BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tallkrogen

Victor Balcks väg 130

  • 5 rum och kök
  • 71 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Jag har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hus här i Tallkrogen med planerad visning om några veckor. Maila gärna mig om du önskar ytterligare information. Stadsdelen Tallkrogen fick sitt nuvarande namn 1934 och på den tiden så tillhörde Tallis en del av Herrhagen och då tog det ca 2 timmar på stubbiga skogsvägar med häst och vagn från Stockholm City.  Idag så tar det 10 min med bil och 18 minuter med t-bana, staden växer och idyllen finns kvar i Tallkrogen. Den tvåtusende stugan är nu till salu, dock ej med blåsorkester som den dagen bjöd men med en fantastisk historia bakom sig!

Charmiga krusiduller i all ära, men när det kommer till att skapa en fungerande vardag med familjen är frikostiga ytor och en flexibel planlösning guld värt. I öppen gemenskap sträcker sig vardagsrummet längs nästan hela husets längd. Ett riktigt stort rum med plats för lek och bus, dans och galej, soffmys och långa samtal. (Fast kanske inte allt på samma gång.) Det finns inte så mycket som en smula kvar av det ursprungliga köket. Här har den moderna familjen fått ta plats och en vägg har plockats bort till förmån för härligt umgänge över rumsgränserna. Själva köksdelen är praktisk och genomtänkt, med bra arbetsytor och mycket förvaring. I anslutning till köket finns matplatsen, med plats för ett bord som inte backar för 8-10 personer vid festligare tillfällen. Tre sovrum och ett allrum nere. Klokt val i en lugn del av huset. Tvättavdelningen ligger praktiskt placerad i badrummet nere.

Baksidans uteplats är en skyddad solfångare. Inga problem att sitta med näsan i antingen kaffekoppen eller boken en hel förmiddag utan att känna tvånget att prata med grannarna. Härligt att kunna fortsätta läsa, när barnen springer runt, in och ut, fram och tillbaka till sina kompisar. Vindsluckan och vinden hittar du i köket, och tyvärr, så går det att ladda den full med prylar om du behöver; finns utrymmet så fyller man gärna på.

Kontakta mig gärna om du har frågor om huset, Enskede och boendet här. Jag själv är uppvuxen i området och har bott här i princip i hela mitt liv. I ca 10 år har jag haft glädjen och förtroendet att få hjälpa säljare och köpare att göra sina största och kanske mest känslomässiga affärer här. Enskede är ett område som berör och de är få som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm.