BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Järna, Norra Kallfors

Toruns väg 21

  • 5 rum och kök
  • 179 kvm
  • Såld
  • 5257
  • 303
  • 19737
Värdera din bostad

Beskrivning

Unik möjlighet att få bo i Järnas finaste och mest smakfulla hus på attraktiv adress precis invid Kallfors Golfklubb. Ett hus utöver det vanliga med alla rätt. Endast 35 minuter från centrala Stockholm finns detta härliga boende med bästa livskvalitet på så många sätt. Ca 800 meter till busshållplats som tar dig till Järna Station eller Södertälje C. Detta arkitektritade hus har ett effektfullt atrium i hjärtat av huset, med fönster från golv till tak, samt ett gästhus med badrum, sovloft samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Extrahuset går, förutom att nyttja som gästhus eller tonårsboende, att hyra ut till hitresta golfare på helgerna bland annat. Den fantastiska trädgården bjuder förutom sin grönska med blommor och träd in till olika matplatser. Allt från grillhörna, loungedel i pergolan och matplats under tak till ett stort soldäck. Olika användningsområden för dygnets alla vakna timmar. Direkt från altandörren från master Bedroom kan man hoppa ner i jacuzzin. Huset har otroligt smakfulla materialval och smarta lösningar där inget lämnats åt slumpen! Ett drömboende som måste upplevas på plats!

På en av de mest attraktiva adresserna ligger detta arkitektritade och påkostade lågenergihus byggt av Sjöberg & Thermé om 179 kvm plus 40 kvm biyta. Huset som heter "Villa Boheme" är en toppmodern villa som erbjuder högt i tak, extraordinära fönsterpartier samt exklusiva materialval rakt igenom. Huset är ett sk Passivhus. Passivhus (lågenergihus) kallas speciella energisnåla hus med tjocka välisolerade väggar och tak som minimerar värmeförluster, hus med effektiv ventilation och fönster med höga U-värden. Inte sällan kompletteras husen med egen elproduktion som solceller. Kallas ibland nollenergihus.

Tomten/Trädgården
En otroligt härlig tomt i olika nivåer och sektioner med flertalet uteplatser att nyttja för olika tillfällen. I dagsläget finns till exempel en plats för grillen och pizzaugnen direkt utanför köket, en middagsplats för upp till 20 personer, en loungedel, en mer avskild liten matplats nere i den lummiga trädgården och ett generöst soldäck. Gästhuset har en egen altan med gräsmatta framför och separat ingång. Trädgården är levande, välplanerad in i minsta detalj samt väl omhändertagen. Den blommor under årets många månader och det finns en tanke
bakom varje träd eller växt. I trädgården finns Glanskörsbärsträd, Strimlönn, Magnolior, Hortensior, Tulpanträd och Silverpäron för att nämna några av de träd och buskar som är planterade. Det finns mängder med väldoftande Lavendel vilket för tankarna till Frankrikes landsbygd. Bubbelpoolen, Denver från Svenska Badrumsinredningar, med plats för 6 personer, varav två liggplatser, finner man på soldäcket som erbjuder sol hela dagen. Praktiskt med ett separat trädgårdsförråd om 6,5 kvm lite längre ner i trädgården.

Lilla Boheme (Gästhuset)
Detta mysiga gästhus, som i sig är som en lyxig minivilla, är perfekt som kontor, gästhus, uthyrningsdel eller verksamhet. Egen altan och egen liten trädgård. Huset är fristående och går att integrera med förrådet som ligger i samma byggnad. Förrådet är isolerat och har även det putsade väggar och slipat betonggolv. Även i gästhuset går alla materialvalen i industriella och naturtrogna toner. Stora fönsterpartier agerar ena ytterväggen. Köksbänk, köksskåp med integrerat kylskåp från IKEA. Eget badrum med duschvägg/dörr i glas, toalett, handfat och platsbyggd kommod samt vägghylla. Loft med plats för två sängar. Plats för soffa och vardagsrumsdel samt matbord. Slipat betonggolv och putsade väggar.

Villa Boheme
Industriell design med bohemiska vibbar är den positiva känsla som direkt slås emot en när man kliver in i detta arkitektritade hus. Toppmodernt med vackra och snygga materialval. Hotellkänsla och en sak är säker - här vill man bo!! Helt genomgående är det slipade betonggolv i alla rum förutom i atriumet. Vattenburen golvvärme i hela huset med undantag för skafferiet. Väggarna är putsade och överallt flödar ljuset in. Utgång till altanerna både från kök, vardagsrum, atrium, master bedroom och stora badrummet. Vitlaserade trätak i alla rum utom den mindre badrummet där taket är målat i en mörkgrå färg. Genomgående snygga strömbrytare samt enhetliga detaljer som smälter samman med husets design och utformning. Alla val som finns är gjorda av ägarna som bott i olika hus genom deras liv och vet vad man vill ha och hur man vill underlätta i vardagen, men också för att sätta guldkant på tillvaron.

Hall
Välkomnande hall som man når via framsidan som pryds av en entré gjuten i betong med pergola. Redan i hallen ser man vardagsrummet och husets vackra atrium via glasväggen. I hallen sitter väggfasta garderober, helt i trä, med infälld belysning undertill. Hallen leder sen in till ett av de tre sovrummen samt till gästbadrummet. Det stora fönstret ger inte bara ett fint ljusinsläpp utan är också som en platsbyggd soffa med skinnklädsel.

Gästbadrum
Stort och påkostat badrum med dusch med duschvägg i glas. Infällt badrumsskåp med dörr i ek från IKEA. Badrummet går i mörkare toner. De ljusa putsade väggarna bryter av snyggt mot de den mörka kalkstenen som klär både golvet och duschdelen.

Vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum med social yta i anslutning till både kök och atrium. Alla de sociala rummen i huset har öppen planlösning vilket bjuder in till stora middagar och fester. Här kan man mingla runt mellan rummen. Platsbyggd, stilren hylla som rymmer både tv och böcker. Dörr ut till matplatsen utomhus samt grillen. Infällda takhögtalare.

Atrium
Härligt, unikt rum i hjärtat av huset som i dagsläget används som lounge med 3 väggar i enbart glas. Atriumet är nedsänkt vilket ger en extra effekt och har enstavigt vitoljat ekgolv, samt takfönster. Ljuset flödar in på ett makalöst sätt och härifrån har man också utgång till soldäcket. Eldstad från JØTUL.

Kök
Ett drömkök med alla rätt! Väl tilltaget kök för den matlagningsglada med köksö som erbjuder generösa arbetsytor och bänkskiva i praktiskt rostfritt. Köksön agerar också barbord med plats för barstolar under bänken. Svarta matta luckor från HTH. Induktionshäll från BORA med integrerad fläkt. Köket är också utrustat med två kylar, dubbla ugnar, en varmluft och en ångugn, båda från NEFF. Frys i fullhöjd står i skafferiet som är gömt bakom köksskåpen. Det finns en "Quooker", kran med kokande vatten. Dessutom är det gott om utrymme för en stor matplats som i dagsläget ger rum åt 12 personer.

Master bedroom
Härligt sovrum med plats för större dubbelsäng om så önskas. En vägg delar av rummet mellan klädkammare och sovrum. Väggen är målad i blå kalkfärg och resten av väggarna är putsade. Slipat betonggolv. Det finns otroligt gott om förvaring i klädkammaren som delvis är öppen. Från sovrummet har man altandörr ut mot jacuzzin.

Sovrum 2 & 3
Två lika stora och välplanerade sovrum som för tillfället används som två kontor. Rummen rymmer både säng, skrivbord och önskvärt möblemang för att användas som sovrum om det behovet finns. Putsade väggar och slipat betonggolv. Stora fönsterpartier som vetter ut mot husets kortsida.

Stora badrummet
Ett påkostat och vackert badrum som är uppdelat i två. Duschdelen är läckert avskilt från övriga badrummet och är helt klätt med carraramarmor likaså hela badrumsgolvet. Resterande väggar är putsade. Badrumsskåpet är infällt i väggen och kommoden är platsbyggd med bänkskiva i även den carraramarmor. Blandare Goccia från Gessi.

Tvättstuga
Ett rum som man normalt sätt vill stänga om men i detta fall vill man visa upp det. Väggarna är prydda med förvaring från golv till tak och man har förutom tvättmaskin och torktumlare även ett torkskåp. Golvet och väggen ovanför bänken är klätt i carraramarmor.