som präglas av fint ljusinsläpp samt optimal planlösning.
Något för den som är ute efter det lilla extra!

Det är endast några minuters promenadväg till pendeltåg, bussar och service. Endast 9 minuters restid till Stockholms central - citynära är ordet!
Här bor man nära både stad och natur. I omedelbar närhet finner ni Solbergaskogen och på nära håll Långbro park, Långsjöbadet och Älvsjöskogen med elljusspår.

Denna bostad är en 2:a i föreningens register men disponeras som en 2,5:a. 

 

Generellt om bostaden
- Yteffektiv planlösning
- Generöst ljusinsläpp
- Barnvagnsrum på samma plan
- Stora fönsterpartier
- Mysig uteplats 
- Insynsskyddat läge
- Väl tilltagna rum
- Väldigt stabil förening
- Närhet till kommunikation & service

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2.5 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Föreningen HSB:s Kåpan nr 272 .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.595.000 kr Budstart. Månadsavgift 4 127 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), fiber ingår ingår). Andel i föreningen är 0.76327 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen

Föreningen
HSB:s bostadsrättförening Kåpan nr 272 förvaltar 111 lägenheter i Älvsjö. Föreningen bildades 1983, fastigheter byggda 1985/86.

Gemensamma utrymmen
Det finns en rad lokaler som föreningen upplåter åt sina medlemmar såsom träningslokal med ny motionscykel och roddmaskin. Här finns även föreningens bastu. I övrigt finns vävstuga och snickarverkstad med diverse maskiner och verktyg. Samlingslokal vilken kan hyras av föreningens medlemmar för lugnare tillställningar. Porslin och sittplats för ca 30 personer.

Planerade avgiftsändringar
Det finns inga beslutade avgiftshöjningar för år 2020. Avgiften är oförändrad sen 2005.


Planerade renoveringar/reparationer
Det finns för stunden inga större planerade renoveringar eller åtgärder.

Utförda renoveringar/reparationer
2013-2014: Tvättstugan - nya maskiner
2013-2014: Nya ytterdörrar
2014: Nya låssystem i samtliga dörrar
Mer information finns i årsredovisningen

Bredband/TV
Föreningen har gruppanslutningsavtal med Telenor och i avgiften ingår 250/250 Mbit internetanslutning och telefoni.

Comhems grundutbud för TV ingår i avgiften.

El
Föreningen har enhetsavtal gällande elen. Förbrukningen redovisas på månadsavierna. Detta innebär att man inte behöver ha ett eget elabonnemang. Föreningen tillämpar individuell mätning.

Parkering
Föreningen kan erbjuda platser i parkeringsgaraget. Brf kåpan har totalt 60 platser i parkeringshuset fördelat på plats i burar 46 st, 450:-/mån och vanliga p-platser 14 st, 300:-/mån. Om det finns burar lediga är det möjligt att korttidshyra en extra bur.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle, f.n 465 kr.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen, f.n 1 163 kr.

Övrigt
Föreningen har en mycket informativ hemsida väl värd ett besök: www.brfkapan.se. 
d

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med ljust parkettgolv och ljusa väggar. Gott om plats för avhängning i garderober.

Kök
Kök med ljusa skåpsluckor och ljust kakel. Mörkt laminatbänkskiva med gott om arbetsyta. Köket är utrustat med separat kyl och frys, ugn, spis och diskmaskin

Vardagsrum
Ljust parkettgolv och ljusa väggar. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lättmöblerat vardagsrum med plats för hela sällskapet. I anslutning till den mysiga uteplatsen

Master bedroom
Ljust laminatgolv och ljusa väggar. Väl tilltaget sovrum med fönster mot uteplatsen. Här får man plats med dubbelsäng, garderob och övrigt möblemang

Sovrum
Ljust laminatgolv och ljusa väggar. Plats för enklare säng och förvaring i garderob. Perfekt som sovrum eller kontor te.x.

Badrum
Ljust kakel och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, handfat med spegelskåp ovanför, tvättmaskin av nyare modell, badkar och handdukstork.

Uteplats
Mysig uteplats där hela sällskapet kan samlas. Gott om utrymme för stora loungemöbler. Perfekt för den som vill ha en lättskött uteplats med möjlighet att odla sina egna grönsaker

Förråd
Till bostaden hör ett källarförråd. 

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Strax öster om Älvsjö station ligger bland annat Stockholmsmässan som idag är Nordens största mässanläggning om totalt 65 000 kvm och ca 1,5 miljoner besökare.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.