BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Finntorp

Tallidsvägen 7, 10 tr

  • 3 rum och kök
  • 66.5 kvm
  • 10140
  • 848
  • 6070
Värdera din bostad

Beskrivning

På Tallidsvägen 7 högst upp i huset hittar du denna lägenhet med magisk utsikt åt alla håll. Optimalt planerad och ljus trerummare i fint skick med stora fönster och lättmöblerade rum. En bostad med vackert ljusinsläpp och kvadratmetrarna disponerade på bästa sätt. Här är det lätt att flytta in och trivas.

Modernt och rymligt kök med luckor i vitt, bänkskiva i laminat och stänkskydd i grå sten. Vitvaror så som diskmaskin i rostfritt, varmluftsugn och fläkt. Förberett för mikro i skåp. Här finns bra arbetsytor och förvaring. Köket rymmer bord om 4-6 personer intill stort fönster med fantastisk utsikt över Nacka och inloppet. Från köket nås även den inglasade balkongen som rymmer möblering och gröna växter. Här njuter du av solen hela förmiddagen överblickande skog och Sickla sjön. Vardagsrummet är rymligt med plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord för ca 8 personer. Även här finns stort fönster med utsikt över området, Stockholms inlopp och de båtar som passerar. Sovrummen är stora och rymmer båda stor säng, arbetsplats och här finns bra förvaring i flera platsbyggda garderober. badrummet är renoverat och helkaklat i vitt och grått. Här finns dusch med duschväggar i glas, handfat med kommod i vitt, spegelskåp, handdukstork och tvättmaskin. Hallen är stor och här finns praktiskt klinkergolv i grått samt platsbyggd garderob med skjutdörrar med speglar. Hela bostaden har vitmålade väggar med vackert parkettgolv. Utsikten avnjuts från alla fönster och hela lägenheten upplevs ljus och rymlig.

Här bor man med ett perfekt läge nära till kommunikationer och närcentrum med matbutik, bageri, blomsterhandel, restauranger och gym. På gångavstånd ligger Svindersviken för härliga promenader, Sickla Köpkvarter för shopping, Sicklasjöns badplatser och Nackareservat för den träningsbenägne. Ett boende och område att trivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 10. Lägenhetsnummer 701. Föreningen Brf Talliden 7-9.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 482 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 1.90459 %.

Driftskostnad

Totalt 264 kr/mån (3 168 kr/år) varav El 190 kr/mån, Försäkring 74 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen och fastighet
Brf Talliden 7-9 består av två sammanbyggda huskroppar om 10 respektive 4 våningar och källare. Föreningen förvärvade fastigheten under 2015. Huset byggdes år 1952, värdeår 1980, och består av 75 stycken lägenheter, varav 63 bostadsrätter och 12 hyresrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. 

Byggnadsår
1952

Uppvärmning
Bergvärme

Utförda renoveringar
2018-2019 - Renovering av återvunnen hyreslägenhet
2016-2017 - Tätat yttertak, Tallidsvägen 7
2016-2017 - Åtgärdat trasiga takpannor, Tallidsvägen 9A
2015 - OVK- besiktning utförd och godkänd
2009 - Stambyte i kök och badrum
2009 - Nya elledningar

Investeringar:
Bergvärmeinstallation - 2019-2020
Utbyte av stegringspumpar - 2017-2018
Gruppavtal tv/data med Bredbandsbolaget - 2016-2017

Gemensamhetsutrymmen
Finns två stycken tvättstugor i föreningen. Dessa nås via källaren i port 7 och port 9b.

Förråd
Ett vindsförråd tillhör lägenheten.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV basutbud ingår i månadsavgiften. Fiber levereras av Bredbandsbolaget. Från och med 2018-01-01 ingår även bredband, då ett gruppavtal tecknats.

Parkering
Boendeparkering söks via Nacka Kommun, månadsavgiften ligger på 500 kr.

Övrigt
Delat ägande godkänns, minsta accepterade ägarandel 10 %. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. Vid överlåtelse debiteras köparen 3,5% av gällande prisbasbelopp av föreningen i en överlåtelseavgift, och vid pantsättning utgår en avgift om 1,5 % av prisbasbeloppet per pant.

Områdesbeskrivning

I Finntorp bor du i ett naturnära område med ett optimalt och stadsnära läge. Utmärkta kommunikationer dygnet runt med bl a Saltsjöbanan som tar dig till City på ca 7 minuter eller buss till Slussen på ca 10 min. Med bil når du enkelt Södra länken och parkeringsmöjligheterna utanför huset är suveräna.

I Finntorps centrum finns bl.a. ett flertal restauranger, caféer, tobaksaffärer, frisör, blomsterbutik samt ett gym som är tänkt att etableras inom kort. På gångavstånd finns expansiva Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av butiker och service. Här finns bl.a. livsmedelsbutiker, saluhall, modeaffärer, inredningsbutiker, restauranger, caféer, träningslokaler, bowlinghall samt lokala konsthantverkare.

I Nacka finns natur- och friluftsliv utöver det vanliga och i direkt närhet till denna bostad finns promenad- och motionsstråk längs Svindersvik. Det är dessutom nära till Hammarby slalombacke, Nackareservatet med motionsslingor och badmöjligheter, golfbanor, Sicklasjön och Järlasjön där det vintertid går att njuta av både långfärdsskridskor och längdskidor.

Här bor du i ett oslagbart möte mellan storstad och natur!