BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- SoFo

Bjurholmsplan 19

  • 1.5 rum och kök
  • 43 kvm
  • 3.900.000 kr
  • 6868
  • 415
  • 2844
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en perfekt planerad 30-tals lägenhet på bästa läge i SoFo!

Mot vackra Bjurholmsplan finner ni denna hemtrevliga och perfekt planerade 1,5:a med rymlig sovalkov och separat kök. Hemmet karaktäriseras av sina välbevarade originaldetaljer såsom vacker fiskbensparkett, brädgolv, bevarat serveringsskåp, spegeldörrar samt stora fönster med djupa nischer och originallås. Då lägenheten vetter i söderläge är den väldigt ljus.

Lägenheten har en mycket bra planlösning med lättmöblerade ytor. Ni välkomnas in genom hallen med gott om förvaringsmöjligheter samt skoförvaring.

Väldisponerat vardagsrum med plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang men även ett matbord om så önskas. I Vardagsrummet finns en perfekt planerad sovalkov som skapar sovrumskänsla. Snickerierna är målade i en grå ton och bryter av fint mot väggarna.

Rakt in från hallen når ni det separata köket med köksluckor och öppna hyllplan som rymmer mycket förvaring. Här inryms ett bord för cirka 4-6 personer. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, ugn, kyl och frys samt fläkt. Ett fönster med djupa nischer släpper in ett fint ljus.

Badrummet nås från hallen och är i ett fräscht utförande med klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handdukstork, handfat, spegel samt wc.

Brf harven 57 är en välskött förening, med många renoveringar bakom sig. Föreningen har dolda tillgångar i form av två hyresrätter och två hyreslokaler.

Här bor du mitt i attraktiva SoFo på lugnt trafikerade Bjurholmsplan. Runt knuten finner ni bland annat Vitabergsparken och Nytorget med mysiga caféer, uteserveringar och restauranger. Ni har mycket goda kommunikationer via tunnelbanans Gröna linje men även via buss, 2:ans buss stannar runt hörnet och förbinder hela stan. Det centrala läget har närhet till trendiga butiker med shopping i alla de små inrednings- och klädbutiker som bidrar till områdets unika och levande atmosfär.

Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan 0,5, hiss finns. Lägenhetsnummer 01901005. Föreningen Brf Harven 57 i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.900.000 kr. Månadsavgift 2 844 kr (Värme, vatten och bredband ingår). Andel i föreningen är 4.592 %.

Driftskostnad

Totalt 562 kr/mån (6 744 kr/år) varav El 140 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån, Gas 222 kr/mån.

Föreningen
Brf Harven 57 är en del av kvarteret Harven på Södermalm i Stockholm, och består av en fastighet med 24 lägenheter, varav 22 bostadsrätter, två hyresrätter och två hyreslokaler. Fastigheten ligger vid den fina parken Bjurholmsplan.

Byggår
Huset byggdes 1930.

Utförda renoveringar (2015-2019)
- Avloppstammar i bottenplatta har bytts (2019)
- Toaletten i källaren och i hyreslokalen har renoverats (2019)
- Soprum, tvättstuga och gången till utrymmena har målats (2019)
- Nya sopsäckshållare har monterats och LED-belysning har installerats i källaren (2019)
- Hissen har blivit besiktigat (2019)
- Värmecentralen har kontrollerats (2019)
- Avstängningsventiler till vattenledningar har bytts ut (2019)
- Radonmätning visar att radonhalterna i lägenheterna är mycket låga och väl uppfyller Boverkets krav (2018)
- Stamspolning har genomförts (2018)
- VVS har kontrollerats (2018)
- Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts (2018)
- Energideklaration är utförd (2018)
- Pergolan på innergården har målats om (2018)

Stammar och elstigar
- Avloppstammar i bottenplatta byttes 2019
- Elstigarna byttes år 2000
- Köks- och badsrumsstammar 1997

Kommande underhåll
Inga större renoveringar är planerade. Under hösten skall ett arbete att åtgärda ventilationen i huset göras. Det kommer röra sig om en del åtgärder i de allmäna utrymmena men även inne i lägenheter. De åtgärder som skall genomföras grundar sig i en OVK-besiktning. Det förs inga diskussioner om att höja avgiftern (kontrollerat med styrelsen 20200808).

Gemensamma utrymmen
Härlig gård med en mysig Pergola (Grill med utemöbler och ljusslinga). Cykelställ finns även på gården. Tvättstuga finns i huset källare.

Överlåtelseavgift
Föreningen debiterar 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Pantsättningsavgift
Föreningen debiterar 1% av prisbasbeloppet i pantsättningsavgift.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
För ytterligare information om föreningen hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Områdesbeskrivning

Här bor du i populära SoFo som är ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Här kombineras grönska och parker med trendiga caféer, restauranger och butiker som tillsammans med alla vackra byggnader utgör den genuina söder-känslan. Med vackra Vitabergsparken i närheten har du alltid just grönskan, söderkåkar och sköna promenadstråk inom räckhåll.

Inom bekvämt gångavstånd ligger även Årstaviken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess stora utbud av mysiga caféer och populära restauranger. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad". Här bor du i en levande och mysig del av Södermalm med avslappnat klimat och en riktig stadskultur.

Utmärkta kommunikationer finns med närhet till både tunnelbana vid Skanstull och flertalet busslinjer som på några minuter tar dig till bl.a. Slussen och vidare. Här bor du på bästa adress med närhet till allt!