BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Högalid

Högalidsgatan 44B

  • 2 rum och kök
  • 60 kvm
  • Såld
  • 10654
  • 834
  • 3933
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Högalidsgatan 44B!

Fantastiskt fin sekelskiftestvåa från 1913 med genomgående planlösning med ljusinsläpp från två väderstreck. Hemmet präglas av många bevarade originaldetaljer såsom generös takhöjd, vackra brädgolv, speglade dörrar samt fönster med djupa nischer. Från vardagsrummet ser ni ut mot Högalidsparken medan sovrum och kök vetter mot föreningens lugna och innergård. Här bor ni på bästa adress i Hornstull, med Högalidsparken precis utanför porten. Ett mycket lugnt, tyst och centralt läge på Söder.

Lägenheten disponeras med ett rymligt vardagsrum med ett stort fönster med djupa nischer. Gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett stort matbord. Mörkgråa väggar bryter av fint mot snickerierna.

Separat kök som renoverades så sent som år 2018 med smakfulla materialval. Gott om förvaringsmöjligheter bakom mörka skåpsluckor samt plats för ett matbord för cirka fyra personer.  Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt kyl och frys.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt nattduksbord. En garderobsvägg med fyra garderober rymmer mycket förvaring. Fönster vetter mot lugn innergård.

Stort badrum som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, badkar, handfat, handduksvärmare och spegelskåp.

Rymlig och välkomnande hall som knyter ihop hemmet. Gott om plats för avhängning samt skoförvaring. För förvaring finns en garderob. Till lägenheten hör nyttjanderätt till två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Föreningen äger marken och har låg belåningsgrad, samt många stora renoveringar bakom sig. Det finns en trevlig innergård samt bastu för medlemmarna. Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2020-09-10). 

Här bor ni på en tyst och lugn gata, med närhet till många populära kvartersrestauranger samt grönområden vid Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand.

Varmt välkomna på visning!

- Vacker fastighet anno 1913
- Utsikt mot Högalidsparken
- Nära T-bana och Högalidsparken
- Välskött förening som äger marken