BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Hägersten

Kristallvägen 121

  • 6 rum och kök
  • 118 kvm
  • Såld
  • 253
  • 674
Värdera din bostad

Beskrivning

En charmig 50-talslägenhet med fem sovrum väntar här på Kristallvägen 121! Det är sällan så här stora lägenheter är till salu i området. Den öppna spisen, de två våningsplanen och uteplatsen ger hemmet ännu mer karaktär och en påtaglig radhuskänsla.

Tilltalande planlösning med tre sovrum, vardagsrum, kök, balkong, hall och gästtoalett på det översta våningsplanet. En trappa ned finns två sovrum och ett badrum. Från ett av rummen på det nedre planet nås den underbara trädäckade uteplatsen som är väll tilltagen i storlek, en plats där man gärna samlar familj och vänner för middagar under sommaren. Uteplatsen har ett insynsskyddat läge omgärdad av träd.

Här bor du med ca 10 min gångavstånd till Telefonplan och med goda bussförbindelser till Älvsjö och Telefonplan.
Nuvarande ägare har trivts riktigt bra både i bostaden och området. En promenad bort från bostaden finns det mesta man behöver i vardagen - mataffär, gym, cafeer, restauranger, apotek, florist, frisör och andra butiker. Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, för mer information vänligen besök https://vaxer.stockholm
Solbergaskogen finns i närheten och bjuder på trevliga promenader i fin skogsmiljö. Ytterligare en bit bort finns ett nyanlagt utegym, en skatepark samt den populära parkleken Kristallen. 
Omtyckta förskolor- och skolor finns också i området.

Lite längre bort i området finns Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare en bit bort finns Fru Marias bak där du kan stanna till för en fika eller för att inhandla frukostbrödet och på vägen hem stanna och handla en fredagsbukett i blomsteraffären intill. Ytterligare guldkorn i Långbro är restaurangen Aloë med två Michelinstjärnor samt restaurangen Rinos Bodega. 

ENTRÉPLAN
Vardagsrum
 
Sällskapsrummet som är väl tilltaget i storlek har en öppen spis som ger rummet karaktär och som man gärna eldar i året runt. Från fönsterpartierna har du fin utsikt över föreningens trevliga innergård som bjuder på härlig grönska under sommarhalvåret. Här kan du möblera med en soffa, TV-möbel och läsfåtöljer.

Balkong 
Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Soltimmarna från dag till kväll gör att man gärna tillbringar många timmar här ute. Plats finns för ett litet bord, stolar och en massa blommor.

Kök
Det charmiga köket med bevarade 50-talsluckor och beslag nås från både vardagsrum och hall. I den intilliggande matplatsdelen går det att duka upp ett bord för 4-6 personer. 

Sovrum 1
Riktigt rymligt rum, helt fritt från insyn. Snygga skjutdörrar avgränsar mot vardagsrummet. Här finns plats för en större säng och nattduksbord alternativt en matmöbel för flertalet gäster. 

Sovrum 2
Även det här sovrummet har ett härligt och ostört läge med utsikt över naturen utanför. Möbleringsmässigt ryms här säng, nattduksbord, bokhyllor och förslagsvis ett skrivbord. 

Sovrum 3 
Ljust och rofyllt sovrum med en praktisk miniklädkammare/ingångsgarderob. Härifrån bjuds du på samma rofyllda utsikt som i övriga sovrum.

Gästtoalett 
Liten men funktionell och smakfull gästtoalett. Här finns WC, handfat med kommod samt badrumsskåp. 

Hall
Till vänster finns plats för en hatthylla och lite längre in finns en garderobsvägg. Det här hemmet har goda förvaringsmöjligheter, inte minst på det nedre planet i form av en hel garderobsvägg samt utrymmet under trappan. För de ting som inte ryms i bostaden så kommer källarförrådet till användning. 

NEDRE PLANET
Sovrum 4 
Från fönsterpartierna har du en underbar vy över uteplatsen och dess omgivning som sommartid är i full grönska. Här kan du möblera med en dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord.

Badrum
Stambytt badrum med öppningsbart fönster.  

Sovrum 5 
Trevligt och något mindre sovrum med plats för säng och nattduksbord. Lika rofyllt läge som övriga sovrum, helt fritt från insyn. Härifrån nås den härliga uteplatsen. 

Uteplats
Med utgång från ett av sovrummen nås den alldeles underbara uteplatsen som ger bostaden en påtaglig radhuskänsla. Trädäcket ger en ombonad känsla och här finns plats för en stor utemöbel och en massa planteringar. Uteplatsen har ett ostört läge med utsikt över träd bjuder på härlig grönska.