BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 22, 9 tr

  • 3 rum och kök
  • 91 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina 3:a om 91 kvm på våning 9 med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och Djurgården. Här bor du med högt i tak, påkostade materialval, fönsterbänkar i natursten och slående utsikt.

Lägenheten har stora sociala ytor med en öppen planlösning och stort vardagsrum. Här finns ett härligt ljusinsläpp från vackra fönster och smarta lösningar med glasväggar för att maximera ljusflödet i lägenhetens alla rum. Köket är påkostat och smakfullt från Vedum med luckor i vitt, stänkskydd i marmor och bänkskiva i snygg svart sten. Vitvaror såsom integrerad diskmaskin, hel kyl & frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn och mikro. Bra belysning med spotlights över arbetsbänk. Vardagsrummet är stort och här ryms soffgrupp samt matsalsbord för 6-8 personer för trevliga middagar. Lägenheten har två trevliga sovrum, ett med glasvägg mot matplats som idag används som barnrum. Rummet rymmer stor säng, skrivbord m.m. Master bedroom rymmer stor säng och här finns bra förvaring i hel garderobsvägg. Stort fönster med utsikt över inloppet, vakna upp och njut av de båtar som passerar och utsikten av Djurgården på andra sidan. Badrummet är helkaklat och rymligt med snyggt badkar. Här finns även handdukstork, handfat med stenskiva och kommod i vitt, toalett, tvättdel med både tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan. Hallen är stor med snyggt klinkergolv i grått, förvaring i garderob och plats för avhängning. Intill finns även en stor inredd klädkammare för ytterligare förvaring. Till lägenheten hör även ett förråd. 

Lån per kvadratmeter uppkommer till 7408 kronor (2019). Föreningen äger marken.

Kvarnholmen trafikeras av både buss och båt vilket gör det smidigt att ta sig intill stan eller längre ut i Nacka. I området finns även en trevlig närbutik, sushi, bageri och restaurang. Även tandläkare och vårdcentral finns att tillgå. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns ett gym (Puls & Träning) på behändigt avstånd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 231091001-4091. Föreningen Riksbyggen Brf Qvarnen i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 021 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.75951 %.

Driftskostnad

Totalt 631 kr/mån (7 572 kr/år) varav El 242 kr/mån, Vatten/Avlopp 280 kr/mån, Försäkring 109 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade. (bostadsrättstillägg ingår i lgh-avgiften).

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr.

Byggnadsår
2014-2015

Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen. Termostatstyrda radiatorer. Till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX).

Utförda renoveringar
Nybyggd fastighet.

Kommande renoveringar
Nybyggd fastighet, därav inga nära förestående stora renoveringar.

Föreningen och Fastighet
Brf Qvarnen består av 122 st lägenheter i 4 st trapphus med entréer från kajen samt gården. Fastigheten byggdes år 1898 och har totalt 10 våningsplan. Byggnaden är q-märkt med nivå q1 vilket innebär att byggnaden inte får rivas.

Driftkostnad för el och varmvatten ca 300-1100 kr/mån. Samtliga lägenheter är försedda med undermätare för el. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med elleverantör och fakturerar sedan respektive medlem för dennes förbrukning.

Gemensamhetsutrymmen
2 grovtvättstugor, 2 soprum, 3 gemensamhetslokaler, 2 cykelrum, 3 barnvagns- & rullstolsrum. Till lägenheten hör ett förråd.

Det finns en jättefin festlokal med fin utsikt mot vattnet och ett gym på Mjölnarvägen 24 (Brf Silon) som även denna föreningen har tillgång till.

TV- och internetanslutning
Lägenheterna är utrustade med en mediecentral för tele, data, TV vilken är integrerad i elcentralen.

Bilplats
Garage finns i bergrum bakom huset vilket nås genom huset eller från husets innergård. Garagekön hanteras av Riksbyggens Servicecenter, 0771-860 860, bostadsadministrationen. Pris per plats är 1200kr/mån, 1300kr/mån för plats med el.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften höjs med 2% per år för att möta kostnadsökningar.

Ägande
Juridisk person godkänns ej som medlem.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö. Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com