BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Ekfatsgatan 1, 6 tr

  • 2 rum och kök
  • 70 kvm
  • 5.250.000 kr Accepterat pris!
  • 7756
  • 976
  • 2026
Värdera din bostad

Beskrivning

Missa inte möjligheten att förvärva denna exklusiva tvåa med balkong och sjöglimt. Här bor du i påkostade brf Kajplats 6 med vattennära läge.

Välkomnande och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns garderober med gott om plats för förvaring. Från hallen nås lägenhetens rymliga badrum som är vitkaklat med klinker i grå nyans. Utrustat med wc, dusch med tillhörande duschväggar i klarglas, tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva. Ovanför dessa finns plats för förvaring i överskåp. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bidrar till social samvaro. Det L-formade Vedum-köket med den praktiska köksön är utan att tvivla lägenhetens hjärta. Generösa ytor om hela 21 kvm. Maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll  med tillhörande ugn och fläkt. I köket finns dessutom städskåp. Vita skåpsluckor, handtag i rostfritt och bänkskiva i grå nyans. Vardagsrumsdelen erbjuder stora sociala ytor och gott om plats för stor soffgrupp och övrigt möblemang. Från rummet nås lägenhetens balkong vars insida är klädd i träfanér. Balkongen är belägen i nordvästligt läge. Här kan man sitta och njuta av sjöglimt mot Årstaviken. Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Även i detta rum finns skjutdörrsgarderober och linneskåp. Genomgående mattlackad stavparkett i ask (3-stav), fönsterbänkar i natursten och vita väggar.

För mer information besök JM:s hemsida för visualiserade bilder av projektet och se exakt position för bostaden i bostadsväljaren. Bostadens lgh nummer 11602. För interiöra bilder, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

- 2,6 m i takhöjd
- Belägen på 6 trappor
- Exklusiva materialval
- Rymliga tvåa med balkong
- Sjöglimt
- Belägen i populära Kajplats 6
- Missa inte möjligheten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 11602. Föreningen Kajplats 6.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.250.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 3 736 kr (Värme och kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.4719 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav el 150 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaderna endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Förening
Mitt emot Årstaviken från Tantolunden byggs just nu Stockholms nyaste landmärke. Föreningen heter Kajplats 6 och är en äkta bostadsrättsförening med 199 stycken bostadsrätter. Utöver dessa öppnar även två restauranger - en bisto längs med kajen och en högklassig restaurang som kommer drivas av välrenommerade krögaren Frank Barshamoun högst upp på 26:e våningen med panorama utsikt över Staden. Här bor du i stilrena och påkostade lägenheter som är mellan 1-5 rum och kök med gångavstånd till bland annat Hornstull och Tantolunden. Du når dessutom City med tåg  endast 5 minuter bort.

Inredningen i Kajplats 6 är gjord av högsta kvalitet. JM har valt att utgå från den klassiska nordiska formtraditionen, med naturmateria och ljusa färgskalor. Enligt några av husets arkitekter kan husets vertikala gestaltning ses som en förlängning av skogen på berget bakom huset. Husets balkonger blir nämligen klädda i trä tillsammans med fasaden som är uppbyggd av keramiska plattor i olika kulörer och glans. . Grannhuset Berghus 3 - som har ritats av samma arkiteker - bildar en brygga mellan björkskogen på berget och Kajplats 6.

Gemensamma utrymmen
Föreningen erbjuder ett övernattnings/styrelserum på våning 25 med milsvid utsikt över Stockholm. Utöver övernattningsrummet finns dessutom en mysig innergård som är tillgänglig för de boende i Brf Kajplats 6. Gården kommer täckas välbyggt trädäck med upphöjda planteringslådor som ger utrymme för granngemenskap. Det planeras en ljusgård med björkar och lek för barnen. På innergården kommer det dessutom finnas en gemensam grillplats. Cyklar förvaras i källaren på huset. Dessa nås direkt via hissarna.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren.

Parkering/garage
Parkeringsplatser finns bakom Kajplats 6 på Sjöviksvägen. Dessa platser ligger i Bergrumsgaraget med över 1000 parkeringsplatser där föreningen blockhyr sina platser. I Bergrumsgaraget finns dessutom parkering för MC och berökare. Läs mer på länken: Bergrumsgaraget.

Planerat underhåll
Huset är nyproducerat från år 2020.

Internet och kabel-tv
Internet och kabel-tv levereras av Telia med tjänsten Triple-play. Detta debiteras varje bostadsinnehavare separat utöver månadsavgiften. Kostnad är 220 kr per månad. Utöver detta debiteras varje bostadsrättsinnehavare sin egen förbrukning av varmvatten. Uppskattad kostnad för detta är ca 94 kr per månad.

Sophantering
På gatuplanet finns soprum med ingång från gatan.

Trapphusen
Höghuset har dubbla hissar och kvartersdelen av huset har en hiss per trappuppgång. Restaurangen nås från en separat hiss som inte stannar på någon av bostadsvåningarna. Vid entréerna finns postboxar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.
Debiteras köpare från bostadsrättsföreningen.

Områdesbeskrivning

Allmänt om närområdet
Attraktivt läge intill Mälaren med härlig utsikt över Södermalm. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas behöva nära till hands. Omedelbar närhet till Liljeholmstorget, här finns vårdcentral, BVC, MVC, banker, apotek och gym. Liljeholmstorget Galleria som 2013 fick utmärkelsen “Stockholmarnas favoritcentrum” i kategorin stadsdelscentrum med 90 butiker.

Närmsta grannen - Södermalm
Gå över Liljeholmsbron, 5 minuters promenad når du attraktiva Hornstull. Här finns närhet till grönska som Tantolunden samt en mångfald av butiker och caféer som “Vurma” samt flera populära restauranger såsom “Lasse i Parken” och “Barbro” med flera.

Färgfabriken, Gröndal och Vinterviken - Inom kort promenadavstånd
För den kulturintresserade ligger konsthallen Färgfabriken ett par kvarter bakom huset. Gröndals centrum ligger inom 10 minuters promenad och har en småstadscharm över sig. Här finns en blandning av gamla och nya småbutiker samlade runt huvudgatan. Strax intill finns vackra Vinterviken och Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 med ett mysigt cafe´ och en festvåning. Dessutom finns där Vintervikens trädgårdar med sitt eget trädgårdscafe´ och växthus med många aktiviteter.

Natur och rekreation
Här bor man nära Trekanten som har härliga omgivningar kring sjön och som bjuder på fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man även fiska gädda, abborre och regnbåge. Under vintertid kan man även åka skridskor. Området  runt huset präglas av vatten och här finns gott med båtklubbar, kanotklubbar och bryggplatser. De boende i huset som tycker om att springa brukar ta en runda runt Årstaviken.

Ypperliga kommunikationer
Lägenheten är belägen i direkt anslutning till ett av Stockholms största kommunikationsnav för kollektivtrafik, där tunnelbana, bussar och spårväg möts. På torget finns tvärbanan som smidigt tar dig vidare mot Alvik eller Sickla Udde via Årstaberg och Gullmarsplan. Här finns också tunnelbanan och flertalet busslinjer. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast ca 10 minuter. Vid tvärbanestation Årstaberg ansluter pendeltåget. Med buss från Liljeholmen har du även direktanslutning till Bromma Flygplats och Arlanda. Buss 749 går även den från Liljeholmen och tar dig direkt i Södertälje på 35 min. Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.