BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Tanto

Tantogatan 67, 6 tr

  • 4 rum och kök
  • 113.5 kvm
  • 9.330.000 kr / Såld

Beskrivning

Ljus och välplanerad lägenhet i klassisk sextiotalsstil med tre bra sovrum och gott om förvaring. Högt läge, genomgående vardagsrum med fönster åt två väderstreck, bevarad ekparkett i original samt tidstypiskt glasparti mot hall. Inglasad sydostvänd balkong mot Årstavikens böljande vatten. Ett hem på första parkett, med fantastisk utsikt. Njut av årstidernas färger, blicka ut över den vackra järnvägsbron eller varför inte gå ner i morgonrocken och ta ett dopp från bryggan vid Årstaviken. Attraktiv och välrenommerad förening.  

Hall - med bra förvaring
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna ljusa bostad av en generös hall, perfekt att landa matkassar, placera lortiga barnskor och välkomna gäster i. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man får direkt en känsla av att bostaden skänker lugn och trivsel. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger vackert såväl som praktisk marmor. Det finns bra plats för klädavhängning via hatthyllan. Lite längre in i hallen finns två linneskåp med tillhörande överskåp samt ett städskåp.

Sovrum 1 - avskilt från övriga rum
Vid hallen ligger bostadens första sovrum, lite avskilt från övriga, perfekt som gästrum eller tonårsrum. Laminatgolv, vitmålade väggar och utsikt mot Tantolunden. Plats för större sängmöbel och ytterligare möblemang. Precis utanför sovrummet finns en rymlig klädkammare.
 

Gästtoalett 
I passagen utanför sovrummet ligger en separat gästtoalett med wc, handfat och badrumsskåp. Toaletten kommer att renoveras i samband med stambytet 2021.

Kök - med klassiska 60-tals luckor
Praktiskt arbetskök med rymliga köksskåp som har de klassiska 60-tals luckorna bevarade. Utrustningen består av spis med häll och ugn, kolfilterfläkt, kyl, frys samt diskmaskin. Vitt kakel ovanför diskbänken, vitmålade väggar och rutigt linoleumgolv. 

Vardagsrum/matsal - underbar atmosfär
Vardagsrummet, i ett med matsalsdelen, blir en naturlig förlängning av sällskapsytorna. Ljusinsläpp från två väderstreck ger extra rymd. Vitmålade väggar och ekparkett i original. Utgång till balkongen i sydost med härligt solläge. Bredvid köket ligger matsalsdelen med plats för stort bord, som kan förlängas vid fest. Här finns möjlighet till ett 4:e sovrum. Tidstypiskt glasparti mellan hall och vardagsrum.

Balkong - suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Vad kan vara med rogivande än att följa båttrafiken på vattnet från balkongen. Här sitter man på första parkett, med sol stor del av dagen. Inglasningen gör att säsongen blir längre och suddar ut gränsen mellan inne och ute.

Badrum - extra stort
I passagen mellan sovrum 2 och 3 finns ett rymligt badrum. Vitkaklade väggar och svart/vit-rutigt klinkergolv. Det finns badkar, dusch med vikväggar, handfat, ett badrumsskåp som är infällt i väggen, spegel, bidé samt vägghängd wc. Badrummet kommer renoveras i samband med sista etappen av föreningens stambyte 2021. Nu finns chansen att vara med att påverka valen och skapa sitt drömbadrum. 

Sovrum 2 - rogivande mot Tantolunden
Rymligt och rogivande med fönster ut mot Tantolunden. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. Vitmålade väggar och plastmatta.

Sovrum 3 - med enastående utsikt
Närmast balkongen – ett sovrum med härlig utsikt från bred fönstervägg ut mot grönskande gård och Årstavikens vatten. Det största sovrummet med linneskåp och 2 stora garderober med överskåp. Vitmålade väggar och laminatgolv.