BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov, Hammarbyhöjden

Arkadvägen 1

  • 1 rum och kokvrå
  • 23 kvm
  • 1583
  • 64
  • 2376
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna upp till våning fem på Arkadvägen 1 där ni möter ett förtklassigt boende med Globens kvällsfärger som närmaste granne. Här finner ni ett av Johanneshovs bästa lägen med en optimal planlösning med ljusa material och färgval. Pricken över i:et är det rikliga ljusinflödet från de stora fönsterpartierna som vätter ut med utsikt ovan takåsar och trädtoppar i ett insynsskyddat läge.
Lägenheten ligger ett stenkast bort från Tele2 Arena och Globen med butiker och restauranger men även grönskan och stränderna längst med Årstaviken som erbjuder badmöjligheter och fina promenadstråk.
Brf Arkitekten är en stabil förening med friköpt tomt, låg belåningsgrad och väl underhållen fastighet. T-bana och tvärbana finner ni endast 5 minuter bort.

 

Varmt välkomna hem!

- låg avgift
- stabil förening
- Globen och Tele2 Arena
- grönområden och stränder ett stenkast bort
- goda kommunikationer
- optimal planlösning
- kort promad till Södermalm

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kokvrå . Våningsplan 5/7, hiss finns. Föreningen Brf Arkitekten.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 908 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 1.76786 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav El 100 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Arkitekten 1 är en äkta förening äger och förvaltar fastigheten Stockholms Arkitekten 1. Föreningen består av 38 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt samt 2 st affärslokaler i bottenvåningen. Föreningen äger marken vilket gör att någon tomträttsavgäld inte existerar.

Byggår
1942

Genomförda renoveringar
2019 Fasad- och balkongrenovering
2015 Takrenovering
2015 Nyinstallation av rökgasventilation
2011 Ventilationskontroll utförd
2008 Renovering tvättstuga-ny maskinpark
2007 Renovering/ombyggnad av hissen
1996 Stambyte badrum & kök
1996 Fönsterrenovering
1996 Byte av elstammen
1996 Fasadrenovering
1996 Balkongrenovering

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykelrum samt tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Trevlig grill med sittplatser finns även att tillgå för föreningens medlemmar.

Förråd
Till lägenheten tillhör ett förråd om ca 4 kvm.

TV- och internetanslutning
Föreningens medlemmar har ett gruppavtal med Comhem för TV, bredband och IP-telefoni.

Parkering
Kötid tillämpas för en parkeringsplats på tomten. I övrigt råder boendeparkering i området, 500kr/mån.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner inte juridisk person.

Överlåtelseavgift
ca 1183kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
ca 473kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Att bostaden är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. Mycket goda avhängningsmöjligheter och förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg med skjutdörrar. Säkerhetsdörr

Allrum
Stor sällskapligt allrum med plats för större säng och övrig önskad möblering i form av soffgrupp, tv-möbel och mindre matbord. Fantastiskt ljusflöde från stort fönsterparti som skänker gott om ljusinflöde genom hela rummet. Ljusa väggar och ljust enstavsparkett.

Kokvrå
Praktisk kokvrå med med förvaring bakom ljusa skåpsluckor ovan arbetsbänk och mörkt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis samt ugn. Ljusinflöde från stort fönsterparti fritt från insyn.

Badrum
Rymligt badrum med klinker på golv och kaklade vita väggar. Här finner ni dusch, WC samt spegelskåp ovan handfat.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Johanneshov
Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50- talet. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Ett boende nära city men i lugnare omgivningar. Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stockholms Stad har även lagt flera olika arkitektförslag för att binda samman Globenområdet med Gullmarsplan.

Serviceutbud och Nöjen
På Arkadvägen 1 bor ni i ett perfekt avstånd till precis allt. Globen Shopping över gatan erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffärer, bank och servicebutiker. Här finner ni även gym såsom SATS. Gullmarsplan ett stenkast bort erbjuder även ett bra utbud av närservice som livsmedelsbutiker, restauranger, vårdcentral och systembolag.
Lockar utelivet med nattklubbar finner ni större och mindre krogar och uteställen i Tele2 och Slakthusområdet. Dagtid erbjuds även här minigolf och GoCart bana.

Kommunikationer
Mycket goda kommunikationer med båda tvärbana och tunnelbana. Från Gullmarsplan knyter tunnelbanans tre gröna linjer samman som tar dig en station över till Södermalm eller ytterligare tio minuter till Sockholms knytpunkt, T-centralen.
Tvärbanan trafikerar Sickla- Gullmarsplan- Globen- Liljeholmen- Solna.
Med bil tar ni er snabbt ut på Södra länken, E4:an, Nynäsvägen samt Värmdöleden.
För den som föredrar cykel finns goda cykelbanor in mot city.