BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sickla - Nacka

Sickla Strand 75

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 4.200.000 kr Pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Härligt sjönära läge där du kan ta på dig badkläderna för att svalka kroppen precis utanför huset i härliga Sicklasjön eller snöra på sig skridskorna på vintern och ta några skär! Här bor du billigt i en förening med fantastisk ekonomi och låg avgift.

Välplanerad 2:a om 51 kvadratmeter som kan göras om till 3:a (se alternativ planlösning) med fint kök och balkong med utsikt mot Sicklasjön. Bostaden är renoverad i sin helhet under 2020 och är bra planerad med stort ordentligt kök för både matlagning och middagar med matplats för 4-6 personer, stort generöst vardagsrum med plats för soffa och TV. Ett sovrum med gott om plats för större säng och garderober. Inredd klädkammare finns även i vardagsrummet. Gammal och stabil förening där även bredband och tv (grundutbud) ingår i avgiften.

- Låg avgift
- Slående utsikt från balkong mot vatten
- Låg belåningsgrad om 2396 kr/kvm
- Möjlig 3:a

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3. Lägenhetsnummer 755. Föreningen Brf Sicklahus.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.200.000 kr Pris. Månadsavgift 2 210 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (100/100Mbit) ingår ingår). Andel i föreningen är 0.24844 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggår
1948

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Sicklahus är belägen vid Sickla Strand och omfattar adresserna på Sickla strand samt Atlasvägen 61. Föreningen består har 310 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är bostadsrätter dock är ett mindre antal (ca 15 stycken) upplåtna med hyresrätt. När hyresrätterna blir lediga säljs dessa av föreningen och övergår till bostadsrätter.

Parkering
Boenden eller hyresgäster i föreningen har möjlighet att hyra fast parkeringsplats i området av bostadsrättsföreningen till en kostnad av 500 kr/månad. Det finns också kommunala parkeringsplatser i området. Nacka kommun använder ett parkeringsbolag för övervakning de dessa platser.

Bostadsrättsföreningen förvaltar drygt 120 parkeringsplatser som fördelas enligt turordning. Kontakta kansliet för att ställa dig i kö. Detta görs enklast via e-post till: styrelsen@sicklahus.se.

Tvättstuga
Tvättstugor finns på Sickla Strand 19, 35, 55, 71, 82 och Atlasvägen 61. En grovtvättstuga bl.a. med matt-tvättmaskin finns att tillgå på Sickla Strand 39.

Förråd
Till varje lägenhet följer det ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

Bastu & samlingslokal
På Sickla Strand 29 finns en samlingslokal och en bastu som varje medlem har tillgång till. Samlingslokalen är en bokningsbar träfflokal som boende i bostadsrättsföreningen kan boka/hyra för större sammankomster.

Kabel-tv och bredband
Fastigheten är ansluten till bredbandsnät (fiber) via Ownit där abonemangsavgift för bredband ingår i avgiften och basutbudet för tv.

Gjorda renoveringar
1993 - Stammarna
1999 - Fasad och balkongrenoveringar
2016 – Byte av värmeanläggning från fjärrvärme till bergvärme
2016 – Renovering och byte av frånluftssystem för att få en godkänd OVK
2016 – Utbyte och tillägg av isolering på vindar
2020- Stambyte badrum port 73 och 75.

Föreningens hemsida
http://www.sicklahus.se/

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett omåttligt populärt och barnvänligt område längs Sickla Strand som bl.a. kännetecknas av sitt rogivande lugn men att det samtidigt är nära till stan och allt man behöver.

En badplats med sandstrand och bryggbad finns direkt utanför dörren. Intill badet finns även tennis- och boulebanor. Sickla Strand har även mycket fina promenadstråk.

Nacka naturreservat med upplysta löparspår och elljusspår vintertid samt Hammarbybacken ligger tvärs över viken.

Vintertid finns möjlighet till skridskoåkning på Sickla Sjö, längdskidor vid Nackareservatet samt utförsåkning i Hammarbybacken. I området finns även restaurang, frisör, dagis, & skola.

Sickla Köpkvarter ligger nära med sitt stora affärs- och restaurangutbud (fler än ca 150 butiker) samt Saluhall och bio. Däribland Urban Deli och Voltaire samt Erssons fisk. Här finns även gym (SATS och Friskis & Svettis), systembolag, ICA Kvantum, Willys, apotek, bibliotek och Åhléns m.fl. I Sickla Köpkvarter finns dessutom Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen. Populära Lekland finns dessutom för barn i alla åldrar. Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcenter, ligger också nära.

Hammarby Sjöstad finns inom ett bekvämt gångavstånd med sitt stora utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker.  Det är även nära till Södermalm.

Bra kommunikationer finns också (ca 10 min till Slussen). För information om kommande tunnelbana se https://www.nyatunnelbanan.sll.se/